Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Ione Belarra: "S'està cometent un genocidi amb la nostra complicitat i silenci"

  • La secretària general de Podemos demana trencar relacions amb Israel
  • Ione Belarra: "Tothom sap que Podemos i Sumar som projectes polítics diferents"

Per
Cafè d'idees - Ione Belarra: "És un genocidi amb la nostra complicitat i silenci"

La ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, demana més valentia al Govern a l'hora de denunciar el que qualifica de “genocidi” per part d'Israel a la Franja de Gaza. En aquest sentit, ha reclamat exercir una posició de lideratge i condemnar l'ofensiva israeliana aprofitant la presidència de la UE: "Tenim una capacitat que no s'està exercint fins a les darreres conseqüències".

En una entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4, la secretària general de Podemos considera que "s'està cometent un genocidi amb la nostra complicitat i silenci". I davant les crítiques que li han merescut les seves declaracions de condemna, Belarra s'ha defensat: "No amb el meu silenci". La líder de la formació morada considera que Espanya podria "fer molt més si trenquéssim relacions i promoure l'embargament d'armes i sancions econòmiques".

La ministra de Drets Socials en funcions també ha atacat els mitjans de comunicació als que acusa d'exercir "una unanimitat mediàtica a favor d'Israel".

Projecte diferent del de Sumar

Davant les negociacions de la investidura, la secretària general de Podemos ha insistit a supeditar el suport dels 5 diputats de la seva formació a la decisió que prengui el PSOE sobre les seves peticions: "La pilota està a la teulada socialista", ha indicat.

Belarra manté, així, la incògnita de si acabaran votant diferent de Sumar i remarca que el seu projecte polític "és diferent". "Les peticions de Podemos no estan incorporades al projecte de Yolanda Díaz. A dia d'avui tothom té assumit que som projectes diferents", ha assenyalat.

En tot cas, considera que les cinc propostes que han fet "són assumibles": "No hem demanat la lluna", considera. En aquest sentit, retreu al partit socialista que "s'arrossega a posicions que el forcem a adoptar en matèria social o de debat territorial. El PSOE ha de prendre una decisió i adoptar una posició de país", ha recalcat.