Enlaces accesibilidad
Gent Gran

El Govern augmentarà l'import màxim de les ajudes per a les residències un 66%

  • L'import passa dels 747 euros actuals als 1.239 mensuals per persona
  • La mesura vol reduir les llistes d'espera i universalitzar l'accés als equipaments a les rendes més baixes

Per
Usuaris d'una residència de gent gran
Usuaris d'una residència de gent gran | RTVE CATALUNYA

El Govern incrementa un 66% l'import màxim de les ajudes per a places de residència de gent gran i el situa en 1.239 euros al mes. Ho ha anunciat el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, que ha explicat que l'executiu ha aprovat un decret que contempla la revisió de les prestacions econòmiques vinculades.

La mesura permetrà cobrir el 62% del cost d'una plaça de residència en el cas de les persones amb rendes més baixes amb dificultats per fer front al copagament. Un fet que contribuirà a reduir les llistes d'espera. Tot plegat suposarà un increment de prop de 5.000 beneficiaris de les prestacions econòmiques vinculades de cara el 2024 i un augment de 55 milions d'euros en el pressupost destinat a aquesta partida l'any vinent.

El Govern amplia les prestacions públiques per a les residències de gent gran | Anna Pujol

Centres de dia gratuïts per a persones amb discapacitat física o intel·lectual

A través del decret també s'ha acordat suprimir el copagament en els serveis de centre de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual o física. Campuzano ha dit que es tracta d'una iniciativa que es fa necessària perquè les persones beneficiàries d’aquests recursos, amb un grau de dependència elevat, gaudeixen en molts casos de complements que acaben repercutint en l’import en concepte de copagament, fins i tot en els casos de famílies amb renda baixa.

El conseller de Drets Socials ha aprofitat la seva intervenció per instar l’Estat a “obrir d’una vegada un debat seriós sobre el finançament de la Dependència”. Segons el conseller el sistema de la dependència "ha fet fallida" i no es pot endarrerir més una reforma que doni resposta a la situació actual i futura que planteja el repte demogràfic de l’envelliment.