Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Manu Reyes descarta per ara rellevar Alejandro Fernández al PP de Catalunya

  • Reyes defensa que Alejandro Fernández és la millor opció actual pel Partit Popular a Catalunya
  • L'alcalde de Castelldefels diu que no vol avions per sobre de la ciutat: "No m'ha votat el PP. M'han votat els veïns"

Per
Cafè d'idees - Manu Reyes descarta per ara rellevar Alejandro Fernández al PP de Catalunya

L'alcalde de Castelldefels i president del PP a Barcelona, Manu Reyes, descarta fer cap pas per liderar el PP a Catalunya. Argumenta que després de vuit anys a l'oposició ara ha guanyat l'alcaldia "quasi per majoria absoluta": "El meu compromís és amb Castelldefels". A més, defensa que Alejandro Fernández és la millor opció actual per al partit i el qualifica de "gran orador": "Ara tenim la millor persona al Parlament".

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, un dels alcaldes del PP a Catalunya demana al Partit Popular retenir i captar nou talent per poder créixer i recorda que els populars a la província de Barcelona ha passat de 38 regidors a 142: "Cal buscar més gent i créixer. Sempre s'ha d'anar a més, Ara tenim 142 regidors, però vam ser 470 regidors el 2011".

Reyes defensa parlar amb tothom, Junts inclòs

Reyes creu que serà difícil convocar el Congrés dels populars a Catalunya els pròxims mesos per la incertesa en la formació del govern d'Espanya: "Abans de Nadal ho veig complicat, encara no sabem què passarà amb Pedro Sánchez o si hem d'anar a eleccions al gener".

El també president del PP de Barcelona afirma que s'ha de parlar amb tothom, en referència a Junts per Catalunya de cara a una investidura, i pensa que Alejandro Fernández s'hi va referir "amb el seu to": "En l'àmbit municipal es podria escoltar a Junts, per què no podem arribar a acords? Dins de l'ordenança municipal, la Constitució i l'Estatut".

Sobre els indults o l'amnistia, Reyes considera que afecten unes persones concretes, en canvi, posa d'exemple millorar Rodalies, que diu afectaria a tothom: "Algú ha parlat de millores a la sanitat o l'educació? L'amnistia només beneficia determinades persones condemnades, perquè siguin alliberades per un interès polític".

Reyes: "No vull els avions per sobre de Castelldefels"

Amb relació a l'ampliació de l'aeroport del Prat, l'alcalde de Castelldefels ha estat molt clar: "No vull els avions per sobre de Castelldefels. No m'ha votat el PP. M'han votat els veïns". Reyes explica que està pendent de reunir-se amb la directora de l'aeroport a qui reclama "tota la informació" i reclama usar com a argument la contaminació: "Els avions em preocupen, tenim una zona de baixes emissions, podré segmentar-hi els avions?".

Reyes: "Castelldefels és un poble caríssim"

Reyes explica que la raó de l'alt preu de l'habitatge a Castelldefels es deu al fet que ja s'ha esgotat el 99 % del sòl urbanitzable: "Tenim un lloguer mitjà de 1.500 euros i el de compra 'infumable'".

Reyes creu que la solució implica buscar el sòl urbanitzable fora de Castelldefels: "Dins l'àmbit metropolità, en els 36 municipis, buscar on hi ha espai per poder desenvolupar nous habitatges i millorar les connexions del transport públic".