Enlaces accesibilidad
Pas a nivell

Els maquinistes de tren, al límit: 52 atropellaments a les vies per imprudències

  • Amb les barreres abaixades i el semàfor en vermell creuen el pas a nivell
  • Un maquinista esbronca els passatgers al seu pas per l'estació de Montcada

Per
Pas a nivell
Pas a nivell

Amb les barreres abaixades i el semàfor en vermell creuen el pas a nivell a l'estació de tren de Montcada. És una situació que es repeteix a molts punts de les via ferroviària cada dia. Algunes d'aquestes imprudències estan al darrere dels 52 atropellaments de trens des de principis d'any. Situacions que porten al límit els maquinistes que s'hi enfronten cada dia.

Maquinistes de tren, al límit per les imprudències dels usuaris

"I continuem creuant el pas a nivell. Em sembla una falta d'educació i de respecte per a les persones que treballen tots els dies. Són conscients que anem molt justos de temps? Que no podem estar amb infarts constants", s'ha sentit per megafonia en un tren al seu pas per Montcada aquest dimecres.

Esbroncada d'un maquinista

"No costa tant esperar 2 minuts al fet que passi el tren, dos minuts. Quatre persones adolescents van morir fa un parell de setmanes. Una mica de respecte si us plau". És l'esbroncada que aquest dimecres al vespre va fer un maquinista de Rodalies quan passava per l'estació R2 nord a Montcada i Reixac. Diverses persones van travessar la via fent cas omís als seus avisos.

Just aquest dijous al matí, però, s'ha repetit la mateixa imatge, mateixa estació i la mateixa infracció: vianants creuant pel pas a nivell amb el semàfor en vermell.

Estrés i ansietat pels maquinistes

Renfe, explica, sempre posa psicòlegs a disposició dels maquinistes que han presenciat un accident, però molts, segons el sindicat de maquinistes SEMAF, pateixen estrés posttraumàtic i atacs d'ansietat. I aquest estrés latent, denuncien, implica també agafar baixes laborals que repercuteixen en la nòmina. Segons Renfe, des de principi d'any, 52 persones han mort atropellades per un tren.