Enlaces accesibilidad
ACTUALITAT

Notícies més destacades del 20 d'octubre de 2023 | Desactivat el pla VENTCAT per fortes ventades

  • Presó provisional per un home acusat de violar la seva filla un càmping de Vilanova i la Geltrú
  • L’accés de patinets elèctrics al transport públic queda prohibit indefinidament.
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Fort onatge al litoral de Barcelona degut a les ratxes de vent
Fort onatge al litoral de Barcelona degut a les ratxes de vent

L'actualitat d'aquest divendres passa per les fortes ràfegues de vent que afecten especialment el nord de Barcelona i Girona. Mentrestant, l'alta velocitat recupera la normalitat després de quedar interrompuda la circulació durant la tarda d'aquest dijous per una avaria a Guadalajara.

En clau judicial destaca la condemna a 23 anys de presó d'un home acusat d'asfixiar la seva exparella el 2021 a Manresa. D'altra banda, el jutge ha decretat presó provisional per un home detingut per una presumpta agressió sexual a la seva filla a un càmping de Vilanova.

El Govern presenta a Brussel·les una campanya internacional per defensar l'oficialitat del català a la Unió Europea.

L'accés de patinets elèctrics al transport públic continuarà prohibit de forma indefinida segons ha decidit el Consell d'Administració de l'ATM. De la seva banda, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, presideixen la reunió de la Comissió Mixta Generalitat-Ajuntament de Barcelona.

Es manté l'alerta terrorista davant l'escalada del conflicte al Pròxim Orient. A Egara es reuneix el gabinet antiterrorista per avaluar la situació.

Notícies avui a Catalunya: 20 d'octubre de 2023

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 20:17

    Un jurat popular declara culpables els 3 acusats del crim de les bessones de Sabadell

     

    Un jurat popular de l'Audiència de Barcelona declara culpables a les dues germanes i a la parella d'una d'elles, d'haver assassinat a la parella d'una de les germanes donant-li 12 cops al cap amb una barra metàl·lica. El tribunal popular considera els 3 responsables d'acabar amb la seva vida durant la nit del 9 al 10 de juliol del 2021.

  • 19:15

    Segona reunió entre Drets Socials i l'Ajuntament de Badalona per reactivar el consorci Badalona Sud

     

    El Departament de Drets Socials de la Generalitat i l'Ajuntament de Badalona s'han reunit aquest divendres per segona vegada en el marc de les trobades d'ambdues administracions per reactivar el consorci Badalona Sud. L'ens estava en dissolució des de fa dos anys, però arran de les darreres agressions sexuals entre menors a la zona el juny passat es va decidir tornar-lo a posar en marxa. La cimera d'avui, que ha tingut lloc a la seu del Departament, ha estat encapçalada pel conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, i per l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol. Ambdós han acordat seguir treballant per a la reactivació de l'organisme, de tal manera que puguin signar l'acord corresponent en les properes setmanes.

  • 19:00

    Mor el pintor Eduard Arranz-Bravo a 82 anys

     

    Aquest mes d'octubre Eduard Arranz-Bravo havia fet 82 anys, continuava ben actiu i va agafar el pinzell fins a l'últim dia perquè pintar era el motor que el mantenia viu. Nascut a Barcelona, fill de pare basc i mare argentina, ben aviat va quedar captivat pel dibuix i la pintura i al llarg de la seva carrera va conrear altres disciplines com l'escultura. Nom imprescindible de l'art català i espanyol dels anys 60 i 70, la seva obra plàstica, personal, difícil de classificar i sense límits, es mou entre la figuració i l'abstracció. Un creador lliure i visceral.

  • 18:30

    Els Mossos detenen un home a la Pobla de Segur presumptament relacionat amb la mort violenta d'una dona

     

    Els Mossos han detingut un home aquest dijous 19 d'octubre per la mort violenta d'una dona a la Pobla de Segur i no descarten violència masclista. La investigació va començar després que s'alertés la policia de la desaparició de la víctima, tot i que no hi havia denúncia. Els investigadors van establir com a hipòtesi principal que al darrere del cas hi hagués elements de criminalitat. Dies més tard, fruit de les investigacions, es van trobar les restes d'un cadàver amagades a la vista en una zona d'horts al nucli de Torallola, al municipi de Conca de Dalt. El cos encara no està del tot identificat i s'esperen els resultats de l'anàlisi forense. El detingut passarà a disposició judicial en les properes hores.

  • 18:00

    Una amenaça de falsa bomba activa els protocols antiterroristes a l'Hospital General de Catalunya

     

    L'Hospital General de Catalunya ha estat objecte aquest divendres al migdia d'una amenaça de bomba que ha resultat falsa. Després d'una trucada alertant del fet, el centre hospitalari ha activat els protocols antiterroristes i ha posat el fet en coneixement dels Mossos d'Esquadra. Els fets han tingut lloc cap a les dues i la policia catalana ha desplaçat a l'indret la unitat canina, que ja ha permès descartar la veracitat de la trucada. Davant d'aquest fet el centre sanitari de Sant Cugat del Vallès ha pogut reprendre l'activitat amb normalitat.

  • 17:45

    Un mort i dos ferits en un xoc frontal a l'N-II a Vidreres

     

    Una persona ha mort i dos han resultat ferides en un xoc frontal a l'N-II a Vidreres. L'accident ha tingut lloc aquest divendres, a un quart de cinc de la tarda, al quilòmetre 691,8 de la carretera. Segons el Servei Català de Trànsit, els dos ferits han estat traslladats a l'Hospital Josep Trueta de Girona. Les causes del sinistre estan sota investigació. Aquest 2023 han mort 125 persones en accident de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya.

  • 17:15

    Sis detinguts i 1,75 milions d'euros en marihuana comissats a 4 plantacions a Segur de Calafell i Sant Esteve Sesrovires

     

    Sis persones d'entre 20 i 36 anys detingudes i 1,75 milions d'euros en marihuana comissats és el balanç d'una operació dels Mossos d'Esquadra contra un grup criminal responsable de 4 plantacions d'interior d'aquest estupefaent a Segur de Calafell i Sant Esteve Sesrovires. Les detencions han tingut lloc aquest dijous 19 d'octubre i els agents han trobat més de 600 quilos de la planta. La policia acusa els individus de tràfic de drogues, pertinença a grup criminal, defraudació de fluid elèctric i danys.

  • 16:25

    Desactivada l’alerta per fortes ventades sense incidències significatives

     

     

    Protecció Civil ha desactivat aquest divendres al migdia l'alerta del pla Ventcat després que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) donés per finalitzat l'episodi de fort vent que va començar dijous, i sense registrar incidències importants. A partir de la tarda, l'episodi anirà reduint afectació i intensitat. Durant el temps que ha estat activada l'alerta, el telèfon d'emergències 112 ha rebut 144 trucades per pluja, vent i mala mar. D'aquestes, la meitat, el 52%, han estat per incidències relacionades amb el fort vent, i s'han fet des del Barcelonès (46), Maresme (21) i Gironès (9).

  • 15:50

    Els panellets seran la imatge de 5,5 milions de cupons de l'ONCE el 22 d'octubre
     

    Un grup de persones cegues han participat en un taller d'elaboració i degustació de panellets. S'ha fet a l'escola de pastisseria del Gremi de Barcelona. El fet és que aquests dolços tradicionals seran la imatge de 5,5 milions de cupons de l'ONCE diumenge vinent. S'emmarca en una activitat què tindrà continuïtat amb la imatge d'altres postres significatives de la gastronomia catalana.

  • 15:10

    El Síndic de Greuges investiga l'agressió amb arma blanca d'un nen de 12 anys a una companya d'institut a l'Hospitalet

     

    El Síndic de Greuges de Catalunya ha obert una actuació d'ofici per estudiar els fets ocorreguts el passat dilluns a un institut de l'Hospitalet de Llobregat, quan un menor de 12 anys va agredir amb una arma blanca a una companya del centre. La víctima va patir ferides lleus i va ser traslladada a un centre hospitalari. Segons ha indicat la síndica, la voluntat de la investigació és conèixer quina resposta ha donat el departament d'Educació a la comunitat educativa i els alumnes implicats, així com esbrinar els motius de l'agressió i si l'alumne rebia algun tipus de suport. D'altra banda, l'entitat s'ha mostrat "preocupada" pel tractament que fan els mitjans de comunicació dels casos en què hi ha infants i joves implicats.

  • 14:15

    Detingudes 4 persones a Cubelles i altres punts de l'Estat per proselitisme i captació gihadista a través de les xarxes socials

     

    La Policia Nacional ha detingut quatre persones a Cubelles i a altres punts de l’Estat per proselitisme i captació gihadista en xarxes socials. El líder del grup realitzava un consum massiu de contingut violent i utilitzava internet per captar i adoctrinar altres usuaris. Els arrestats són quatre joves que vivien a Cubelles, a Huetor-Tajar (Granada) i a Madrid. Enllaçats a través de grups tancats de xarxes socials, havien patit un procés de radicalització. Dos d’ells s’havien casat i havien gravat vídeos on reclamaven “vessar sang per recuperar Al Andalus i restaurar el Califat”. Els quatre detinguts han passat a disposició de l’Audiència Nacional, que ha decretat l’ingrés a presó de tres d’ells.

  • 14:05

    La Generalitat destina 625.000 euros a ajudes per a incorporar el català a videojocs
     

    La Conselleria de Cultura de la Generalitat obre aquest divendres una nova línia d'ajudes per a incorporar el català a l'àmbit dels videojocs, amb una dotació de 625.000 euros i a la qual es podran presentar sol·licituds fins al 31 d'octubre, ha informat aquest divendres el departament en un comunicat. La nova línia d'ajudes promou la llengua catalana en videojocs, en continguts descarregables de videojocs DLC, en interfícies de consoles de videojocs i en plataformes de distribució.

  • 14:03

    Quatre detinguts a Madrid, Cubelles i Granada per proselitisme gihadista en xarxes



    Tres han ingressat a la presó per ordre de l'Audiència Nacional. L'operació de la Policia Nacional estava programada des de fa temps, abans que comencés l'actual guerra entre Israel i les milícies palestines. Tres de les detencions es van practicar dimecres passat i la quarta aquest dijous en Huétor Tájar a Granada on els efectius de la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional van arrestar a un jove de 22 anys per les seves vinculacions amb el terrorisme gihadista a través de xarxes socials.

  • 13:37

    Desarticulen la major organització criminal d'introducció de cocaïna des de Barcelona a les Balears

     

    La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han desarticulat la major organització criminal dedicada a distribuir cocaïna a les Balears, procedent de Catalunya. La droga s'enviava a les illes camuflada en camions de repartiment d'altres productes legals, que arribaven amb vaixell a Palma i Alcúdia. El cas s'ha desenvolupat en quatre fases i ha finalitzat amb 72 persones detingudes. La darrera actuació es va fer dimarts passat i va permetre arrestar 33 individus a la província de Barcelona i 29 a Palma. 

  • 12:56

    La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona impulsaran 1.700 habitatges de protecció oficial en cinc anys

     

    L'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat han acordat impulsar 1.700 habitatges de protecció oficial que haurien d'estar construïts abans de cinc anys. També han acordat prioritzar 11 Centres d'Atenció Primària, molts ja en desenvolupament, i estudiar-ne cinc més a la ciutat. És el resultat de la reunió que han mantingut avui la consellera de Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, i l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, en la primera comissió mixta entre la Generalitat i l'Ajuntament sota el mandat de l'alcalde socialista.

  • 12:44

    Presó provisional per a l'home detingut per agredir sexualment la seva filla de forma continuada

     

    El jutjat d’instrucció número 3 de Vilanova i la Geltrú decreta presó provisional, comunicada i sense fiança per a l'home denunciat per agredir sexualment de manera continuada la seva filla. L'acusat hauria començat a abusar de la denunciant, que ara té 37 anys, quan aquesta era menor de 16 anys. Els fets haurien passat en una caravana que la família té en un càmping del Garraf. El darrer episodi s'hauria produït el passat 15 d'octubre. La víctima va acudir a la policia aquell mateix dia i els Mossos van detenir l'home. L'arrestat va passar a disposició judicial el dia 17 i ha ingressat a presó.

  • 12:05

    L’accés de patinets elèctrics al transport públic queda prohibit indefinidament

     

    El Consell d'Administració de l'ATM ha votat avui una proposta per prohibir definitivament els patinets elèctrics al transport públic, que ha quedat aprovada. Es tracta d'una iniciativa del grup d’experts que ha analitzat els riscos d’aquests vehicles de mobilitat personal, que estaven vetats temporalment des del febrer després que un patinet s’incendiés en un vagó de Ferrocarrils de la Generalitat. La prohibició temporal expirava aquest 31 d’octubre, després que es prorrogués un període inicial de sis mesos. 

  • 11:55

    L’Audiència de Barcelona condemna a 13 anys de presó un home que va apunyalar-ne un altre mortalment a Santa Coloma

     

     

    Els fets van passar l’1 de juliol del 2020. Li atribueix el delicte d’homicidi i també el de temptativa, amb l’agreujant d’abús d’autoritat i els atenuants de greu addicció a les drogues i col·laboració amb la justícia. A més, condemna a 8 anys de presó un segon home com a còmplice, amb l’agreujant d’abús d’autoritat. Aquest segon condemnat va agredir el germà de la víctima mortal amb arma blanca, però aquest segon agredit va poder sobreviure a l’atac. El jurat popular va considerar-los culpables per unanimitat.

  • 11:48

    Operatiu policial a tres perruqueries de Banyoles que acumulaven irregularitats i una era punt de venda de drogues

     

     

    Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Banyoles han fet un operatiu policial contra tres perruqueries de la ciutat que generaven nombroses queixes per incomplir la llei i on hi havia la sospita que també funcionaven com a punts de venda de drogues. Durant el dispositiu, els agents van trobar quatre persones en situació irregular que treballaven als locals sense cap mena de contracte i en una de les perruqueries van localitzar-hi haixix i cocaïna. El dispositiu s'ha saldat amb diverses denúncies per infraccions administratives, tinença de drogues i incompliments de la llei d'estrangeria.

  • 11:37

    Desmantellada la trama més gran de tràfic de cocaïna de Barcelona a Mallorca fins a la data
     

    El grup aprofitava el transport internacional de fruita exòtica, principalment guaiaba, i camuflava la droga barrejada amb polpa. L'operatiu desenvolupat aquesta setmana per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya i Balears ha confiscat més d'una tona de droga. En total han estat detingudes 33 persones a Barcelona i 29 a Palma. A ells se sumen altres deu detinguts en fases anteriors de la recerca.

  • 11:15

    Els treballadors de 'handling' d'Iberia convoquen concentracions per exigir solucions

     

    CCOO i UGT han convocat protestes dilluns a l’aeroport del Prat per exigir solucions per als treballadors afectats per la pèrdua de les licitacions de ‘handling’ d’Iberia i Swissport, que són uns 2.700 en aquestes instal·lacions. En el marc d’una sèrie de mobilitzacions a tot l’Estat, els sindicats lamenten la “incertesa” entre els empleats, que segons va dir AENA ara haurien de ser subrogats per les noves empreses guanyadores del concurs de handling. “CCOO i UGT no permetran que el sector pateixi la precarització brutal que hi ha en altres països d’Europa”, han advertit els representants dels treballadors, que exigeixen a les institucions “reaccionar” davant d’una situació que “posa en risc l’estabilitat social de tot el sector”.

  • 11:08

    Aturada a la central Ascó I per una reparació en el sistema de refrigeració de l'alternador
     

    La central nuclear Ascó I ha notificat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que ha procedit a realitzar una parada per a dur a terme una reparació en el sistema de refrigeració de l'alternador, en la part elèctrica de la instal·lació. Una vegada finalitzada la intervenció i realitzades les comprovacions pertinents, la central procedirà a sincronitzar-se novament a la xarxa elèctrica, ha informat aquest divendres en un comunicat l'Associació Nuclear Ascó Vandellòs (Anav).

     

  • 11:06

    Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de cinquanta anys acusat de violar a la seva filla de 30 a un camping de Vilanova i la Geltrú. 

     

    Segons ha confirmat la policia catalana, la dona va denunciar els fets diumenge, quan els agents van procedir a la detenció de l'acusat. Dimarts va passar a disposició del jutge, qui va decretar presó preventiva fins que se celebri la vista judicial. 
     

  • 11:03

    Comença la reunió de Vilagrà i Collboni en la comissió mixta Generalitat-Ajuntament


    La consellera de Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, i l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, s'han reunit aquest divendres al matí en la primera comissió mixta entre la Generalitat i l'Ajuntament sota el mandat de l'alcalde socialista.  Aquesta comissió es va reunir per última vegada el juny de 2022, quan encara era alcaldessa Ada Colau. Generalitat i Ajuntament van acordar la convocatòria de la comissió mixta a l'agost, durant la primera reunió institucional entre el president, Pere Aragonès, i Collboni en el marc de la ronda de contactes del cap de l'Executiu català amb els alcaldes de les capitals catalanes després de les municipals de maig.

  • 11:00

    Condemnen a 23 anys de presó per assassinat amb traïdoria i acarnissament l'acusat d'asfixiar l'exdona a Manresa

     

    La jutgessa ha ratificat així la declaració de culpabilitat per unanimitat del jurat popular. Subratlla que queda provat que va es va aprofitar "de la confiança" que la víctima li tenia com a exparella al citar-la a l'antic domicili familiar i avala el fet que no acceptés que ella tingués una nova relació com a motivació. També coincideix que l'acusat no tenia afectades les seves capacitats cognitives i que havia planificat la seva mort dies abans. 

  • 10:53

    Protecció Civil desactiva les alertes per pluja i fort onatge, i manté el VENTCAT per les fortes ventades previstes avui

     
    A causa del fort vent previst avui, es demana molta prudència en la mobilitat i en les activitats a l’aire lliure, sobretot en zones boscoses i punts elevats. Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat també l'alerta del pla INUNCAT per intensitat i acumulació de pluja, i l’alerta del pla PROCICAT per fort onatge, un cop han millorat les condicions meteorològiques. D’altra banda, es manté en alerta el pla VENTCAT pel fort vent que encara s’ha de mantenir avui divendres.
     

  • 10:52

    Tanquen els accessos a la platja del Bogatell de Barcelona després del temporal de les darreres hores

     

    Protecció Civil ha desactivat l'alerta per intensitat i acumulació de pluja i per fort onatge, un cop han millorat les condicions meteorològiques. Però es manté la situació d'alerta pel fort vent que encara s'ha de mantenir avui divendres. Segons el Meteocat, les pluges han afectat pràcticament tot el territori, i amb quantitats més destacades a la zona del Pirineu i Prepirineu Occidental. A Barcelona, han tancat els accessos a la platja del Bogatell per com ha quedat després del temporal.

  • 10:32

    Els experts proposen prohibir els patinets elèctrics al transport públic definitivament

     

    L'ATM votarà avui una proposta per prohibir definitivament els patinets elèctrics al transport públic. Aquesta és la iniciativa del grup d’experts que ha analitzat els riscos d’aquests vehicles de mobilitat personal, que estaven vetats temporalment des del febrer després que un patinet s’incendiés en un vagó de Ferrocarrils de la Generalitat. La prohibició temporal expira aquest 31 d’octubre, després que es prorrogués un període inicial de sis mesos. 

  • 10:05

    Els Bombers reben 60 avisos lleus pel temporal i el 112, una seixantena de trucades

     

    Els Bombers han rebut 60 avisos derivats de l'episodi de pluja i vent de les darreres hores. D'aquests, divuit s'han produït a la Regió d'Emergències de Girona i disset a la Metropolitana Nord. La resta han estat repartits arreu del territori. Totes les incidències han estat lleus i moltes corresponen amb branques caigudes. Pel que fa al telèfon d'emergències 112, s'han registrat una seixantena de trucades fins a les 07:00 hores d'aquest divendres, la majoria per vent. La comarca amb més avisos ha estat el Barcelonès (27) seguida del Garraf (7). A més, hi ha hagut un despreniment de roques a la C-13, a Castell Mur (Pallars Jussà), que obliga a fer pas alternatiu.

  • 09:30

    L'Audiència de Barcelona condemna a 23 anys de presó un home per l'assassinat de la seva exparella ocorregut a Manresa l'abril de 2021 

     


    La sentència condemna pel delicte d'assassinat amb traïdoria i acarnissament. La magistrada acorda també privar-lo de la pàtria potestat de les filles i la prohibició d'apropar-se i comunicar-se amb elles. 
     

  • 9:00

    Santiago Niño Becerra: "El Govern haurà d'apujar impostos o fer retallades'"

     

     

    L'economista Santiago Niño Becerra critica l'estratègia del Govern del "todo va bién". Assegura que "s'ha equivocat" perquè "la via del creixement s'ha esgotat" i aquest any "serà incapaç de reduir el dèficit a l'objectiu del 3%", tal i com l'exigeix Europa. 

    Segons Becerra, a curt termini "només quedarà o apujar impostos o reduir despesa. O les dues coses". En aquest sentit, ha avançat que les retallades "cauran pel seu propi pes perquè a finals d'any s'acabaran les ajudes", i que "en uns mesos veurem com puja l'IVA". 

  • 8:20

    Després de vuit anys de silenci, Chambao estrena nou disc.

     

    'En la cresta del ahora'. Amb aquest títol la cantant malaguenya inicia una gira que també la portarà a Barcelona. A televisió espanyola hem pogut parlar amb ella.

  • 8:16

    Els primers molins flotants de la badia de Roses estaran instal·lats en un any i mig.

     

    Així ho ha explicat la conselleria d'acció climàtica en una reunió amb els alcaldes de la zona. En un primer moment es posaran 3 en una plataforma d'assaig a 16 kilòmetres de la costa i s'estudiarà l'impacte de la instal·lació. El cost serà de 80 milions d'euros

  • 8:12

    S'investiga per què un científic d'un laboratori de la Universitat de Barcelona va morir després d'estar en contacte amb unes mostres potencialment perilloses i no autoritzades.

     

    El científic va morir fa un any a causa d'una possible malaltia neurodegenerativa que seria causada per unes mostres potencialment perilloses  trobades als congeladors del laboratori on treballava, de la Universitat de Barcelona. S'està estudiant com van arribar a aquest laboratori, que no estava preparat per manipular aquest tipus de mostres. Les instal·lacions es van tancar i desinfectar. 

  • 8:10

    L’Ajuntament de Barcelona concretarà avui quins solars cedirà a la Generalitat perquè construeixi habitatge públic.

     

    Són 27 solars ubicats al districte de Sant Martí, Sants-Montjuïc i Nou Barris. El compromís de cessió es va establir en la primera reunió entre Jaume Collboni i Pere Aragonès celebrada a finals d'agost. La concreció es farà aquest matí en el marc de la comissió Mixta Ajuntament-Generalitat, en la que participarà l’alcalde de Barcelona i la consellera de la presidència, Laura Vilagrà. 

  • 8:08

    Yolanda Díaz recorda al Partit Socialista que el pacte perquè Pedro Sánchez sigui president encara no està fet.

     

    Per això ha reiterat alguna de les propostes fiscals que per a ells són claus. Com per exemple impostos que consideren necessaris com el que es cobre a les entitats financeres.

  • 8:06

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha comparegut al Senat, a la comissió general de comunitats autònomes per defensar, un cop més, l'amnistia i el dret a decidir de Catalunya. 

     

    Sota una gran expectació, Aragonès ha assegurat a la Cambra Alta que l'amnistia és una eina per resoldre el conflicte polític amb l'Estat. I l'ha situat com el punt de partida cap a un referèndum d'independència, que proposa que sigui acordat amb la Moncloa. Aragonès també ha carregat el PP assegurant que la convocatòria d'aquesta comissió era una excusa per revifar l'anti-catalanisme.

  • 8:04

    Els 27, sota la presidència espanyola, han activat l'anomenat dispositiu de crisi per reforçar la cooperació policial i l'intercanvi d'informació. 

     

    També demanen endurir les polítiques migratòries i agilitzar les repatriacions de les persones que estan de forma irregular i que poden suposar una amenaça.  Una trobada que arriba després dels retrets creuats entre el ministre Marlaska i l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida qui li ha demanat que elevi l'alerta antiterrorista al nivell 5, i el ministre ha criticat que faci un ús partidista de la situació.

  • 08:02

    El servei d'alta velocitat Barcelona-Madrid ha quedat restablert cap a dos quarts de deu de la nit d'aquest dijous després d'haver estat interromput durant sis hores per una avaria a Guadalajara.

     

    L'incident ha deixat alguns trens aturats a mig recorregut, amb centenars de passatgers tancats als combois i, en algun cas, amb usuaris que han hagut de transbordar a altres trens. A l'estació de Sants de Barcelona l'avaria ha provocat que centenars de persones hagin hagut d'esperar diverses hores els seus trens.

  • 08:04

    El Govern presenta a Brussel·les una campanya internacional per defensar l'oficialitat del català a la Unió Europea 

     

    La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, viatja aquest divendres a Brussel·les on, a banda de presentar aquesta campanya d’abast internacional, mantindrà reunions de treball per continuar traslladant els arguments del Govern a favor de l’oficialitat del català. Dimarts 24 d’octubre tindrà lloc el Consell d’Afers Generals de la UE on es tractarà, altra vegada, la possibilitat que el català esdevingui una llengua oficial a les institucions europees.

  • 08:00

    Bon dia. Segueix aquí les notícies més destacades d'avui divendres 20 d'octubre de 2023.

    Aquí pots consultar els continguts més destacats d'ahir.