Enlaces accesibilidad
La nit més dolça

Els panellets es reinventen amb nous sabors i s'adapten a la festa de Halloween

  • El Gremi de Pastissers preveu mantenir les vendes amb almenys 250.000 quilos d'aquests pastissos
  • Els preus es mantenen iguals que l'any passat i es troben entre els 50 i els 70 euros el quilo

Per
Els panellets de pinyons continuen sent els més populars, però surten nous gustos com el de café
Els panellets de pinyons continuen sent els més populars, però surten nous gustos com el de café

El Gremi de Pastissers veu amb bons ulls la venda de panellets per Tots Sants. Preveu mantenir les vendes amb almenys 250.000 quilos d'aquests pastissos, una xifra que iguala l'assolida l'any passat. Als clàssics de pinyons, ametlla o coco, se sumen els nous sabors menys tradicionals. De fet, el gremi destaca la convivència de la campanya de la Castanyada amb la celebració de Halloween.

Els panellets continuen sent els preferits per Tots Sants amb la incorporació de nous gustos | Marga Esparza

El president de l'entitat, Antoni Bellart, assenyala que aquesta tendència cada vegada es percep més i pot arribar a ser positiva. “La joventut fa el Halloween, però amb panellets”, assegura. Preveu que al final les dues celebracions seran "una cosa conjunta". Bellart també destaca que aquests dolços es podran menjaran "a la platja" per les bones temperatures, però sosté que la calor "no condiciona la venda".

Nous gustos per adaptar-se

El Gremi qualifica de molt positives les xifres de venda de panellets. Els preferits, com sempre, són el de pinyó, tot i que cada vegada hi ha més oferta de nos gustos com gerds, cítrics, cirera i molts altres sabors. De fet, Bellart ha afirmat a Ràdio 4 que al nostre territori tenim bons pinyons, però que entren en joc altres gustos com el de festuc o té verd.

La sequera i la calor afecten la qualitat de les castanyes d'enguany

Però la tradicional festa de la Castanyada es veu cada vegada més acompanyada de Halloween. Una novetat a què els pastissers també s'han adaptat. "Per sort, tenim una festa, la Castanyada, molt arrelada a casa nostra. Intentem ajuntar les dues festes i s'adapten", afirma el president del Gremi. Per això, surten panellets, per exemple, de carabassa o de fantasma.

La inflació no encareix els preus

Els preus es mantenen iguals que l'any passat i es troben entre els 50 i els 70 euros el quilo, en funció de cada pastisseria. Tanmateix, el president del Gremi de Pastisseria de Barcelona diu que "per sort, el pinyó ha baixat" i això ha motivat que no s'hagin tocat els preus de venda.