Enlaces accesibilidad
Cinema

L'11a edició de l'Asian Film Festival dedicarà una retrospectiva al director Wang Chao

  • El festival se celebra del 25 d'octubre al 5 de novembre a diferents sales de Barcelona
  • 'Yangzi's Confusion', l'òpera prima de Li Jue, obrirà l'Asian Film Festival al Phenomena

Per
Fragment de la pel·lícula 'A Woman' de Wang Chao
Fragment de la pel·lícula 'A Woman' de Wang Chao

Tot a punt per a l'11è Asian Film Festival Barcelona que tindrà lloc del 25 d'octubre al 5 de novembre. En aquesta edició, el certamen dedicarà una retrospectiva al director xinès Wang Chao, que estarà a la capital catalana coincidint amb la projecció de les 7 pel·lícules més rellevants de la seva trajectòria cinematogràfica.

L'Asian Film Festival de Barcelona presenta la seva 11a edició | Montse Soto

'Yangzi's Confusion' serà la pel·lícula encarregada d'inaugurar el festival a la sala Phenomena. És l'òpera prima de la cineasta Li Jue, que assistirà a la inauguració del certamen. De la seva banda, 'The Royal Hotel' de l'australiana Kitty Green tancarà aquesta edició del festival.

Més d'un centenar de pel·lícules

El festival ofereix una programació que inclou més d'un centenar de pel·lícules procedents de 25 països de les regions d'Àsia i el Pacífic. Enguany dedica una atenció especial a la cinematografia xinesa, coincidint amb el 50è aniversari de l'establiment de les relacions diplomàtiques entre la Xina i Espanya. Aquest 2023 també aposta per donar visibilitat als treballs de joves realitzadors i realitzadores, com el cas de la pel·lícula inaugural, o per la convocatòria oberta a autors novells o desconeguts pel públic.

Diferents seus a Barcelona

L'Asian Film Festival compta amb diferents seus a la capital catalana com els Cinemes Girona, el CaixaFòrum, el Phenomena, la Filmoteca de Catalunya, Zumzeig o la Manifesta 15. Tot plegat per consolidar-se com el màxim referent del cinema asiàtic d'autor.