Enlaces accesibilidad
Vilafranca del Penedès

A presó un home de 77 anys per la mort de la seva parella

  • Els Mossos tenen indicis per acusar-lo d'haver matat la dona, desapareguda des de l'any passat, i el cos de la qual no s'havia trobat
  • La investigació policial el relaciona també amb 3 agressions sexuals comeses contra menors d'edat entre 2005 i 2013

Per
Dues patrulles dels Mossos davant l'edifici d'Urgències de l'hospital de Vilafranca del Penedès | ACN
Dues patrulles dels Mossos davant l'edifici d'Urgències de l'hospital de Vilafranca del Penedès | ACN

Els Mossos d'Esquadra van detenir divendres un home de 77 anys que la policia acusa d'haver matat la seva parella, que estava desapareguda des del setembre de l'any passat. Segons ha informat aquest dissabte la policia autonòmica, el cos de la víctima no havia estat localitzat fins ara, encara que la investigació policial havia permès recollir indicis per relacionar presumptament aquesta persona amb la mort de la dona.

La investigació es va iniciar el 12 de setembre del 2022 quan es va denunciar la desaparició d’una dona a la comarca de l’Alt Penedès. Agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Vilafranca del Penedès es van fer càrrec de les primeres gestions per localitzar-la i esbrinar les causes que havien motivat la seva desaparició.

La titular del jutjat d'instrucció 4 de Vilafranca, en funcions de guàrdia, ha acordat presó provisional, comunicada i sense fiança per al detingut, a qui acusa d'un homicidi amb ocultació de cadàver en l'àmbit de la violència sobre la dona. També se li imputen delictes contra la llibertat sexual sobre menors d'edat, perquè els Mossos creuen que aquest home està relacionat amb tres agressions sexuals comeses contra nenes menors de 16 anys entre el 2005 i el 2013. No es descarta que pugui estar vinculat amb més fets d’aquestes característiques.

Les dones que pateixen una situació de violència masclista disposen d'un servei d'atenció permanent que funciona de manera ininterrompuda durant tot l'any a través dels números de telèfon 016 o 900.900.120, que són gratuïts i confidencials. També poden trucar al telèfon d'emergències 112 o demanar assessorament policial via missatgeria instantània al número de whatsapp 601.00.11.22.