Enlaces accesibilidad
Disturbis

Tres detinguts per les destrosses i atacs a la policia en una nit d'aldarulls a Molins de Rei

  • Un grup de joves llança objectes contra els agents i destrossa diversos establiments comercials
  • El conseller Elena assegura que aquesta mena d'incidents tindran resposta amb més presència d'efectius

Per
Un comerç de Molins de Rei amb els vidres de l'aparador completament destrossats
Un comerç de Molins de Rei amb els vidres de l'aparador completament destrossats

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres persones implicades en els greus disturbis a Molins de Rei durant la matinada de dissabte. El grup, format per 50 persones, ha llançat primer objectes contra la policia local, i després també contra els efectius antidisturbis (ARRO i BRIMO) dels Mossos d'Esquadra. També han cremat elements de mobiliari urbà, han entrat en diversos comerços i els han destrossat.

Els fets han passat cap a les 4 de la matinada, després del concert de la festa major del municipi, quan un grup nombrós ha començat a llançar objectes i a mostrar una actitud molt violenta contra els cossos de seguretat. Segons els Mossos, els joves no són de Molins, sinó que venen de fora. Els principals comerços afectats, com Vodafone i un concessionari de Renault, ja han presentat denúncia.

Els comerciants afectats encara no se'n saben avenir i aquest matí de diumenge feinejaven per reacondicionar les botigues entre vidres trencats. Un dels establiments més afectats ha estat un concessionari de cotxes situat al Passeig del Terraplè, però també han rebut de valent altres comerços de la zona.

Els Mossos detenen un dels implicats en els aldarulls de Molins de Rei

L’Ajuntament de Molins de Rei ha condemnat uns fets que qualifica d'actes vandàlics lamentables. El consistori assegura que no hi ha hagut ferits i els desvincula completament dels actes de la Festa Major que se celebra aquests dies. "Aprofiten la festa i en cap cas representen ni el tarannà de la Festa Major ni la població de Molins de Rei", ha dit en declaracions a Televisió Espanyola l'alcalde Xavi Paz.

Més presència policial

El batlle subratlla que Molins de Rei no és l’únic municipi on s’han viscut episodis d’aquest tipus i per aquest motiu reclama mesures preventives per garantir la convivència durant les festes populars.

D'altra banda, els sindicats SAP i SME han denunciat deficiències en l'operatiu policial dissenyat per fer front als aldarulls. Precisament aquest dilluns el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat que hi haurà més efectius d'ordre públic dels Mossos en esdeveniments multitudinaris per evitar episodis de violència gratuïta.