Enlaces accesibilidad
Tradicions

El 'ratolinet Pérez' està robant la feina als Angelets

  • Els angelets són la versió catalana del ratolinet Pérez
  • Els contes i pel·lícules fan que els angelets caiguin en l'oblit

Per
El ratolinet Pérez roba la feina als Angelets
La Shalana ens explica la tradició del angelets

El ratolinet Pérez, o més popularment conegut com a "Ratoncito Pérez" forma part de la infància de gran part dels nens i nenes de Catalunya. És un personatge que prové de la tradició espanyola i que és l’encarregat de visitar les cases dels nens i nenes quan perden les dents de llet. El ratolí s’emporta la dent i deixa una petita recompensa, sovint petits regals o diners.

No es pot negar que el ratolinet Pérez és una de les tradicions més populars en aquest país. Però a Catalunya en tenen una de pròpia que està caient en l'oblit. I quina és aquesta tradició catalana? Els Angelets. Segons la cultura popular catalana els encarregats de deixar un regal i emportar-se la dent quan es cau són els angelets. I quins regals deixen? Els mateixos que el ratolinet Pérez? Doncs no. Els angelets són més de cromos, llapis de colors, gomes d’esborrar… Ni diners ni caramels. I per què és més popular el ratolinet Pérez? En l'actualitat aquest rosegador surt a una gran quantitat de contes i pel·lícules que l’han fet popularitzar arreu del món.

Si vols aprendre més sobre tradicions catalanes recupera el programa ‘Déu n’hi do’ a RTVE Play Catalunya amb la Shalana.