Enlaces accesibilidad
Operació policial

Detenen 13 persones per comercialitzar amb animals de companyia: hi ha 400 gossos i gats rescatats

  • Es tracta de la primera operació conjunta entre els Mossos, Policia, Guàrdia Civil i Guàrdia Urbana

Per
400 animals de companyia han estat rescatats en una operació conjunta dels agents policials
400 animals de companyia han estat rescatats en una operació conjunta dels agents policials

Els Mossos d'Esquadra han detingut 13 persones per comercialitzar il·legalment amb animals de companyia. Es tracta de la primera operació conjunta entre la policia catalana, Guàrdia Urbana, Policia Nacional i Guàrdia Civil. Són principalment cadells de gossos i gats de races d’alta cotització al mercat que es venien a establiments de Catalunya, Madrid i Andorra per un preu mitjà d'entre 500 i 1.500 euros.

400 animals rescatats d'una organització criminal que comerciava amb ells il·legalment

Estan detinguts per maltractament animal, intrusisme laboral, estafa, falsedat documental i blanqueig de capitals.

En pèssimes condicions

S'han rescatat més de 400 animals de companyia que van haver de rebre atenció veterinària urgent. Els animals els portaven des d’Europa de l’est en condicions infrahumanes. També els compraven a internet o els criaven en centres il·legals. Molts d'ells morien o estaven malalts. Una veterinària, segons els investigadors, falsificava la documentació i camuflava les malalties. Ja estan en mans de protectores.

L'organització criminal al darrere de la comercialització va ser neutralitzada el 20 de setembre després que els investigadors relacionessin una xarxa de comerç il·legal que connectava Madrid, Barcelona, Andorra i països de l'Est d'Europa, lloc d'origen d'alguns d'aquests animals. Dels 13 detinguts, un es troba en presó i la resta en llibertat provisional.

13 detinguts i 400 animals rescatats en una operació policial contra el maltractament | Sergi Bassolas

L'operació es va iniciar a finals de l'any 2020 arran de les deficiències detectades en la inspecció de la botiga 'Bitxets', de venda d'animals ubicada a Barcelona, on es van localitzar 33 gossos malalts.