Enlaces accesibilidad
Males herbes

Eixarcolant, el col·lectiu que recupera les plantes oblidades

Per
Va de Verd - Males herbes

Eixarcolant és una entitat que té com a objectiu que les anomenades plantes oblidades, deixin de ser-ho. Plantes que un parell de generacions enrere encara es feien servir a la cuina, a la salut... Per això, fan recerca i difusió de les seves propietats i disposen d’un banc de llavors on les cataloguen. A més, també les comercialitzen. Tenen un obrador on venen productes que contenen aquestes plantes per donar-les a conèixer i potenciar el seu consum.

L'obrador d'Eixarcolant

L'obrador d'Eixarcolant RTVE

Recuperació

L’objectiu d’Eixarcolant és fomentar un model de producció, distribució, i consum d’aliments més sostenible, ètic i just, emprant com a eina la recuperació de les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals: tot un patrimoni. Si fa generacions recollíem i cuinàvem borratges, per què ara no ho fem?

Llavors de plantes oblidades a Eixarcolant

Llavors de plantes oblidades a Eixarcolant RTVE

Difusió

Des del 2016, el col·lectiu fa projectes arreu de Catalunya en els àmbits de la recerca, la dinamització territorial, la divulgació, la formació i l’assessorament. La seva fita és que varietats com la carbassa de violí, el card marià o la clavellina grossa es tornin a cultivar, comercialitzar i consumir, i que tot plegat es faci de forma sostenible i ètica.