Enlaces accesibilidad
Obres

Una incidència a Montcada protagonitza el primer dia de talls a l'R3

  • Una incidència a la catenària ha deixat sense servei el tram durant 3 hores entre les estacions de Montcada Bifurcació i Montcada Ripollet
  • El servei per carretera que estava previst s'ha hagut de reforçar per fer arribar els passatgers fins a Barcelona

Per
Usuaris de Rodalies a l'estació de Centelles
Usuaris de Rodalies a l'estació de Centelles | ACN

Una avaria a la catenària ha protagonitzat la primera jornada dels talls de l'R3. Durant 3 hores, la circulació de trens ha estat aturada entre les estacions de Montcada Bifurcació i Montcada Ripollet i els 200 passatgers d'un d'ells ha hagut de ser evacuat amb l'ajuda dels Bombers. Un dijous festiu que ha començat amb una altra incidència a primera hora pel robatori de cable a la subestació elèctrica de la Torrassa. Al llarg de la jornada s'han recuperat les freqüències habituals a la xarxa ferroviària.

Totes aquestes incidències s'han produït el primer dia del tall programat a la línia R3 de Rodalies entre les estacions de Mollet Santa Rosa i Figaró. Afectarà cada dia 12.000 usuaris de l'R3, i deixa sense circulació ferroviària durant més de tres mesos les estacions de Parets del Vallès, Granollers, Canovelles, Les Franqueses i La Garriga. Mentre dura l'afectació Renfe ha habilitat un servei de bus per carretera que cobreix les estacions afectades, va de Mollet Santa Rosa a Centelles, i un altre que va directe a Barcelona des de Centelles.

Comença el tall ferroviari a l'R3 entre Mollet Santa Rosa i Figaró | Climent Sabater

Durant l'afectació es manté la freqüència d'un tren cada mitja hora, però augmenta el temps de trajecte. El motiu del tall són les obres de desdoblament de la línia R3, dels 18 quilòmetres entre Parets del Vallès i La Garriga, que suposen una inversió de 155 milions d'euros. Renfe ha distribuït una cinquantena d'informadors per totes les estacions de l'R3 afectades pel tall provocat per les obres de desdoblament entre Parets i la Garriga que s'allargarà fins a la segona quinzena del mes de gener.