Enlaces accesibilidad
Vacunació covid-19

Uns missatges d'un càrrec proper a Vergés l'assenyalen per l'aturada en la vacunació a policies nacionals i guàrdies civils

  • ''La consellera em demana parar Guàrdia Civil i Policia Nacional'', afirmava un whatsapp enviat a Carmen Cabezas
  • Pere Aragonès defensa l'exconsellera de Salut i actual vicepresidenta primera del Parlament en la sessió de control al Govern

Per
Alba Vergés en una votació al Parlament
Alba Vergés en una votació al Parlament | ACN

La vicepresidenta primera del Parlament i exconsellera de Salut, Alba Vergés, podria haver instat els seus subordinats a frenar la vacunació de policies nacionals i guàrdies civils contra la covid a principis del 2021. Segons uns missatges aportats al jutjat que investiga el cas, una membre del gabinet de la consellera va dir a l’aleshores subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas: “La consellera demana parar Guàrdia Civil i Policia Nacional”.

El jutjat d’instrucció número 17 de Barcelona investiga Cabezas, l’exconseller de Salut i aleshores secretari de Salut Pública Josep Maria Argimon, així com l’exsecretari general de Salut, Marc Ramentol, l’exdirector del CatSalut, Adrià Comella, l’exdirector de Serveis del Departament de Salut, Xavier Rodríguez, i l’exdirectora d’Organitzacions del CatSalut, Sara Manjón. La defensa de Cabezas i Argimon han presentat un escrit al jutjat defensant que no van tenir res a veure amb el retard, i per demostrar-ho han mostrat missatges de Whatsapp que els exculparien.

Justament per aquests missatges, la fiscalia ha demanat al jutjat que presenti una exposició raonada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè investigui a Vergés, que com a diputada, és aforada. El març del 2022 el TSJC va rebutjar investigar l'exconsellera perquè no apreciava indicis de delicte, però va ordenar a la justícia ordinària identificar els responsables de la vacunació.

La Fiscalia demana que el TSJC investigui Alba Vergés pel retard en la vacunació de policies nacionals i guàrdies civils | Núria Alcalà

Aragonés surt en la seva defensa

En la sessió de control al Govern celebrada aquest dimecres, el president de la Generalitat Pere Aragonès ha sortit en defensa de l'exconsellera de Salut. Aragonès ha recordat que Vergés ''no està sent investigada'' responent al líder de Ciutadans a la cambra catalana, Carlos Carrizosa.

Pere Aragonès ha recordat que "la justícia té uns procediments en què sempre s'ha de donar garantia a totes les parts", i ha defensat els criteris de vacunació que es van establir a Catalunya, i que seguien un criteri estrictament sanitari i de protecció als més vulnerables.

Pere Aragonès defensa Vergés per la vacunació dels policies | Laura Herrero

JUCIL afirma que es ''tanca el cercle''

L'associació de guàrdies civils JUCIL assenyala que el contingut dels missatges precisa ''encara més'' que aquells que estaven al capdavant del govern de la Generalitat van actuar ''amb odi'' per tal d'endarrerir i aturar la campanya de vacunació dirigida als cossos i forces de seguretat. Confien també en què la investigació judicial ''arribi fins a les últimes conseqüències''.