Enlaces accesibilidad
Cinema Fantàstic

Arrenca la 56a edició del Festival de cinema de Sitges

  • Paco Plaza dona el tret de sortida al festival amb 'Hermana Muerte'
  • En aquesta edició es presentarà la segona temporada de ’30 monedas’ d'Álex de la Iglesia i la sèrie de Berto Romero ‘El otro lado’

Per
Cartell de la 56a edició del Festival de Cinema de SItges
Cartell de la 56a edició del Festival de Cinema de SItges

El 56è Festival de Sitges s'inaugura aquest dijous amb la pel·lícula 'Hermana muerte', de Paco Plaza, una producció amb guió de Jorge Guerricaechevarría i amb Aria Bedmar, Almudena Amor i Maru Valdivielso com a protagonistes. És el setè llargmetratge en solitari del cineasta valencià, el cinquè que presenta a Sitges, que per primera vegada situa la història en la seva terra natal.

Situada a l’Espanya de la postguerra, Narcisa, una jove novícia amb poders sobrenaturals, arriba a un antic convent, convertit ara en una escola per a nenes, per incorporar-se com a mestra. Van passant els dies i els estranys esdeveniments i situacions, cada vegada més inquietants, que la turmenten l’acabaran conduint a desentranyar un seguit de secrets que envolten el convent i el seus habitants.

Una aposta pel cinema clàssic

El director del Festival de Sitges, Ángel Sala, va destacar que apostaran pel cinema del clàssic, que ara està sent recuperat amb versions amb 4K i que abarcarà el cinema nacional i l’internacional. Es projectaran films com ‘The wicker man’, de Robin Hardy; ‘King Kong’, de Merian C. Cooper i Ernest B. Schoedsak; ‘The raid’, de Gareth Evans, i ‘Siesta’, de Mary Lambert.

Sala va anunciar també un homenatge a William Friedkin, director d’’El exorcista’, que va morir recentment. El director del festival va destacar que enguany el certamen tindria dues de les cintes més aterradores de la història ‘El exorcista’ i ‘El resplandor’, que es projectarà la versió nord-americana en 4K.

Competició oficial

A la secció oficial, hi ha films com ‘Acide’ de Just Philippot; ‘Club zero’ de Jessica Hausner; ‘Divinity’ d’Edie Alcazar; ‘The animal kingdom’ de Thomas Cailey; ‘KUBI’, de Takeshi Kitano; ‘La espera’, de F. Javier Gutiérrez; ‘Late night with the devil’ de Cameron i Colin Cairnes; ‘Moscas’, d’Aritz Moreno; ‘Tiger stripes’ d’Amanda Nell Eu; ‘Omen’ del raper Baloji, o ‘Robot dreams’ de Pablo Berger, a la secció oficial fantàstic competició Anima’t.

Alguns dels plats forts d’aquesta edició són els últims treballs de Juan Antonio Bayona, ‘La sociedad de la nieve’; de Hayao Miyzaki, ‘El chico y la garza’; de Yorgos Lanthimos, ‘Pobres criaturas’; de Hideo Nakata, ‘The forbidden play’; de Daniel Benmayor, ‘Awareness’ i de Brad Anderson, ‘Blood de Brad Anderson’.

'Hermana Muerte' de Paco Plaza obre la 56a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges | Conxita Casanovas

'Dream Scenario' tancarà el festival

La comèdia de terror ‘Dream Scenario’ serà l’encarregada de clausurar la 56a edició del Festival de Sitges. Produïda per l’estudi A24 i el director Ari Aster, el guió i la direcció estan en mans del noruec Kristoffer Borgli. Pel que fa al repartiment, l’encapçala l’actor Nicolas Cage amb altres noms de primer nivell com Julianne Nicholson, Michael Cera i el veterà Dylan Baker.