Enlaces accesibilidad
Competències bàsiques

Empitjora el nivell de català i castellà entre els alumnes de 4t d'ESO

  • Els resultats són els pitjors des de l'any 2014
  • Milloren els resultats en matemàtiques i anglès, que torna als nivells prepandèmia

Per
Full de respostes d'un examen de competències bàsiques
Full de respostes d'un examen de competències bàsiques | ACN

Els alumnes que acaben la secundària tenen un pitjor nivell de llengua catalana i castellana respecte a l'any passat. És una de les conclusions que se'n desprèn de l'informe dels resultats de les competències bàsiques fetes aquest 2023 als centres educatius catalans. Els resultats de català i castellà continuen a la baixa un any més, però milloren en anglès i matemàtiques.

Empitjora el català d'ESO i el castellà a Primària i a Secundària | Lourdes Gata

Els resultats en llengua catalana es van situar en els 72,3 punts, 1,8 punts menys respecte a l'any anterior, mentre que en llengua castellana van caure fins als 71,6 punts, el que es tradueix en 3,6 punts menys.

Empitjora el castellà a la primària

A 6è de primària, els resultats milloren lleugerament en català, amb 72,7 punts, 0,2 punts més, a llengua anglesa, amb 77,8 punts, 0,9 més, i a matemàtiques, amb 73,6, 2,5 punts més. Per contra, a l'últim curs de primària empitjora la llengua castellana, que cau fins als 71,2 punts, 1,9 punts menys, i medi natural, que baixa fins als 71,6 punts.

Precisament, el departament d'Educació iniciarà al gener un programa a 200 centres de primària per reforçar la comprensió lectora des dels primers cursos.

Més de 67.000 alumnes a Primària i Secundària

Les proves de competències, a les que es van sotmetre el passat mes de maig 67.022 alumnes de sisè de Primària i 68.578 de 4t d'ESO, avaluen els coneixements bàsics que hauria d'adquirir l'alumne a la fi de l'Educació Secundària Obligatòria en llengua catalana, castellana, anglesa, matemàtiques i coneixement científic.

L'esborrany de les PAU

També en clau educativa, les comunitats autònomes ja tenen l'esborrany que indica com han de ser les proves d'accés a la universitat d'aquest curs. S'hauran de fer abans del 14 de juny i, a Catalunya, l'alumnat s'examinarà de 5 matèries obligatòries. L'esborrany recull només els canvis mínims per adaptar-se als nous currículums. La implantació de la nova selectivitat està ajornada a l'espera de la formació del nou govern.