Enlaces accesibilidad
ACTUALITAT

Resum de notícies del 02 de novembre de 2023 | La investidura de Sánchez s'accelera a l'espera de vistiplau de Junts

  • ERC i PSOE acorden el traspàs integral de les Rodalies a Catalunya i condonar part del deute del FLA
  • La reunió del Consell permanent de Junts a Brussel·les s'acaba sense acord sobre la investidura
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Encaixada de mans entre Félix Bolaños i Oriol Junqueras
El ministre de Presidència, Félix Bolaños, tanca l'acord d'investidura amb el president d'ERC, Oriol Junqueras

L'actualitat d'aquest dijous passa per l'acord d'investidura assolit per ERC i el PSOE després d'una reunió entre el ministre de Presidència, Félix Bolaños i el president dels republicans, Oriol Junqueras. Un acord que també inclou el traspàs integral de les Rodalies de Catalunya.

D'aquesta manera s'accelera la negociació per la investidura de Pedro Sánchez a l'espera del que digui Junts. Carles Puigdemont encapçala a Brussel·les la reunió de l'executiva per avaluar el suport a la llei d'amnistia.

El PSOE podria volia registrar aquest mateix dijous la proposició de llei d'amnistia, però està a l'espera de la decisió de Junts. Mentrestant, els vocals progressistes del CGPJ acusen els seus companys conservadors d'intentar un cop d'estat reclamant un ple de rebuig.

La borrasca Ciarán arriba a Catalunya amb pluja, vent i mala mar. L'Ajuntament ha ordenat tancar tots els parcs per les fortes ratxes de vent. La caiguda d'un arbre al pati d'una escola a la Sagrera ha provocat nou ferits.

Resum de notícies del 02 de novembre de 2023

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 19:29

    El PP censura la foto del pacte PSOE-ERC i les seves autonomies demanen igualtat de tracte



    Dirigents del PP han criticat en xarxes socials la foto de l'acord entre PSOE i ERC en la qual apareixen el ministre de Presidència, Félix Bolaños, i el líder dels republicans catalans, Oriol Junqueras, mentre que els seus presidents autonòmics han reclamat igualtat de tracte respecte a Catalunya. "Per al PSOE sempre hi ha un pas més en la seva pròpia degradació. Sempre una nova imatge de la vergonya", ha denunciat la secretària general del PP, Cuca Gamarra, en un missatge de Twitter.

  • 19:15

    El telèfon d'emergències 112 ha rebut prop de 400 trucades pel temporal de vent, la majoria del Barcelonès

     

    El telèfon d'emergències 112 ha rebut prop de 400 trucades pel temporal de vent fins a la set de la tarda, la majoria provinents del Barcelonès. En concret dels 384 avisos rebuts, 200 sorgien d'aquesta comarca, mentre que 50 eren del Baix Llobregat. Protecció Civil manté activada l'alerta del pla Ventcat. Els Bombers, de la seva banda, han indicat que fins a les sis de la tarda han rebut 104 avisos a causa del vent, la immensa majoria per arbres caiguts. En el cas dels Bombers de la Generalitat no hi ha hagut actuacions de transcendència. 

  • 18:55

    L’Ajuntament tanca tots els parcs per les fortes ratxes de vent a la ciutat. 

     

    Atesa la situació meteorològica i l’increment de serveis de Bombers de Barcelona relacionats amb les ratxes de vent a la ciutat, l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant Protecció Civil municipal, ha activat a les 17 hores el Pla Bàsic d’Emergència per ventades a la ciutat en la seva fase d’alerta. Des de les 16.15 i fins les 17.15 hores Bombers de Barcelona ha rebut 44 avisos de serveis relacionats amb el vent. 

  • 18:40

    Nou ferits per la caiguda d'un arbre al pati de l'escola 30 Passos al barri de la Sagrera de Barcelona

     

    Nou persones ferides de diversa consideració és el balanç del succés causat per la caiguda d'un arbre aquest dijous a la tarda des del carrer Berenguer de Palou al pati de l'escola 30 Passos del barri de la Sagrera de Barcelona, segons ha informat l'Ajuntament de la capital catalana. En concret, dos adults i tres menors han estat traslladats a l'Hospital de Sant Pau, els dos adults i un dels menors amb lesions de caràcter menys greu i els altres dos menors amb lesions lleus.

  • 18:30

    Pere Aragonès celebra una amnistia "sense excepcions"

     

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha celebrat aquest dijous l'acord amb el PSOE per a una llei d'amnistia dirigida a "tots els represaliats, sense excepció", i ha subratllat que "és l'hora d'abordar el fons del conflicte polític, avançar cap a l'exercici del dret a decidir". Aragonès ha subratllat que l'amnistia és "una gran victòria", però no el "punt final". "Una vegada aconseguida l'amnistia, és hora d'avançar cap a l'autodeterminació. És hora d'avançar cap al referèndum", ha subratllat.

  • 18:17

    Bolaños confirma que encara no hi ha acord amb Junts sobre l'amnistia però confia que estigui "molt aviat"
     

     

    El ministre de Presidència ha reconegut que els pactes amb els d'Oriol Junqueras inclou una llei d'amnistia, "que retornarà a la política el que mai degué sortir de la política", però que "encara s'està ultimant amb altres forces" en referència a Junts.

  • 18:05

    Sis detinguts per la invasió al camp de l'Espanyol durant la celebració del títol de lliga del Barça

     

    Els Mossos han detingut sis persones acusades de danys durant la invasió al camp de futbol del RCDE que va tenir lloc el 14 de maig passat. Els fets van passar al final del derbi entre aquest equip i el Futbol Club Barcelona, quan se celebrava el títol de lliga dels segons. La policia catalana ha dut a terme un dispositiu des de primera hora del matí per fer les detencions. Els Mossos expliquen que al final del partit, diversos seguidors del sector més radical de l'Espanyol, la majoria tapats amb passamuntanyes, van saltar al camp per impedir la celebració dels jugadors del Barça i van provocar danys a les instal·lacions esportives i a una càmera d'un periodista que gravava els incidents. Els detinguts tenen entre 23 i 46 anys.

  • 17:56

    Acaba sense acord la reunió de la cúpula de Junts a Brussel·les 

     

    La reunió de la cúpula de Junts a Brussel·les per debatre sobre un acord amb el PSOE per a la investidura del socialista Pedro Sánchez ha acabat aquest dijous a la tarda sense acord. La trobada de la cúpula de la formació, que s'ha celebrat en un hotel al barri europeu de la capital belga, s'ha allargat durant gairebé sis hores, però no s'hi ha tancat cap pacte per a la investidura de Sánchez.

  • 17:50

    Félix Bolaños anuncia la creació de Rodalies Catalunya

     

    El ministre de la Presidència en funcions ha anunciat la creació d'aquesta nova companyia pública en el marc de l'acord amb ERC. Estarà participada per l'administració general de l'Estat i la Generalitat de Catalunya. Segons el ministre, ''la idea és continuar cooperant i col·laborant per millorar el servei de Rodalies''.

  • 17:49

    La Generalitat tindrà la participació majoritària del nou 'Rodalies de Catalunya'

     

    El president d'ERC ha explicat en roda de premsa que el traspàs integral de Rodalies suposa la creació d'una nova empresa, de la que la Generalitat tindrà la participació majoritària. D'aquesta manera, el Govern serà l'encarregat del nomenament del nou president de Rodalies. Junqueras també ha destacat que amb l'acord s'estableix que l'Estat dotarà els recursos necessaris pel seu adequat funcionament. 

  • 17:28

    L'Estat es farà càrrec de 15.000 milions del deute de Catalunya amb el FLA

     

    El ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha anunciat que l'acord sobre la investidura amb ERC inclou que el govern espanyol es farà càrrec de part del deute i d'aquesta manera s'estableix un mecanisme perquè la Generalitat pugui tornar a recórrer als mercats financers. Segons Bolaños també s'assegura el finançament de competències singulars del govern català com els Mossos d'Esquadra. El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha situat en 15.000 milions el deute que assumirà l'Estat. Això suposarà un estalvi de 1.300 milions en interessos. 

  • 17:02

    Segon concert de Madonna al Palau Sant Jordi de Barcelona

     

    En el concert d'anit, la cantant va regnar al Palau Sant Jordi. Ahir, com tantes altres vegades, va fer-se pregar. 90 minuts més tard del previst va trigar a trepitjar l'escenari. Va començar cantant 'nothing really matters'. També va cantar la seva vida. Amb un 'I will survive' va recordar els durs inicis. El Palau va cantar a ple pulmó grans himnes. Aquest dijous tindrà lloc el segon concert de la cantant a Barcelona.

  • 16:59

    Cristina Fernández Cubas guanya el Premi Nacional de les lletres espanyoles

     

    Una de les màximes exponents del relat breu, Cristina Fernández Cubas, ha guanyat el Premi Nacional de les lletres espanyoles. La catalana està considerada la gran autora del conte espanyol, a l'alçada de Poe, Kafka o Borges. El jurat ha destacat 'la màgia de la seva narrativa' i que 'és una creadora exquisida'. L'any 2016 ja va guanyar el Premi Nacional de Narrativa.

  • 16:23

    Els Bombers reben 65 avisos derivats del temporal de vent a tot Catalunya

     

    Entre les 5h i les 14h, els Bombers de la Generalitat han rebut 65 avisos derivats del temporal de vent que afecta Catalunya. La majoria s'han registrat a la regió d'emergències de Girona, on s'han comptabilitzat 27 incidències. A la regió d'emergències sud, 15; a la de Lleida, 9; a la Nord, 9; a la de Tarragona, 3; i a la central, dues. Gran part dels avisos han estat relacionats amb arbres i branques caigudes. A banda, almenys tres de les trucades que s'han produït a la zona de Lleida estan vinculades amb la pluja intensa que ha caigut a la demarcació. Les tempestes han causat petites esllavissades a la Vall de Boí, el Pont de Suert i Sort. Cap dels avisos és greu ni tampoc consten persones ferides.

  • 14:47

    L'executiva d'ERC avala l'acord amb el PSOE per la investidura de Pedro Sánchez.

     

    El president del partit, Oriol Junqueras, en donarà els detalls a partir de les 17 hores. Junqueras i Félix Bolaños, membre de la Comissió Executiva Federal i de la Comissió negociadora del PSOE, han mantingut aquest dijous una reunió a Barcelona en la que han subscrit l’acord que han assolit ambdues formacions polítiques. ERC convocarà la militància a una consulta per avalar l'acord. 

     
  • 14:44

    El 112 registra 58 trucades relacionades amb l'episodi de fort vent

     

    El telèfon 112 ha registrat 58 trucades relacionades amb l'episodi de fort vent de la borrasca Ciarán. La majoria han estat relacionades amb la caiguda de branques i desperfectes en el mobiliari urbà.

  • 14:30

    El president interí del GGPJ, Vicente Guitarte, convoca un ple extraordinari per dilluns

     

    Atén així la petició dels vuit vocals conservadors que demanen abordar el rebuig a la llei d'amnistia. Els vocals progressistes del Consell General del Poder Judicial es plantegen no acudir i creuen que és una “ingerència” en la política.

  • 14:23

    Oriol Junqueras compareixerà a les 17:15 per explicar la decisió d'ERC sobre l'acord d'investidura amb el PSOE

     

    L'executiva dels republicans s'ha reunit aquest migdia després que el líder d'ERC hagi conversat telefònicament amb el ministre de Presidència, Félix Bolaños. Fonts dels republicans apunten que s'ha donat "llum verda a un acord d'investidura". 

  • 14:18

    5 detinguts en un operatiu al Camp de Tarragona contra una organització criminal dedicada a les estafes

     

    Els Mossos d'Esquadra, conjuntament amb la Guàrdia Civil, han detingut almenys cinc persones en l'operatiu fet aquest dijous al Camp de Tarragona. Des de les set del matí i fins a aquest migdia, els agents han fet set registres en domicilis de la Riba, Coma-ruga al Vendrell, Reus i a Tarragona. En aquesta darrera ciutat, els cossos policials han fet entrades en quatre punts, entre ells en un habitatge del carrer Ramon Cajal i en un altre al barri de Sant Pere i Sant Pau. Segons fonts properes a la investigació consultades per l'ACN, l'objectiu ha estat desarticular una organització criminal dedicada a les estafes. Les detencions estan relacionades amb delictes informàtics. La investigació està sota secret d'actuacions.

  • 14:03

    La matriculació de turismes a Catalunya puja un 22,9% a l'octubre amb 10.831 unitats

     

    La matriculació de turismes a Catalunya tanca l'octubre amb un augment del 22,9% respecte al mateix mes de l'any passat, amb 10.831 unitats. D'aquestes, el 56% representen vehicles de baixes emissions (elèctrics, híbrids, hidrogen o gas) amb 6.095 turismes. De fet, les matriculacions d'aquests turismes verds creix un 42,3% respecte al mateix període de l'any passat. En l'acumulat de l'any, a Catalunya s'han matriculat 97.094 turismes, un 17,1% més que al 2022. De nou, s'han registrat més turismes de baixes emissions que de gasolina o dièsel, amb 49.190 del total, el 50,6%. Entre gener i octubre, aquest tipus de matriculacions han pujat un 27,18% en un any, mentre que les de gasolina pugen un 13,26% i els dièsel baixen un 11,29%.

  • 13:35

    Feijóo acusa Sánchez de portar a Espanya al "precipici constitucional" i convertir el TS en "repressor"

     

    Feijóo manté que Pedro Sánchez no és "digne" de continuar al poder després d'acceptar el "xantatge independentista. Avisa que el PP no "callarà" davant una amnistia que considera que reforçarà l'independentisme.  En un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press Feijóo ha assegurat que Sánchez "ho dona tot" als independentistes "sense demanar una altra cosa que li deixin continuar en el poder".

  • 13:23

    Desallotgen la seu de Vox a Barcelona per una amenaça de bomba

     

    La policia li dona poca credibilitat, però els TEDAX i la unitat canina està fent comprovacions. S’ha tallat també un carrer lateral per seguretat i prevenció. El partit ha informat del desallotjament en un comunicat i ha explicat que en la trucada, els informants han assegurat que l’oficina explotaria en mitja hora.

  • 12:57

    S'espera que la llei d'amnistia entri de manera imminent en el Congrés perquè pugui ser qualificada com més aviat millor.

     

    Com a resposta, el PP prepara una reforma del reglament del Senat, on té majoria absoluta, per modificar l'article que regula els projectes de llei declarats urgents.  Quan una llei té la categoria d'urgent, el senat té un termini de vint dies naturals per fer els seus tràmits de revisió. La modificació d'aquest article del reglament busca atribuir a la Mesa la facultat de decidir cada cas i si un grup parlamentari o 25 senadors ho proposen puguin decidir sobre els procediments d'urgència. 

  • 12:54

    Els Bombers reben 51 avisos derivats del temporal de vent a tota Catalunya

     

    Entre les cinc del matí i les dotze del migdia d'aquest dijous, els Bombers de la Generalitat han rebut 51 avisos lleus derivats del temporal de vent que afecta Catalunya. En cap de les incidències consten persones ferides i la majoria corresponen a caigudes d'arbres i branques La majoria s'han registrat a la regió d'emergències de Girona, on s'han comptabilitzat 24 incidències. 

  • 12:42

    ERC i el PSOE acorden el traspàs integral de les Rodalies a Catalunya que inclou la gestió, el personal, les infraestructures i el finançament.

     

    L'acord pel traspàs de Rodalies inclouria no només la gestió, el personal i les infraestructures, sinó també la part econòmica que era de la que més reticències generava al ministeri d'Hisenda. El traspàs es farà, això sí, per fases. 

    Fonts d'ERC asseguren que la lletra petita del traspàs no es donarà a conèixer fins que hi hagi un acord global sobre la investidura amb el PSOE. Aquest podria produir-se avui mateix. Entre les carpetes encara obertes hi ha la del dèficit fiscal, que també està en mans de María Jesús Montero.

  • 12:30

    Els progressistes del CGPJ acusen conservadors d'incitar un cop d'estat de jutges



    La petició de vuit vocals conservadors del CGPJ de celebrar un ple extraordinari per a abordar l'amnistia, ha causat "commoció" en la resta dels vocals que el veuen "una incitació a la revolta i a un cop d'estat dels jutges" tractant de "intervenir obertament en la política". Fonts jurídiques han informat a EFE de què es tracta de "un pas sense precedents" per part de vocals del Consell General del Poder Judicial que han impulsat "una iniciativa d'extrema gravetat", "inadequada" i "obertament fora de lloc" que "atempta contra la separació de poders", en buscar condicionar l'activitat constitucional dels poders Executiu i Legislatiu.

  • 12:20

    ERC reuneix l'executiva telemàticament per avaluar l'acord amb el PSOE sobre l'amnistia i el traspàs de Rodalies

     

    Fonts del partit han explicat que la trobada serveix per avaluar l'acord amb el PSOE sobre la llei d'amnistia i el traspàs "integral" de Rodalies. Des de Calàbria apunten que estudien signar el pacte d'investidura amb els socialistes aquesta mateixa tarda. Si l'executiva republicana dona llum verda a l'acord, la militància d'ERC haurà d'aprovar l'entesa a través d'una consulta interna.

  • 11:38

    Els treballadors del Bicing anuncien una vaga indefinida a partir del 14 de novembre

     

    El comitè d'empresa del servei de Bicing, format per CGT i CCOO, ha anunciat una vaga indefinida a partir del 14 de novembre a les set del matí. Així ho ha anunciat la CGT aquest dijous en un comunicat on justifica la mesura per reclamar un conveni per cinc anys que inclogui una pujada salarial generalitzada a la plantilla, d'acord amb l'increment del cost de la vida. Entre les pretensions també hi ha la recuperació de l'antiguitat, millor remuneració els caps de setmana i festius i la creació de plusos. CGT considera que es reivindica un acord "digne" i carrega contra l'Ajuntament de Barcelona per "la manca de diàleg".

  • 11:20

    Creix un 11,05% el nombre de turistes internacionals a Catalunya durant el mes de setembre

     

    El nombre de turistes estrangers a Catalunya va créixer un 11,05% al setembre respecte a fa un any i va assolir els 1.823.894, segons les dades de l'Estadística de Moviments Turístics en Fronteres. Cada visitant va gastar de mitjana 1.167 euros, 40 més que en el mateix període de 2022. En total, la despesa estrangera es va enfilar fins als 2.128 milions d'euros, pràcticament un 15% més que fa un any, però un 6,5% per sota de 2019.

  • 11:10

    Protecció Civil manté en fase de prealerta el pla Inuncat davant la presència de la borrasca Ciarán

     

    La Borrasca Ciarán ha fet activar en fase de prealerta el pla Inuncat davant les precipitacions que es produeixen al Pirineu i les fortes ventades i onatge que s'esperen al llarg d'aquest dijous. Protecció Civil recorda que cal assegurar portes, finestres i tendals i no apropar-se a esculleres, espigons ni a passeigs marítims. 

  • 11:06

    Alberto Núñez Feijóo carrega de nou contra la llei d'amnistia acordada entre PSOE i ERC
     

    El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat que una eventual llei d'amnistia serà un "cop als fonaments de la independència del poder judicial" que "convertirà en repressor al Tribunal Suprem". "Debilitarà el nostre estat de les autonomies incrementant els privilegis d'una minoria política i acabant amb la igualtat dels espanyols", ha afirmat en un esmorzar informatiu a Madrid. El dirigent popular, que insinuat que la proposta sobre el perdó es presentarà aviat, ha dit que la mesura sorgeix únicament la "necessitat de Sánchez" no de "l'interès general". "És el seu exclusiu interès particular", ha conclòs.

  • 10:57

    ÚLTIMA HORA | El sindicat maquinistes ferroviaris SEMAF considera "un segrest laboral" el traspàs de Rodalies. 

     

    "Tot el Comitè General d'Empresa de Renfe està en contra d'aquest traspàs", asseguren fonts del sindicat sobre l'acord de Rodalies per Catalunya entre PSOE i ERC. Els acords anteriors blindaven que es tingués opinió dels treballadors i creuen que ara no ha passat, afirma Diego Martín Fernández, secretari general en SEMAF.

    Queden, diuen, en una situació d'"incertesa", i no saben com quedaran les seves condicions laborals. Afectaria més de 3.000 persones de Renfe i Adif (inclou també treballadors d'empreses associades). A maquinistes a Catalunya són 1.200.

    Segons el sindicat, la situació aboca a un "conflicte laboral", i l'única sortida que veuen són les mobilitzacions.

     
  • 10:50

    La Policia Local de Balnes troba el cos d'una dona morta surant a l'aigua 

     

    La Policia Local de Blanes va trobar ahir dimecres una dona morta que surava a l'aigua a l'espigó extern del Club de Vela. L'avís va arribar cap a les 11.45h quan dos joves van alertar als cossos d'emergència que havien vist una dona a l'aigua. La Policia Local de Blanes i treballadors del Sistema d'Emergències Mèdiques van desplaçar-se fins al lloc dels fets on van intentar reanimar el cos de la víctima. Finalment, dues metgesses del SEM van dictaminar la mort de la dona i cap a les 14h el jutge va dictaminar l'aixecament del cadàver. No s'ha pogut identificar qui era la víctima i la Guàrdia Civil investiga el cas.

  • 10:18

    Grífols tanca el tercer trimestre de 2023 amb uns guanys de 60 milions d’euros

     

    Grífols deixa enrere els números vermells. La companyia farmacèutica ha tancat el tercer trimestre amb uns guanys de 60 milions d’euros, xifra que ha permès compensar les pèrdues acumulades fins ara en el conjunt de l’any i revertir-les en un benefici net de 3,3 milions d’euros des del gener, segons les dades publicades aquest dijous per la CNMV. Al juliol, Grífols va informar d’unes pèrdues de 56 milions pels costos de reestructuració de l’empresa. El benefici fins al setembre és, però, un 98% inferior al del mateix període de l’any passat. La companyia ha augmentat els ingressos un 11,7% fins als 4.822 milions d’euros en els nou primers mesos de l’any, especialment per l’impuls del negoci de Biopharma, que puja un 14,5% en aquest període.

  • 09:50

    ÚLTIMA HORA | ERC i PSOE acorden el traspàs de Rodalies, incloent-hi el finançament, les vies i els trens, segons fonts de la negociació. 

     

     

     

    El ministre de la presidència en funcions Félix Bolaños és a Barcelona i, segons fonts de la negociació, l'acord amb Esquerra sobre Rodalies podria ser imminent. El president de la generalitat Pere Aragonès ha anul·lat per motius d'agenda un acte que tenia aquest migdia al port de Barcelona.

    Mentrestant, Junts es reuneix també en les pròximes hores els seus òrgans de direcció per validar l'acord amb el PSOE.

  • 9:47

    ENTREVISTA CAFÈ D'IDEES | Ximo Puig defensa desactivar l'independentisme "democràticament". 

     

     

    El senador i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig aposta per desactivar l'independentisme "democràticament" amb una majoria social suficient a Catalunya i "possibilitar un escenari en el qual no sigui possible tornar-ho a fer". 

    Per arribar-hi, el secretari general del PSPV-PSOE veu positiva l'amnistia demanant prioritzar "la solució", tot i que admet que l'amnistia no és una sortida "perfecte", però és "molt millor que les altres": "Em sorprèn que membres del PSOE estiguin actius en l'oposició a la direcció". 

    En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, a més, creu que permetrà generar una alternativa democràtica que desactivi l'independentisme. I es limita a dir que s'està avançant cap a la investidura: "M'agradaria pensar que és imminent".

  • 8:25

    EL TEMPS | La previsió d'aquest dijous 02 de novembre d'El Temps de RTVE Catalunya amb el Sergi Loras.

  • 8:20

    El preu de la llum marca avui un mínim anual. 

     

     

    Avui serà més econòmic serà la llum. El seu preu marcarà un mínim anual. De mitjana, es pagarà 4,43 euros el megawatt/hora . Per trobar un preu tan baix cal remuntar-se fins al 31 de desembre de l’any 2022. El baix cost de l’electricitat és conseqüència d’una major producció d’energia. Les hores en què la llum serà més econòmica serà entre les 3 i les 5 de la matinada. 
     

     
  • 8:15

    Dimecres i dijous de la setmana vinent, possibles dates pel debat d'investidura de Sánchez. 

     

     

    A falta d'alguns serrells, la investidura de Pedro Sánchez és imminent. Tot apunta que el debat es podria celebrar la setmana vinent. La decisió, ara, és de la presidenta del Congrés, que haurà d'encaixar el debat en un calendari que es presenta molt ajustat.

    I és que hi ha dos possibles condicionants. Per una banda, els reis viatgen a Dinamarca des del dilluns 6 fins al 8. Per una altra, el PSOE és l'amfitrió del Congrés dels socialistes europeus a Màlaga, el divendres 10 i el dissabte 11.

    Això deixa com a dates més probables el dimecres, per la primera jornada i el dijous per la votació. Així el rei Felip VI ja hauria tornat a Espanya i Francina Armengol podria anar a la Sarsuela per comunicar-li el resultat.
     

  • 8:10

    El PSOE podria registrar la llei d'amnistia avui mateix.

     

     

     

    Els socialistes entraran al registre del congrés, previsiblement avui, la llei d'amnistia. Demà es reuneix la mesa del congrés i podria ja admetre-la. El PSOE vol presentar-la com a proposició de llei i pel tràmit d'urgència. Això faria reduir a la meitat els terminis i evitarien els informes del Poder Judicial i el consell d'Estat. El senat, on el PP té majoria, només tindria 20 dies per votar-la. 

     

     
  • 8:05

    Reunió de Junts per valorar les negociacions d'investidura.

     

     

    Pendents de la reunió que avui fa Junts de la seva permanent. De forma telemàtica, dirigida per Puigdemont des de Brussel·les. Després de la foto amb el número 3 del PSOE i l'acord que els socialistes han assolit amb Esquerra, el pacte amb Junts es veu imminent. Un acord que els de Puigdemont sotmetran a consulta de les seves bases. 

  • 8:00

    Bon dia. Segueix aquí l'actualitat d'aquest dijous 02 de novembre de 2023.

     

     

     

     Consulta aquí les notícies més destacades dhttp://www.rtve.cat'ahir.