Enlaces accesibilidad
Bona temporada

El sector turístic de Girona confia a tancar l'any amb bons registres d'ocupació

  • Encara que la xifra de visitants és un 1% inferior, han fet estades més llargues

El mercat nacional continua sent el principal client, seguit del francés

Per
Les comarques gironines han rebut menys turistes, però han gastat més
Les comarques gironines han rebut menys turistes, però han gastat més

Optimisme al sector turístic gironí, que confia a tancar l'any amb bons registres d'ocupació. Encara que la xifra de visitants a hores d'ara és un 1% inferior a la de l'any passat, enguany han contractat estades més llargues i han gastat més diners. El mercat nacional continua sent el principal client, seguit del francés, tot i que perd pistonada.

Menys turistes, però estades més llargues enguany a Girona

El president de la Patronal de Turisme de la Costa Brava, Miquel Noguer, considera que ha estat una "bona temporada" i que tenen un bon funcionament del sector. Així, el 2024 l'objectiu de la patronal és posicionar la Costa Brava com una destinació "segura a Europa i a la Mediterrània".

7 milions de turistes

Durant els nou primers mesos de l'any, més de set milions de persones han visitat les comarques gironines. Mentre que a la Costa Brava les xifres són pràcticament idèntiques a les de l'any passat, al Pirineu de Girona els visitants han disminuït un 5%, un descens que es produeix als mesos de primavera i estiu.

Tot i això, el total de pernoctacions és superior al del 2022, ja que els viatgers han fet estades més llargues i creix també la despesa dels turistes. D'altra banda, el mercat nacional continua sent el principal client, seguit del francés, tot i que perd pistonada. Pugen els mercats belga, alemany i nord-americà, i es recupera el britànic.

I és que un dels reptes del sector turístic gironí per aquest estiu era recuperar el turista britànic. Amb la pandèmia, el Brexit i la recessió que pateix el país el nombre de visitants del Regne Unit encara distava molt a les xifres d'abans de la pandèmia. Tot i que aquest estiu no s’ha assolit el mateix nivell que hi havia el 2019, sí que s’hi ha acostat molt.