Enlaces accesibilidad
Negociacions

L'amnistia, al centre de la investidura: Feijóo diu que recorrerà la llei

  • Pedro Sánchez continua amb els contactes per tancar la investidura i aquesta tarda es reuneix amb el PP

Per
Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional

Combatre de forma contumaç l'amnistia, als carrers com ahir a Barcelona i als Tribunals. És l'afany del Partit Popular. Aquest dilluns ha anunciat que portaran al Constitucional una eventual llei d'amnistia. Ho ha fet el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, en una entrevista al 'Matí de Catalunya Ràdio'. Diu que ho veu com una "anomalia democràtica".

Pedro Sánchez continua amb els contactes per tancar la investidura

Segons Feijóo, l'amnistia no és una eina de "reconciliació", sinó el fruit d'una "transacció", i suposa una "involució democràtica, una decisió reaccionària i un frau electoral massiu" que "no té cabuda a la Constitució". El líder popular ha refermat la seva idea sobre l'amnistia després de reunir-se amb Pedro Sánchez. Feijóo ha dit que cap polític a Espanya té el consentiment per aprovar-la.

Els comuns s'han afanyat a respondre les intencions de Feijóo. L'acusen de manca de rigorositat i hi veuen un altre objectiu dels populars: "Recórrer al TC la investidura d'un govern progressista".

"Com pot anunciar que recorrerà llei que encara no llegit i coneix?, el que està clar és que Feijóo vol recórrer al TC la investidura del govern progressista" ha sentenciat Joan Mena, portaveu dels comuns.

I exigeixen al PSOE que no perdi el temps per arribar a un acord. Demà Sumar farà públic el document dels experts per configurar la seva proposta de llei d'amnistia. El presentarà Jaume Asens.

En l'altra carpeta, la del referèndum, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha obert la porta a la possibilitat que la independència no sigui l'única opció del referèndum. "Des del meu punt de vista la independència ha de ser una opció. A partir d'aquí, si hi ha altres propostes, benvingudes siguin i que la ciutadania decideixi lliurement. Les característiques del referèndum ha de formar part de la negociació", ha afirmat en una entrevista a La Hora de La 1.

Que aprenguin la lliçó, que els catalans no volen referèndums. Així s'expressen al PSOE que ataquen també els populars per sortir als carrers contra l'amnistia. La portaveu del PSOE i ministra d'Educació, Pilar Alegría, ha restat importància a l'advertència que el líder del PP. En tot cas, ha recomanat als populars que "modernitzin el seu discurs" perquè porten "dècades" sembrant "odi", i ara toca fer "política de convivència i acord". I mantenen que no faran res fora de la Constitució. És un dels missatges que Sánchez traslladarà aquesta tarda a la reunió que mantindrà amb Feijóo.

Pérez Royo, catedràtic de constitucional, descarta que els tribunals puguin frenar l'amnistia

El catedràtic de dret constitucional de la Universitat de Sevilla, Javier Pérez Royo, explica que no té cap valor jurídic assenyalar que la llei d'amnistia és a canvi de la investidura de Pedro Sánchez. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, defensa que la paraula amnistia ha d'aparèixer al títol d'una eventual llei.