Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Álex Ramos: "No m'agrada que es digui que és una manifestació de la dreta"

  • El vicepresident de SCC critica Pere Aragonès i al Govern i li demana "arguments i no desqualificacions"
  • Ramos nega que Elda Mata relacionés Catalunya amb el nazisme: "Que no tinguin la pell fina"

Per
Cafè d'idees - Álex Ramos: "No m'agrada que es digui que és una manifestació de la dreta"

El vicepresident de Societat Civil Catalana, Álex Ramos, defensa que la manifestació en contra de l'amnistia no anava contra el PSOE i el govern espanyol: "No m'agrada que es digui que és una manifestació de la dreta". Ramos argumenta que no van donar "protagonisme" als polítics a la manifestació contra l'amnistia i que són els mitjans que van a buscar als polítics.

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, el vicepresident de SCC explica que "gent important" de patits d'esquerra no va anar a la manifestació, la majoria per "responsabilitat" per no perjudicar a les seves sigles o per "por" a ser qüestionats dins dels partits. Ramos considera que hi ha una polarització i nega que la manifestació fos contra el partit socialista: "És contra una política concreta".

Ramos diu "estar satisfets" de la manifestació tot i que "aquesta vegada no era tan gran" en comparació amb la del 2017 i quantifica als participants entre 250.000 i 300.000 persones, lluny dels 50.000 que indica la Guàrdia Urbana: "No sé quan va posar el termòmetre la Guàrdia Urbana. No sé per què ens surten les diferències".

Ramos assegura que Aragonès expressa "un desig" quan diu que va ser un fracàs

Sobre les paraules del president Pere Aragonès quan va qualificar la manifestació de "fracàs", Ramos argumenta que expressa "un desig": "Han generat una fractura, vam donar arguments durant una hora. Donin arguments i no desqualificacions". En aquesta línia, assenyala a Aragonès per "estigmatitzar" als participants de la manifestació en qualificar-los "de persones de dretes i d'extrema dreta".

Ramos: el 155 va ser "suau"

Ramos considera que l'amnistia és el pitjor per la convivència perquè facilitat el retorn al passat dels "que ho volen tornar a fer". Pel vicepresident de SCC la situació a Catalunya ha millorat, no pels indults sinó per l'aplicació de l'article 155 de manera tova: "Van marxar 6.000 empreses, va generar inestabilitat política. L'Estat va actuar de forma contundent al principi, van ser sis mesos, però va ser suau".

Ramos: "Som patriotes espanyols, no nacionalistes"

Ramos ha defensat el discurs de la presidenta de SCC, Elda Mata, perquè va fer una reflexió històrica: "Grans estadistes com Mitterrand van dir que el nacionalisme és la guerra". En aquest sentit, nega que Mata relacionés que Catalunya sigui nazisme i recomana als independentistes "no tenir la pell tan fina": "No paren de dir-nos "fatxes. Nosaltres som patriotes espanyols, el nostre cor no és el nacionalisme".

Per altra banda, es demarca dels crits de 'Puigdemont a la presó' que es van sentir durant la marxa perquè prefereixen el 'Cant de la senyera' a 'Els segadors' per tancar la manifestació: "Bon cop de falç, no".

El vicepresident de SCC també ha explicat que van pressionar al PSC i al PP perquè Jaume Collboni fos alcalde: "No era bo tenir Aragonès i Trias a l'altra banda de la plaça Sant Jaume".