Enlaces accesibilidad
Lloguer accessible

La Generalitat compra 24 pisos de grans tenidors per a habitatge social

Per
La Generalitat vol arribar als 10.000 habitatges socials fins al 2026
La Generalitat vol arribar als 10.000 habitatges socials fins al 2026

El Govern de la Generalitat adquirirà un bloc de 24 habitatges de grans tenidors per a lloguer social. Segons ha explicat el president Pere Aragonès, l'acció forma part d'un paquet més ampli en què estan treballant per arribar als 385 habitatges buits de grans tenidors. El "compromís" de la Generalitat és arribar als 10.000 habitatges del parc públic de lloguer abans del 2026.

"La prioritat és que l'habitatge passi a ser un dret i no un bé del mercat", ha dit Aragonès des de Salt. La compra dels 24 pisos suposa la inversió d'1,4 milions d'euros per part de la Generalitat. D'entre els 385 habitatges, hi ha 127 que són propietat de la Sareb.

385 habitatges per a sis municipis

Segons ha explicat la consellera de Territori, Ester Capella, aquest primer paquet de 385 habitatges estarà repartit en diferents municipis de Catalunya, com Salt, Vilanova i la Geltrú, Constantí, Valls, Reus i Barcelona. "Es tracta d'habitatges que estaven en mans de grans tenidors i que des del Govern posarem a disposició de les famílies que necessiten un habitatge", ha dit.

La Generalitat adquirirà 385 pisos per a lloguer social

D'altra banda, Capella ha explicat que l'acció també preveu rehabilitar immobles buits. "És una intervenció que genera una millora en l'entorn urbà i dinamitza sectors que es veuen degradats", ha justificat. Els pisos, segons ha afirmat la consellera, es podran lliurar a les famílies en un termini d'un any i mig.

Oficines o habitatge al 22@?

Les dificultats per ocupar les oficines construïdes al 22@ nord de Barcelona ha fet qüestionar als assessors i dinamitzadors del districte tecnològic la necessitat de continuar amb el planejament actual en què les oficines ocupen el 45% de l'espai i s'ha reservat un 55% per habitatge protegit, on es preveuen 12.000 habitatges. Els veïns es mostren disposats a canviar oficines per habitatge sempre que sigui amb caràcter d’habitatge públic.

Les dificultats per ocupar les oficines del 22@ fa qüestionar la configuració actual | Maite Boada

Abans de la pandèmia, al 22@ les oficines es construïen amb precontractes de lloguer La situació no s’ha capgirat totalment, però sí que ha canviat, segons explica a Ràdio 4 Enric Urreta, del 22@ Network BCN. El teletreball i l'increment de preus en son part de les causes. I, tot i que Urreta defensa la necessitat de fer més esforç del que ja fan per atraure els treballadors de nou, des del districte tecnològic comencen a suggerir ja la necessitat d’un canvi de planejament, reconvertir les oficines en habitatge.