Enlaces accesibilidad
Operatiu policial

Nou cop contra el tràfic de drogues a Catalunya

  • Els Mossos d'Esquadra detenen 20 persones en una operació a Barcelona i l'àrea metropolitana amb 30 escorcolls
  • La Guàrdia Civil i la Policia Nacional fan diversos escorcolls en una altra operació a Barcelona i Tarragona

Per
Un dels detinguts en l'operatiu policial dels Mossos d'Esquadra
Un dels detinguts en l'operatiu policial dels Mossos d'Esquadra | RTVE CATALUNYA

Els Mossos d’Esquadra detenen 20 persones i fan 30 escorcolls en un operatiu contra un grup italià assentat a Catalunya que traficava amb haixix i marihuana. Els agents han fet quatre escorcolls a Barcelona i també en altres punts de l’àrea metropolitana, com Terrassa, Sant Esteve Sesrovires, Badalona, Dosrius, i Piera. Han intervingut diners en efectiu, haixix i marihuana i una arma de foc. La investigació continua en secret d'actuacions.

L’origen de la banda és a Milà, on també hi ha un dispositiu en marxa a la seva àrea d’influència. L’operatiu parteix d’una investigació conjunta de la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos amb la Guardia di Finanza, la Direzione Centrale Servizi Antidroga italiana i Europol.

L'operació s'ha desenvolupat en cooperació amb la Direcció Central per als Serveis Antidroga del Ministeri de l'Interior Italià, a través de l'ambaixada d'aquest país a Barcelona. El jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Badalona tutela el cas.

Un altre operatiu també a Barcelona i Tarragona

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional fan diversos escorcolls aquest dimarts a Barcelona, Tarragona i al barri de Son Banya de Palma de Mallorca en un dispositiu contra el tràfic de drogues i el crim organitzat. Agents de diferents unitats, mitjans aeris i guies canins participen en l’operatiu en què s’estan fent detencions i s’estan intervenint diners i substàncies estupefaents. La causa està declarada secreta i es preveuen diverses detencions.