Enlaces accesibilidad
Investigació policial

Els Mossos investiguen dues monitores de menjador per presumptes agressions sexuals a menors de 3 anys i per encobriment

  • De moment consten dues denúncies, però s'estima que podria haver-hi una desena de víctimes
  • Els fets haurien passat a l'escola pública L'Olivera de Vallirana

Per
Els fets haurien passat a l'escola pública L'Olivera de Vallirana
Els fets haurien passat a l'escola pública L'Olivera de Vallirana | RTVE CATALUNYA

Les sospites van començar divendres quan la mare d'una nena de 3 anys va detectar en dutxar-la en tornar de l'escola restes de crema a les seves parts íntimes. Li va sobtar perquè al centre no està permès de dur-ne. La menor li explica que ha estat una monitora del menjador qui li ha posat. La mare de la menor, en conèixer els resultats mèdics, va posar immediatament una denúncia als Mossos d'Esquadra.

Els Mossos investiguen dues monitores de menjador d'una escola de Vallirana per presumptes agressions sexuals a menors

2 investigades pels Mossos

Arran de dues denúncies, Mossos i la Fiscalia de menors investiguen la monitora i una altra treballadora que l'hauria encobert. Les dues empleades pertanyen al servei externalitzat de Fundesplai. L'entitat encarregada del menjador s'ha posat a disposició de l'escola. Dilluns enviava també un comunicat on explicava que havien activat els protocols interns per tal de disposar de conclusions amb la màxima brevetat possible.

L'escola va emetre dilluns un comunicat on explicava que s'estava duent a terme l'obertura de diferents protocols i diverses actuacions pels òrgans competents.

L'Ajuntament de Vallirana relata que el centre ha comunicat l’activació de tots els protocols establerts davant presumptes casos d’agressions sexuals i que s’han iniciat les actuacions per part dels òrgans competents. El consistori demana “respecte” per les actuacions policials i el procés judicial obert per garantir la protecció de tots els afectats. Dilluns va reunir la Junta de Portaveus de forma extraordinària i es va acordar mostrar el suport a les famílies afectades, a la direcció del centre i a l’AFA.

Els Mossos investigeun 2 presumptes agressions sexuals a menors de 3 anys en una escola de Vallirana | Sergi Bassolas

Per la seva banda, Educació ha posat la Unitat de Suport a l'Alumnat en situació de Vigilància (USAV) en contacte amb la direcció per assessorar-la en l'aplicació dels protocols. La inspecció educativa està vetllant per la situació

Totes dues investigades tenen uns 20 anys i estan apartades de l'escola mentre duri la investigació.