Enlaces accesibilidad
Teatre

'The Party', una sàtira sobre l'esquerra aburgesada inspirada en la pel·lícula homònima de Sally Porter

  • Les actrius Àngels Gonyalons i Montse Guallar són dues de les protagonistes de 'The Party'
  • L'obra dirigida per Sergi Belbel, està inspirada en la pel·lícula homònima de Sally Porter
  • L'espectacle es pot veure al Teatre Poliorama fins al 3 de desembre

Per

Punts de vista - Entrevista a Àngels Gonyalons i Montse Guallar

El programa cultural 'Punts de vista' ha tornat de vacances aplegant a dues estrelles del nostre teatre com són Àngels Gonyalons i Montse Guallar. Les actrius catalanes se sumen a un repartiment que completen Lluís Soler, Marta Ribera, Queralt Casasayas, Biel Durán i Jordi Díaz. Es podrà veure al Teatre Poliorama fins al 3 de desembre.

L'espectacle està inspirat en la pel·lícula homònima de Sally Porter, un film que va més enllà de la comèdia. "És una sàtira d'aquesta esquerra aburgesada, dels pijo-progres. Jo crec que ens podem sentir molt identificats a partir de certa edat en certes actituds un punt esnobs", ha explicat Àngels Gonyalons a Tània Sarrias.

La història comença quan al personatge protagonitzat per Marta Ribera la nomenen ministra de Sanitat del Regne Unit, i organitza un sopar ple de secrets per celebrar-ho amb els amics i les seves parelles. "En cada secret i hi ha involucrat algú del grup. Llavors comença a sortir tot i acaba una mica com el Rosari de l’Aurora", ha dit Àngels Gonyalons.

El focus més important de l'obra està en l'amistat, un concepte tan important com complicat. "L'amistat va canviant. Pot ser que tinguis a persones idealitzades. També hi ha desencants i desamors sobre l'amistat", ha concretat Montse Guallar.

Àngels Gonyalons ha valorat aquest concepte, concretant que és molt més important que la família: "En nom de la família es cometen uns abusos brutals. A mi m’agrada molt aquesta frase de els amics són la família que tries. Hi ha moltes faltes de respecte dins d’una família. Pel fet de ser família ens ho empassem tot i hem d’aguantar allà. I no, jo penso que la gent s’ha de guanyar l’estima. La base d’una bona relació és l’amistat com a concepte autèntic".

D'altra banda, l'actriu catalana ha destacat la importància de les amistats entre dones: "Jo necessito les meves amigues. Hi ha una cosa, com que no som iguals, hi ha una cosa del gènere que fa que en general ens entenem millor".

'The Party' és dirigida per Sergi Belbel, un director amb el qual Àngels Gonyalons s'ha volgut desfer en elogis: "És un home de teatre que en sap molt i crea un clima molt còmode. És important que et facin sentir tan còmode perquè puguis arriscar. Si no val riurem tots".