Enlaces accesibilidad
Aldarulls

Interior assegura que els Mossos respondran amb contundència davant la "violència gratuïta"

  • Molins de Rei, Manresa i Vic han estat escenaris recentment d'actes vandàlics i batusses multitudinàries
  • Interior s'obre a "modificar operatius" policials per fer front a aquestes situacions

Per

Els actes vandàlics d'aquest cap de setmana a Molins de Rei han portat a tres detencions i una altra, pendent. Justament, aquest ha estat un dels temes candents en la sessió de control al ple del Parlament d'aquest dimecres, on el ministre d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha assegurat que no toleraran aquestes situacions i ha garantit una "resposta clara" dels Mossos davant de la "violència gratuïta".

El líder del PSC, Salvador Illa, ha demanat un ple monogràfic sobre seguretat. I és que no només a Molins de Rei s'han produït recentment episodis com aquests, sinó que Manresa i Vic també han patit aldarulls que han acabat amb 11 detinguts per una batussa multitudinària, en el primer cas, i amb quatre persones ferides per arma blanca, en el segon cas, que encara no ha deixat cap detingut.

"Modificar dispositius" policials

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha garantit una "resposta clara" del cos de la policia catalana davant de la "violència gratuïta", com els fets ocorreguts a Molins de Rei, Manresa o Vic. I assegura que no toleraran "de cap manera ni el president, ni aquest Govern, ni el conseller, ni la policia que es produeixin aquestes situacions".

En aquest sentit, el conseller ha obert la porta a "modificar dispositius" en col·laboració amb policies locals. Després dels aldarulls a Manresa, Molins de Rei o Vic, el conseller ha volgut donar un "missatge de tranquil·litat" als ciutadans: "Hi som i hi serem reforçant la policia de Catalunya".

El PSC demanarà un ple monogràfic sobre seguretat

El líder del PSC, Salvador Illa, ha assegurat que a Catalunya, la "responsabilitat de garantir la seguretat és de la Generalitat" i ha demanat un ple monogràfic. El socialista ha afirmat que els últims actes vandàlics "han generat una sensació d'inseguretat i d'impunitat a la ciutadania" i que "hem estat massa permissius" amb la violència.

“No s’ha fet un diagnòstic de les causes. I fa temps que, per un bonisme imperant, s’ha estat massa permissiu i fins i tot fan por les paraules ‘resposta contundent dels Mossos contra la violència’, i això no pot ser”, ha sentenciat el socialista.