Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Daniel Sirera: "Collboni estarà faltant a la paraula si incorpora als comuns"

  • El president del PP a l'Ajuntament de Barcelona nega haver negociat amb Junts: ho redueix a "una tafaneria"
  • Sirera avisa Jaume Collboni si incorpora als Comuns al govern: "La meva actitud canviarà molt"

Per
Cafè d'idees - Daniel Sirera: "Collboni estarà faltant a la paraula si incorpora als comuns"

El president del Grup del Partit Popular a l'Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, critica com un "error" que l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, incorporés als comuns al govern municipal: "Collboni estarà faltant a la paraula. A mi se m'enganya una única vegada". Sirera avisa a l'actual alcalde barceloní que si opta per incorporar als Comuns al govern municipal la seva actitud canviarà molt: "Li preguntarem divendres 'què vol ser de gran'. Sembla que ERC vol entrar al govern, que els Comuns també. Barcelona ho passarà malament".

Sirera espera i desitja que Collboni no voti a favor de l'amnistia

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Sirera creu que Collboni votarà a favor de la proposició a favor de l'amnistia presentada per Junts i ERC a l'Ajuntament de Barcelona: "No veig perquè no ha de votar a favor quan Sánchez s'ha compromès amb els separatistes".

El president del PP a l'ajuntament "espera i desitja que no ho faci": "Per la gent d'esquerres la igualtat és un principi bàsic i l'amnistia suposa que uns polítics que van fer coses il·legals se'ls perdona i es diu que estava ben fet".

Després dels 100 dies de la presa de possessió de Jaume Collboni com a alcalde de Barcelona, el líder dels populars fa una valoració "agredolça": "Algunes coses estan en la bona direcció, com la reunió amb el Rei o recuperar relacions amb Tel-Aviv. I altres no, com no abaixar impostos, la manca de política social i molta cosmètica".

Sirera va preguntar a Junts què demanaven per "tafaneria"

Sirera nega haver negociat amb Junts per Catalunya la investidura de Núñez Feijóo i afirma que només els va preguntar què demanaven per "tafaneria". "El que demaneu no es pot donar", assenyala com a resposta.

El líder dels populars a l'ajuntament recorda que quan vaig ser escollit candidat, ja va dir que parlaria amb Xavier Trias: "Per mi parlar i dialogar és la forma d'entendre la política".

El líder municipal nega desavinences amb la direcció del PPC

Sirera nega desavinences amb el president del PP a Catalunya Alejandro Fernández: "Alejandro ha dit que no es pot negociar amb Junts i té raó. No van demanar res pels catalans, sinó solucions personals".

NOTICIA [2454670,IMAGEN]

Sirera assegura que no han demanat 'trànsfugues' socialistes al Congrés

Amb relació al debat d'investidura d'Alberto Núñez Feijóo, Daniel Sirera descarta que hi hagi 'trànsfugues' entre els diputats socialistes i afirma que els populars no els ho han demanat: "Els hem demanat que actuïn en coherència. Ho veig complicat".

En aquest sentit, afirma que el PSOE ha reiterat durant la campanya electoral que no cedirien a l'amnistia i ara canvien per aconseguir la presidència del govern de l'Estat: "Sánchez ha dit una cosa i la contrària. Si Feijóo fes com Sánchez i vengués a sa mare, podríem ser-ho".

Sirera acusa també Pedro Sánchez de prendre's el debat amb poca seriositat perquè no va ser ell qui va contestar el discurs de Núñez Feijóo: "Enviar a l'exalcalde de Valladolid, és prendre's poc seriosament el Congrés i al Rei".