Enlaces accesibilidad
Inici campanya

Comença la campanya de vacunació conjunta contra la grip i la covid

  • La vacuna contra la grip s'administrarà als infants a partir de 6 mesos i fins als 5 anys
  • Enguany, Salut recomana als fumadors vacunar-se

Per
La campanya de vacunació contra la covid i la grip comença el 26 de setembre
La campanya de vacunació contra la covid i la grip comença el 26 de setembre

La Josefa, que viu a la residència de la Feixa Llarga de l'Hospitalet de Llobregat, i que va ser la primera a vacunar-se de la covid el desembre de 2020 a Catalunya, aquest dimarts s'ha tornat a convertir en la primera persona que enceta oficialment la nova campanya de vacunació simultània de grip i de covid. La principal novetat d'aquesta campanya és que per primer cop, la vacuna contra la grip s'administrarà als infants a partir de 6 mesos i fins als 5 anys.

Les persones grans, les més vulnerables

La Josefa, juntament amb la Maria i la Francesca, residents al centre Feixa Llarga han estat les tres primeres persones a rebre les primeres vacunes de grip i covid aquesta tardor. Al braç esquerre els hi han punxat de grip i al dret, de covid. Tot amb l'objectiu d'oferir la màxima protecció a les persones grans, perquè són les més fràgils.

En si, més del 80% de les 415 persones ingressades actualment amb COVID són majors de 60 anys. Una dada que referma la decisió de Salut de començar prioritzant els usuaris de residències. Seran 3 setmanes dedicades a vacunar més de 62.000 usuaris que viuen en el gairebé miler de residències Catalunya, i també les persones que reben atenció domiciliària.

Josefa, primera persona a encetar la campanya de vacunació de grip i covid | Anna Bañeres

A partir del 16 d'octubre, s'ampliarà la doble immunització a altres grups prioritaris com els malalts crònics, embarassades, personal sanitari i essencial, i també es vacunarà de la grip als menors de 6 mesos a 5 anys. En aquest sentit, la directora general de Provisió de Serveis del Departament de Drets Socials, Maria Rosa Pons, ha destacat la importància de continuar protegint els més vulnerables.

La importància de la vacuna

L'objectiu del Departament de Salut, ha explicat el conseller Manel Balcells, és que el 75% de persones més grans de 60 anys tinguin posada la vacuna. També el 75% del personal sanitari i el 60% d'embarassades i persones amb condicions de risc. "La covid està aquí. La grip està aquí. I la vacunació és la mesura que ens permet que no es compliquin les patologies", ha dit el conseller.