Enlaces accesibilidad
Investidura

ERC i Junts acorden no investir Sánchez si no treballa de manera efectiva per a un referèndum

  • Ho han registrat al Parlament en la prèvia de la votació de les resolucions del Debat de Política General
  • ERC, Junts i la CUP acorden també un text sobre l'amnistia

Per
Pere Aragonès i Salvador Illa durant el Debat de Política General
Pere Aragonès i Salvador Illa durant el Debat de Política General | EUROPA PRESS

ERC i Junts han assolit un consens per no investir un govern progressista si no treballa de manera efectiva per celebrar un referèndum. Així ho detallen en una proposta de resolució acordada de manera conjunta en la prèvia a la votació de les resolucions del Debat de Política General. El document presentat manifesta que ''la resolució del conflicte polític entre Catalunya i l'Estat espanyol passa per la via política i democràtica'' i demana que ''Catalunya pugui decidir el seu futur col·lectiu a través d’un referèndum''.

Acord també per a l'amnistia

ERC i Junts han sumat la CUP en la seva resolució conjunta a favor de l'amnistia. El text afirma que ''el Parlament de Catalunya ha de defensar la necessitat d'una llei d'amnistia per deixar sense efecte el que s'havia tipificat com a infracció penal o administrativa en relació a la defensa a l’exercici del dret a Autodeterminació de Catalunya''.

PSC i PSOE rebutgen el text sobre la investidura

PSC i PSOE han rebutjat en un comunicat conjunt la proposta d'ERC i Junts per Catalunya per a la investidura perquè "aprofundeix en la ruptura i la discòrdia". En el comunicat conjunt de PSC i PSOE no es fa esment explícit d'aquesta qüestió, però s'aposta pel diàleg per "superar la divisió i no per aprofundir en la ruptura i la discòrdia que tanta tensió va generar de forma estèril a Catalunya i a la resta d'Espanya". Al matí ja havien anunciat que votarien en contra de les propostes d'amnistia dels independentistes.

Els comuns han dit que votaran a favor de la proposta de resolució sobre l'amnistia. Tot plegat enmig de la investidura fallida de Núñez Feijóo i d'una hipotètica de Pedro Sánchez condicionada pel sentit del vot de les formacions sobiranistes.