Enlaces accesibilidad
Judici

La fiscalia manté la petició de 24 anys de presó pel crim de les bessones de Sabadell

  • El fiscal ha introduït una possible pena alternativa per a la parella de la víctima per no considerar-la autora sinó inductora del crim
  • Les germanes neguen haver participat en els fets dels quals se'ls acusa

Per
Les dues germanes en el judici al TSJC
Les dues germanes en el judici al TSJC | RTVE CATALUNYA

La fiscalia i l’acusació particular han mantingut la petició de penes per als tres acusats de matar la seva parella i cunyat a Sabadell el juliol del 2021. En concret, el ministeri públic demana 24 anys de presó per a l’home, que va reconèixer els fets, i la seva parella, i 24 i mig per a la parella de la víctima, per l’agreujant de parentiu.

Queda vist per veredicte el judici pel crim de les bessones de Sabadell | Sergi Bassolas

Les acusacions mantenen que els 3 acusats són coautors d'un crim que havien planificat. El Fiscal ha recordat les converses dels acusats en què especulaven com fer-ho. Un pla criminal, que segons la fiscalia, va fallar quan la víctima malferida va poder escapar de l'immoble, el que va comportar que els veïns truquessin a la policia.

En l’última sessió del judici amb jurat, el fiscal ha introduït una possible pena alternativa per a la parella de la víctima, ja que no la consideraria autora sinó inductora del crim, cosa a la qual l’acusació particular s’ha adherit. Per la seva banda, les defenses han reiterat les seves conclusions provisionals, tot i que la defensa de l’acusat ha demanat una pena menor per homicidi sense agreujants i els atenuants d’obcecació i confessió.

Els psiquiatres descarten qualsevol trastorn

Les psiquiatres i el psicòleg que van avaluar les bessones i l’home han detallat que en cap dels tres casos van detectar indicis de malaltia o trastorn mental que els impedís ser conscients de les seves accions. “Tenien una vida absolutament normativa”, han afirmat els especialistes. En la mateixa sessió, els forenses que van participar en l'aixecament del cadàver i a l’autòpsia. Tots han destacat que les lesions que va rebre la víctima van ser al cap, que va patir una ''gran deformitat”.

Els psiquiatres descarten qualsevol trastorn en els acusats del crim de les bessones de Sabadell | Sergi Bassolas

A preguntes de la fiscalia, els forenses han assegurat que el cadàver no tenia cap senyal indicatiu d’haver-se defensat del seu agressor, i han asseverat que totes les ferides van ser en vida. Les mortals, han explicat, van ser les que va rebre a la part superior.

Una planificació del succés

Un seguit de missatges de mòbil han evidenciat que els tres acusats pel crim de Sabadell del 2021 havien planificat el succés, adduint que la víctima maltractava una de les bessones incriminades. Durant la sessió d’aquest dilluns del judici a l’Audiència de Barcelona, s’han reproduït diverses notes de veu enviades entre els acusats, Isaac, Pilar i Dolores, s’han rellegit missatges escrits i també s’han exposat trucades enregistrades en les quals també apareix la víctima.

Els veïns diuen que van veure els 3 acusats pel crim de Sabadell netejant el replà | Sergi Bassolas

Les germanes neguen els fets

Les dues germanes bessones acusades per l'assassinat de la parella d'una d'elles l'estiu de 2021 neguen haver participat en els fets. La parella d'una d'elles, en canvi, sí que ha reconegut haver colpejat amb una pota de cabra la víctima fins la mort. La fiscalia demana més de 24 anys de presó per a l'home i les dues dones.