Enlaces accesibilidad
Santa Coloma de Gramenet

Un nadó en estat crític arran d'un incendi d'habitatge

  • 5 persones han resultat ferides lleus per inhalació de fum i 11 persones més han rebut l'alta al mateix lloc dels fets
  • Una de les hipòtesis dels Mossos és que el foc l'ha causat un patinet elèctric

Per
Les flames han afectat un edifici de 4 plantes del carrer Roger de Llúria
Les flames han afectat un edifici de 4 plantes del carrer Roger de Llúria

5 persones han resultat ferides de caràcter lleu per inhalació de fum i un nen de dos anys ha hagut de ser traslladat en estat crític a l'hospital Vall d'Hebron a causa d'un incendi que es va declarar divendres a quarts de vuit del vespre al carrer Roger de Llúria de Santa Coloma de Gramenet. Segons el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), dos dels 5 ferits lleus han estat traslladats també a la Vall d'Hebron, mentre que als altres tres els han evacuat a l'Hospital Esperit Sant. A banda, s'han atès onze persones més que han estat donades d'alta al mateix lloc dels fets.

Un nadó en estat crític arran d'un incendi d'habitatge

Efectius de la policia científica han estat aquest dissabte recollint mostres per esbrinar l'origen de les flames. Segons fonts properes a la investigació, una de les hipòtesis de treball és que les flames haurien començat per la combustió d'una bateria d'un patinet elèctric.

Trànsit impulsa la regulació dels patinets elèctrics

En el dispositiu d'extinció han treballat 9 dotacions dels Bombers de la Generalitat (4 vehicles d'aigua, una autoescala, un furgó amb equips respiratoris i 3 vehicles de comandament i transport de personal). També han col·laborat 4 dotacions dels Bombers de Barcelona (ambulància, dos vehicles d'aigua i un de comandament).

Segons han explicat els Bombers, el foc s'ha produït en un pis de l'entresol d'un edifici de quatre plantes, que ha quedat completament calcinat. Allà els Bombers hi han localitzat i rescatat el menor de dos anys, que han evacuat a l'exterior on ha rebut assistència dels serveis mèdics del SEM. Posteriorment ha estat traslladat en estat crític a l'Hospital de la Vall d'Hebron.

Mentre han durat les tasques d'extinció s'ha recomanat als veïns de l'immoble que es confinessin a les seves llars i que posessin tovalloles sota la porta perquè no entrés el fum. Alguns veïns ja havien abandonat els seus pisos i d'altres s'han quedat a les seves llars fins que els Bombers els han pogut evacuar de forma segura.