Enlaces accesibilidad
Amenaça terrorista

L'estació de Sants viu el simulacre d'atac terrorista més gran fet a Catalunya

  • 500 persones han participat en un simulacre, entre cossos d'emergències, seguretat i figurants
  • El sindicat policial SAP-fepol qualifica de "temeritat" fer-ne publicitat de l'estratègia tàctica i critica Interior

Per
L'estació de Sants viu el simulacre d'atac terrorista més gran fet a Catalunya

Aquesta matinada ha tingut lloc el macrosimulacre d'atemptat terrorista a l'interior i l'exterior de l'estació de Sants de Barcelona. 500 persones han participat en un simulacre, entre cossos d’emergències, seguretat i figurants. Ha servit per mesurar la capacitat de resposta dels cossos de seguretat i d’emergències i l’atenció a les víctimes i també els protocols arran de les lliçons dels atemptats del 17-A.

El simulacre ha començat a les 1:30 hores de la matinada d'aquest divendres, quan a l'estació no operava cap tren i a 4:30 hores es reprenia ja l'activitat normal a Sants. Ha durat una hora i mitja.

L'exercici ha estat el més gran, complex i realista que s'ha fet mai a Catalunya. S'ha encetat amb un atac terrorista i s'ha tancat l'estació. Un dels terroristes ha fugit obligant a aplicar l'operació gavià. L'objectiu era detectar possibles errors i posar a prova les lliçons apreses als atemptats de Barcelona i Cambrils. Ara els responsables del simulacre analitzaran quina ha estat la seva capacitat de resposta en una operativa antiterrorista.

"Posem a prova el protocol d'atenció a persones que es van desenvolupar després de l'atemptat del 17 d'agost com a lliçons apreses de l'atenció integral a les persones", assenyala Sergio Delgado, subdirector de Programes de Protecció Civil.

El sindicat qüestiona la publicitat del simulacre

El simulacre ha causat el malestar en el si del cos dels Mossos d'Esquadra després del simulacre d'atac antiterrorista que s'ha fet aquesta matinada a l'estació de Sants de Barcelona.

En sindicat majoritari de la policia catalana, el SAP-Fepol, qualifica de "temeritat" que la conselleria d'Interior i la prefectura del cos policial hagin televisat un exercici tàctic d'aquestes característiques.