Enlaces accesibilidad
ACTUALITAT

Resum de notícies a Catalunya del 17 d'octubre de 2023 | Pere Aragonès assistirà dijous al debat del Senat per defensar l'amnistia

  • 11 detinguts a Catalunya en un dispositiu contra una organització neonazi anomenada Combat 18
  • El Govern augmenta un 66% les ajudes per impulsar l'accés a les residències de gent gran
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Pere Aragonès presideix la reunió del consell executiu a la Generalitat
Pere Aragonès presideix la reunió del consell executiu a la Generalitat

L'actualitat d'aquest dimarts passa per l'anunci sobre l'assistència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, el proper dijous, a la Comissió General de les Comunitats Autònomes del Senat per defensar l'amnistia.

Jornada marcada també per tres operacions policials que s'han desenvolupat aquest matí a Catalunya. Dues relacionades amb la lluita contra les drogues i una tercera contra el grup neonazi supremacista Combat 18.

El Govern dona llum verda a noves ajudes per impulsar l'accés a les residències de gent gran. S'amplia un 66% la prestació per les persones amb dependència que no poden accedir a una plaça pública

En clau municipal, la tinent d'alcaldia Laia Bonet presenta les noves solucions innovadores per als panots de Barcelona. De l'àmbit cultural, el CCCB presenta l'exposició 'intel·ligència artificial'. L'espectacle "Tots eren fills meus" lidera el rànquing de nominacions dels Premis Butaca.

Resum de notícies a Catalunya del 17 d'octubre

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 19:44

    Donada d'alta la nena apunyalada per un company en un institut de L'Hospitalet (Barcelona)
     


    La nena que va ser apunyalada aquest dilluns amb una arma blanca per un company de classe en un institut de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) ha estat donada d'alta aquest mateix dimarts. La nena havia estat ingressada en un centre hospitalari en estat lleu després que l'escola alertés als Mossos d'Esquadra del succeït. La policia catalana ha obert diligències i s'han fet càrrec de la instrucció, que serà lliurada a la Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència (Dgaia) perquè faci el procediment administratiu oportú.

  • 19:14

    L’espectacle ‘Tots eren fills meus’ lidera el rànquing de nominacions dels Premis Butaca

     

    ‘Tots eren fills meus’, dirigit per David Selvas, ha obtingut onze nominacions, seguit de ‘Golfus de Roma’, dirigit per Daniel Anglès, que en suma un total de vuit. ‘Dirrrty Boys’, ‘L’alegria que passa’, ‘Les amistats perilloses’, ‘Zona inundable’ o ‘L’Adversari’, són altres propostes que se situen a la part alta de la llista. Des d’avui i fins el 13 de novembre es podrà votar per qualsevol dels nominats en les 24 categories. Els guanyadors es donaran a conèixer el 20 de novembre en una gala que es farà a Premià de Mar.

  • 19:00

    Aragonès es reunirà amb el comissari Reynders aquest dimecres en la Generalitat
     

     

    Aragonès ja es va reunir amb el comissari europeu de Justícia en la seva visita a Brussel·les a l'octubre de 2022, la primera vegada des de 2015 que un president de la Generalitat era rebut per la Comissió Europea en la capital belga. Fonts de la Presidència  emmarquen la trobada en la "normalització de les relacions institucionals entre el Govern" i la Comissió Europea.

  • 18:22

    Justícia contractarà un centenar de professionals especialitzats per prevenir suïcidis i reduir incidents a les presons

     

    El Departament de Justícia contractarà un centenar de professionals especialitzats per prevenir suïcidis i conductes autolesives a les presons i millorar la gestió de conflictes. Així ho ha explicat aquest dimarts la consellera Gemma Ubasart, que ha explicat que la decisió arriba després que s'hagi constatat un augment en el nombre de conductes autolesives i suïcidis, agressions i més contencions mecàniques en els anys posteriors a la pandèmia. "Volem trencar aquesta tendència", ha dit Ubasart.

  • 18:08

    El govern de Mataró (PSC i ECP) signa un acord d’estabilitat pressupostària amb Junts

     

    El govern de Mataró, format per PSC i En Comú Podem, ha signat aquest dimarts un acord d’estabilitat pressupostària amb Junts per a tota la legislatura. L’entesa garanteix als 13 regidors de l’executiu incorporar el suport dels 3 postconvergents, fet que frega la majoria absoluta del plenari. El pacte preveu l’estabilitat dels comptes des del 2024 i fins al 2027. Segons els seus signants, el pacte garanteix un “marc fiscal estable per a la ciutadania i les empreses” i planteja un increment sostingut de l’IBI: un 7% l’any que ve, un 5% el 2025 i un 4% anual els dos darrers anys de legislatura.

  • 17:59

    El PSC de Barcelona accepta un prec de Vox perquè la Selecció torni a jugar a la ciutat



    El Govern municipal de Barcelona del PSC s'ha mostrat "a favor" del prec que ha traslladat el regidor de Vox Llibert Senderes a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esport d'aquest dimarts perquè la Selecció Espanyola de futbol jugui a la ciutat partits oficials de classificació per a la pròxima Copa Mundial 2026. En la seva intervenció en la comissió, Senderes ha recordat que la Selecció va disputar un partit amistós amb Albània el 26 de març de 2022 en l'estadi del RCD Espanyol, a Cornellà de Llobregat, i que l'absoluta no juga en la capital catalana des de fa 48 anys.

  • 17:53

    'Tots eren fills meus' lidera el rànquing de les nominacions dels Premis Butaca

     

    Els Premis Butaca han anunciat els espectacles nominats a la 29a edició dels guardons. ‘Tots eren fills meus’, dirigit per David Selvas, lidera el rànquing amb onze nominacions, seguit de ‘Golfus de Roma’, dirigit per Daniel Anglès, que en suma un total de vuit. ‘Dirrrty Boys’, ‘L’alegria que passa’, ‘Les amistats perilloses’, ‘Zona inundable’ o ‘L’Adversari’, són altres propostes que se situen a la part alta de la llista. Des d’avui i fins al 13 de novembre es podrà votar per qualsevol dels nominats en les 24 categories. Els guanyadors es donaran a conèixer el 20 de novembre en una gala que es farà a Premià de Mar.

  • 17:40

    La barcelonina Sips és escollida la millor cocteleria del món 



    Sips, situada al 108 del carrer Muntaner de Barcelona, ha estat guardonada com a la millor cocteleria del món en els premis The World's 50 Best Bars 2023. La cerimònia de lliurament s'ha celebrat a Singapur. També és el segon any consecutiu que es tria a un bar de Barcelona com el número u del món, després que l'any passat fos 'Paradisso' i que enguany ha quedat en quart lloc.  Simone Caporale va obrir Sips el 2021, durant la pandèmia de COVID-19, al costat de Marc Álvarez, exresponsable de les barres del grup El Barri Adrià.

  • 17:33

    De moment, no existeix risc de falta de subministrament per la guerra entre Israel i Palestina

     

  • 17:28

    Presó provisional, comunicada i sense fiança per a l'home acusat de matar-ne un altre a Reus

     

    El jutjat de guàrdia de Reus decreta presó provisional, comunicada i sense fiança per l'home acusat de matar-ne un altre a Reus diumenge passat. Els Mossos d'Esquadra van saber a tres quarts d'una del migdia que hi havia un cos sense vida i amb signes de violència al seu domicili de la capital del Baix Camp. Els agents van detenir el presumpte autor de la mort a un bar de la ciutat una estona després. La causa està oberta pel delicte d'homicidi. La instrucció del cas l'as-sumirà el jutjat d'instrucció 4 de Reus.

  • 16:58

    Aragonès serà el primer a intervenir en la Comissió de CCAA del Senat i podrà fer-ho en català


    El president de la Generalitat serà l'encarregat d'obrir aquest dijous la Comissió General de les Comunitats Autònomes del Senat per a parlar sobre l'amnistia, ja que li correspon per ordre d'aprovació de l'Estatut d'Autonomia. A més podrà fer-ho en català perquè aquest fòrum és un dels espais en els quals es poden utilitzar les llengües cooficials en la Cambra Alta.

    La decisió d'Aragonès d'acudir a aquesta cimera al Senat ha coincidit amb l'anunci del Govern central que declina assistir a aquest fòrum de comunitats autònomes, per la qual cosa, al costat de l'absència també del lehendakari, deixa al president de Catalunya com el primer que intervingui.

  • 16:52

    Dos homes escalen la Torre Glòries de Barcelona i acaben identificats per la policia

     

    Dos homes han escalat aquest dimarts l’exterior de la Torre Glòries de Barcelona sense cap mesura de seguretat i han acabat identificats pels Mossos d’Esquadra, que previsiblement els imposaran una sanció administrativa. L’avís s’ha fet a les 8.15 hores del matí i fins al lloc hi ha acudit la policia i els bombers. Els serveis d’emergència han tallat els carrers de la zona, i quan els escaladors han arribat a terra han col·laborat en tot moment i han estat identificats. Aquest no és el primer cop que escaladors pugen la façana d’un dels edificis més alts de la capital catalana.

  • 16:36

    Investiguen l’apunyalament d’un jove al Raval de Barcelona

     

    Els Mossos d’Esquadra investiguen l’apunyalament d’un jove aquest dimarts al barri del Raval de Barcelona. El noi ha anat fins al CUAP Pere Camps amb dos amics i tenia diverses punyalades pel cos. Una ambulància l’ha traslladat en estat greu a l’Hospital del Mar. La policia catalana, que ha rebut l'avís cap a les 14.15 hores, s’ha fet càrrec de la investigació.

  • 16:01

    El debat monogràfic sobre Rodalies es farà a final del mes de novembre

     

    Junts i PSC han evitat que el ple monogràfic sobre Rodalies sol·licitat pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, es faci de manera immediata, com havia demanat el Govern. En votació a la Junta de Portaveus, s'ha acordat que primer es faci un ple monogràfic sobre energia, serà la setmana que ve ajuntant una petició de PSC i una de Junts; i que el ple sobre seguretat demanat per PSC sigui el 7, 8 i 9 de novembre. Així doncs, s'ha deixat per a finals de novembre el ple sobre Rodalies.

  • 15:20

    El panot de Barcelona s'actualitza: la superilla del Poblenou testarà un paviment més sostenible

     

    L'Ajuntament de Barcelona provarà uns panots més sostenibles i permeables a l'eix verd del carrer dels Almogàvers, a la superilla del Poblenou. Es tracta d'una prova pilot en què, durant un any, s'avaluarà el rendiment de les llosetes en una superfície d’uns 2.500 metres quadrats amb l’objectiu d’incorporar els aprenentatges que se n'extreguin als nous contractes d’obra pública.

  • 14:32

    11 detinguts en l'operació policial contra un grup neonazi

     

    Almenys una persona detinguda pels Mossos d’Esquadra en un dispositiu conjunt amb la Policia Nacional contra una organització vinculada al nacionalsocialisme i al supremacisme blanc anomenada Còmbat 18. Els acusen de ser una organització criminal supremacista blanca que defensa l’ús de la violència. Els agents també han intervingut plantes de marihuana i material per cultivar-la.  

    Des de primera hora del matí, s'han fet 14 escorcolls, 10 dels quals a Catalunya: un a Sentmenat (Vallès Occidental), un altre a Mollerussa (Pla d’Urgell). Dos escorcolls al Prat de Llobregat (Baix Llobregat), un a Navarcles (Bages) i dos a Lloret de Mar (Selva). Amb l'epicentre dels registres a Catalunya on hi ha una desena d'entrades. El desplegament policial a Catalunya està format per efectius de la Comissaria General d'Informació, la BRIMO, ARRO, els GEI i la Unitat Canina.

     
  • 14:06

    Collboni es reuneix amb Almeida a Madrid en una visita que "demostra normalitat institucional": "Barcelona torna"

     

    L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, s'ha reunit aquest dimarts amb el seu homòleg a Madrid, José Luis Martínez-Almeida, en la seva primera visita institucional a la capital de l'Estat. Una visita que, segons ha destacat, "demostra normalitat institucional" entre alcaldes. "Barcelona torna, i torna per recuperar l'espai que li correspon al conjunt del país i també a Europa", ha afirmat Collboni.

  • 13:49

    Detenen un home a Manresa per entrar a robar cinc vegades a casa del seu veí de 93 anys

     

    Els Mossos han detingut un jove de 19 anys com a presumpte autor d'un delicte continuat de robatori amb força a l'interior de domicili. El 9 d'octubre un home de 93 anys va denunciar que li havien robat diners de casa seva en dues ocasions. Quatre dies més tard l'home va denunciar que havien entrat dues vegades més. Els agents van iniciar una investigació i van veure que l'autor no havia forçat cap porta, de manera que el lladre hauria entrat amb una clau. La víctima va explicar que hi havia diverses persones del seu entorn que tenien una còpia, entre elles un veí del bloc. Els agents van esbrinar que un familiar del veí que tenia la còpia de la clau era el presumpte lladre. A més, l'home també vivia al mateix bloc i coneixia la víctima.

  • 13:35

    Les bases del Consell per la República avalen amb un 76,5% la seva reestructuració 



    La consulta ha comptat amb una participació del 6,53% d'un cens de 90.481 persones. Davant la pregunta 'Estàs d'acord que cal adaptar l'estructura institucional del CdRep perquè pugui complir de manera més eficaç la seva missió i que, en conseqüència, es dugui a terme una reestructuració dels seus òrgans per a fer possible aquesta adaptació', un 76,5% ha apostat pel 'sí', un 19,4% ho ha rebutjat i un 4% ha votat en blanc, segons un comunicat de l'entitat.

     

  • 13:12

    Barcelona celebrarà el Dia de la Rumba Catalana amb un concert al Tradicionàrius de Gràcia

     

    Barcelona acollirà el pròxim divendres 20 d'octubre un concert amb motiu de la celebració del Dia de la Rumba Catalana. Es farà al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia a partir de les 21h i comptarà amb formacions com Los Manolos, Sabor de Gràcia, Johnny Tarradellas, Peret Reyes, Los Amaya, Maruja Garrido, Yumitus del Pichón o Selu Ferrer, entre d’altres. L’esdeveniment, organitzat per la Plataforma per la Defensa de la Rumba Catalana, té com a objectiu promoure la seva candidatura a la UNESCO, incidint en la importància cultural i musical del gènere.

  • 13:04

    El govern espanyol  no anirà el dijous a la Comissió General de les Comunitats Autònomes del Senat


    La portaveu de l'Executiu, Isabel Rodríguez, ha dit que el Partit Popular vol fer d'aquesta comissió un instrument més de la seva política de "crispació" contra el Govern. Rodríguez ha acusat el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, de reduir aquesta comissió del Senat "a una simple tasca de contribució a la crispació en la qual està assentat", en lloc d'aprofitar per a debatre en ella "de coses que tenen incidència en l'Estat autonòmic", com l'educació i la sanitat públiques o l'atenció a les persones majors en centres i residències de competència autonòmica.

  • 13:00

    Ramaderes de Catalunya denuncia el "despropòsit burocràtic" que pateixen per mantenir al dia les seves explotacions

     

    El col·lectiu 'Ramaderes de Catalunya', format per una seixantena de pastores i pageses, han engegat la campanya 'Foc als papers'. Es queixen de l'excés de burocràcia que pateix el sector i, per demostrar-ho, han elaborat un document que recull tot allò que l'administració les exigeix per engegar una explotació o per dur a terme la seva activitat. "És un despropòsit burocràtic" que, segons lamenten, "cada cop va a més". I denuncien que aquest excés de paperassa, que en molts casos les obliga a duplicar i triplicar gestions, les aboca al tancament.

  • 12:59

    Pere Aragonès assistirà dijous al ple del Senat per defensar l'amnistia

     

    La portaveu de l'executiu català, Patrícia Plaja, ha confirmat la presència del president català al ple del Senat de dijous per defensar els consensos sobre l'amnistia. Plaja ha destacat que el Govern "no deixarà mai un espai buit on pugui defensar la resolució del conflicte en qüestió fonamental". També ha apuntat que "no deixarem en mans del PP i els seus presidents autonòmics un debat sobre l'amnistia". 

    el Govern convocarà, per al pròxim dia 25, el Comitè Català d’Ajut Humanitari d’Emergència per coordinar la resposta de tots els actors de la cooperació catalana davant d’aquest conflicte. De fet, el Govern ja prepara una segona subvenció a UNRWA per seguir donant resposta a la situació d’emergència humanitària, per valor de 295.000 euros.

  • 12:53

    El Govern atorga un ajut de 800.000 euros a l’agència de l’ONU per als refugiats palestins

     

    El Govern convocarà, d'altra banda, per al pròxim dia 25, el Comitè Català d’Ajut Humanitari d’Emergència per coordinar la resposta de tots els actors de la cooperació catalana davant d’aquest conflicte. De fet, el Govern ja prepara una segona subvenció a UNRWA per continuar donant resposta a la situació d’emergència humanitària, per valor de 295.000 euros.

  • 12:49

    El Govern augmenta un 66% les prestacions per ajudar les persones amb dependència a accedir a una plaça residencial

     

    Fins ara, l’import màxim que rebien les persones beneficiàries d’una PEV (prestacions econòmiques vinculades) era de 747 euros mensuals; amb l’increment, es podran percebre fins a 1.239 euros, fet que suposa gairebé 500 euros mensuals més. D’aquesta manera, es facilita l’accés a les places residencials al conjunt de la població, especialment a aquelles persones amb rendes més baixes per a les quals l’antiga prestació no era suficient per poder accedir a una plaça de residència de gent gran perquè no podien afrontar-ne el copagament.

  • 12:40

    Detenen un venedor per agredir dos agents de la Guàrdia Urbana en un dispositiu contra la venda ambulant a Barcelona

     

    La Guàrdia Urbana ha detingut avui al matí un manter per agredir dos agents del cos barceloní durant un dispositiu contra la venda ambulant al centre de Barcelona, a les Rambles. Els dos agents han patit ferides lleus. El venedor ha estat arrestat per un delicte contra agents de l’autoritat.

  • 12:08

    La Guàrdia Civil deté un home a la Seu d’Urgell per presumptes abusos a 4 menors ucraïnesos a Múrcia

     

    La Guàrdia Civil ha detingut un home a la Seu d'Urgell per haver abusat, presumptament, de quatre menors d'edat ucraïnesos a Múrcia. Els fets es remunten a finals de setembre quan una mare es va adonar de la situació. Durant la detenció, se li han requisat unes ulleres de sol amb càmera oculta integrada i quatre telèfons mòbils.

  • 11:59

    El Tercer Sector alerta que 200.000 persones es poden quedar sense dret a aliments gratuïts per canvis als fons europeus

     

    La Taula del Tercer Sector Social ha alertat que unes 200.000 persones a Catalunya es podrien quedar sense accés a aliments bàsics gratuïts a partir del gener. El motiu seria que la Unió Europea ha canviat els criteris de repartiment dels Fons d’Ajuda Europea per a les Persones més Desfavorides i això podria deixar-ne fora el 90% dels actuals beneficiaris. La UE vol implantar una targeta moneder per substituir la distribució directa d’aliments, però les entitats demanen a les administracions públiques que donin resposta a la possible emergència social que això provocaria.

  • 11:53

    Comença a l'Audiència Nacional el judici a Iberdrola i quatre directius de la companyia

     

    Avui ha començat a l'Audiència Nacional el judici a Iberdrola i quatre directius de la companyia per presumptament provocar una pujada del preu de l'energia elèctrica. És la primera vegada que una companyia elèctrica s'enfronta a un judici.

  • 11:35

    Collboni es reuneix amb Almeida a Madrid

     

    L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, es troba avui de visita institucional a Madrid, on s'està reunint amb l’alcalde de la capital espanyola, José Luis Martínez-Almeida. Després de la reunió, els batlles participaran en un debat sobre els desafiaments i els reptes de les societats actuals.

  • 11:19

    Es reprèn la circulació de trens a l'R4 a Terrassa

     

    Els trens circulen de mitjana amb uns retards de 20 minuts i recuperen a poc a poc la seva freqüència habitual. Adif explica que la incidència ja està solucionada.

  • 11:14

    Un nen de 12 anys agredeix amb un ganivet una companya a un institut de l'Hospitalet de Llobregat

     

    Un nen de 12 anys va ferir aquest dilluns amb una arma blanca una companya a l’institut Rubió i Ors de l’Hospitalet de Llobregat. La víctima va patir ferides lleus i va ser traslladada a un centre hospitalari. Els fets van tenir lloc cap a les 10 del matí. El centre va alertar els Mossos d’Esquadra, que van lliurar el menor als seus pares, ja que és inimputable, va obrir diligències i les va traslladar també a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència. El Departament, els Serveis Territorials i la Inspecció Educativa estan fent seguiment d'aquest cas. L'equip de psicòlegs de la unitat Benestar per estar bé i els professionals de l'USAV s'han desplaçat al centre per prestar atenció psicològica d'urgència i assessorar.

  • 11:08

    Nova jornada amb afectacions a la xarxa de Rodalies

     

    Una incidència que afecta la senyalització a Terrassa manté interrompuda la circulació de l'R4 en el nucli de Barcelona al seu pas per aquesta estació. S'ha establert un pla alternatiu de transport amb transbordaments per carretera entre Sabadell Sud i Manresa.

  • 10:59

    La Fiscalia manté la petició de 24 anys de presó pel ‘crim de les bessones’ de Sabadell

     

    La fiscalia i l’acusació particular han mantingut la petició de penes per als tres acusats de matar la seva parella i cunyat a Sabadell el juliol del 2021. En concret, el ministeri públic demana 24 anys de presó per a l’home, que va reconèixer els fets, i la seva parella, i 24 i mig per a la parella de la víctima, per l’agreujant de parentiu. La víctima va rebre una dotzena de cops al cap i el rostre amb una pota de cabra a mans presumptament de l'home, provocant-li unes ferides que li van acabar provocant la mort. En aquesta acció les dones, germanes bessones, haurien participat, entre d'altres, en la neteja del lloc del crim i el pla per enterrar el cos en un bosc.

  • 10:52

    El Suprem condemna un policia de Sant Esteve Sesrovires per matar un detingut l'any 2014

     

    El Tribunal Suprem dona per bona la sentència de l'Audiència de Barcelona que condemna un agent de la Policia Local de Sant Esteve Sesrovires que el 2014 va provocar la mort d'un detingut. Es rebutja així el recurs interposat per l'acusat, que defensava que tot plegat va ser fruit d'una acció "fortuïta". Segons el Suprem, però, l'actuació va ser "desproporcionada", ja que va traspassar els "límits" a l'hora d'immobilitzar el detingut. El policia va pressionar de manera continuada el coll de l'home, que havia entrat a robar a una empresa del polígon industrial. 

  • 10:10

    Operació policial antidrogues a Catalunya

     

    Es tracta de la tercera operació en marxa a Catalunya aquest dimarts. Es desenvolupa de manera conjunta contra el tràfic de drogues i el crim organitzat entre la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. En l'operació estan participant nombroses unitats de tots dos cossos policials amb mitjans aeris i guies canins.

    Els registres es fan en diferents barriades de Palma, Son Banya a l'illa de Mallorca i a Barcelona i Tarragona en els quals s'han produït detencions, la confiscació de diners i de substàncies estupefaents. 

     
  • 9:20

    ENTREVISTA CAFÈ D'IDEES | García-Margallo: "No em sembla exagerat parlar de balcanització". 

     

     

    L'eurodiputat del Partit Popular i exministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, justifica les paraules del president del Partit Popular, alberto Núñez Feijóo, parlant de la balcanització del conflicte català: "No em sembla exagerat parlar de balcanització". 

    En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, assenyala que l'amnistia suposa un "canvi d'actitud absolutament incomprensible" de Pedro Sánchez que tindrà unes "conseqüències gravíssimes". A més, l'exministre espanyol del PP critica l'amnistia perquè no ens trobem en un canvi de règim perquè "desautoritza el discurs del rei del 3 d'octubre i al mateix Sánchez donant suport al 155".

     
  • 8:30

    EL TEMPS | La previsió d'aquest dimarts 17 d'octubre d'El Temps de RTVE Catalunya amb el Sergi Loras.

  • 8:20

    En marxa dues operacions dels Mossos d'Esquadra, una contra un grup supremacista neonazi i una altra contra les drogues.

     

     

    L'operatiu actiu contra una organització criminal vinculada al supremacisme blanc i en col·laboració amb la Policia Nacional. S'estan fent escorcolls a diversos municipis de l'Estat. La majoria, però, a Catalunya amb una desena d'entrades a les localitats com Sant Boi, Barcelona i el Prat de Llobregat.

    L'altra operació dels mossos que s'està desenvolupant és contra una organització italiana per tràfic de drogues a l'àrea metropolitana de Barcelona i també en diversos punts d'Itàlia. Es tracta d'un operatiu conjunt amb la policia italiana i l'Europol.
     

  • 8:15

    Brussel·les, en alerta màxima antiterrorista

     

    L'atacant va obrir foc amb un fusell del tipus Kalàixnikov. Alguns mitjans apunten que és un home d'origen tunisià amb una condemna per terrorisme al seu país i que va disparar al crit "d'Al·là és gran". Brussel·les està ara en nivell 4, el més alt, per alerta terrorista. La fiscalia belga ho desvincula de la situació entre Israel i Palestina i ho investiga com un atac amb motivacions terroristes. 

     
  • 8:10

    Hamàs proposa l'intercanvi de 200 ostatges israelians per 6.000 presos palestins. 

     

    Els bombardejos sobre Gaza no s'aturen i en 10 dies ja han mort a la regió més de 2.800 persones. Al sud, a la frontera amb Egipte, s'acumulen més d'un milió de desplaçats a l'espera que les negociacions per obrir el pas fronterer de Rafah arribin a bon port. A propòsit d'això, Hamàs ha donat per primera vegada una prova de vida dels prop de 200 ostatges que té al seu poder. Per alliberar-los demana que Israel deixi anar a 6.000 presos palestins.
     

  • 8:05

    Aragonès convocarà una taula de partits després de la investidura. 

     

    El president Aragonès convocarà una taula de partits catalans per parlar-ne. Serà després d'una eventual investidura de Pedro Sánchez. Aragonès s'obre a escoltar alternatives, però defensa que la seva proposta té l'aval del grup d'experts. En declaracions a Ràdio Nacional, el president de la Generalitat evita posar dates, però alerta Pedro Sánchez que si és president ha de moure's aquesta legislatura.

  • 8:00

    Bon dia! Segueix aquí l'actualitat a Catalunya d'aquest dimarts 17 d'octubre de 2023.

     

     

    Aquí les notícies més destacades d'ahir.