Enlaces accesibilidad
Guardons

L'In-Edit premia els documentals sobre Doherty i Gerhard

  • El jurat reconeix 'Dol i fa sol' com a millor curt i atorga una menció especial a Andreas Koefoed per 'Music for Black Pigeons'
  • Els guanyadors s'han donat a conèixer en una gala de clausura del festival celebrada a la sala Razzmatazz de Barcelona

Per
Katia de Vidas i Pete Doherty presenten a Barcelona el documental sobre les vivències del músic
Katia de Vidas i Pete Doherty presenten a Barcelona el documental sobre les vivències del músic

El festival de cinema documental In-Edit ha tancat aquest cap de setmana la seva 21a edició premiant 'Pete Doherty: Stranger in My Own Skin', de Katia de Vidas, com a millor documental musical internacional i també 'Revolutionary Quartet: l'enigma Gerhard', de Xavier Bosch i Josep Badell, com a millor documental nacional. Maria Besora i Pep Garrido s'han endut el guardó al millor curt documental musical per 'Dol i fa sol', mentre que el jurat ha atorgat una menció especial a l'obra d'Andreas Koefoed 'Music for Black Pigeons'.

Participació d'alt nivell

La resolució del jurat indica que 'Pete Doherthy: Stranger in My Own Skin' és una "commovedora i una carta d'amor audaç i poètica a la vida, la passió i l'essència de la música". Es tracta d'un retrat de Doherty vist des del prisma de la seva dona, però que no s'ha de confondre amb "un homenatge unidimensional".

El camí de Pete Doherty cap a la rehabilitació

A l'hora de premiar-lo s'ha valorat la narració en primera persona i el fet que la peça "no arriba només al nucli del cor i de l'ànima més profund del seu protagonista, sinó que brinda a l'audiència una comprensió sobre les veritables arrels de la música".

Pel que fa a 'Revolutionary Quartet: L'enigma Gerhard' de Xavier Bosch y Josep Badell, el jurat valora l'esforç de l'equip per "rescatar de l'oblit un destacat música europeu del segle XX, la influència del qual arriba durant el segle XXI fins a la música electrònica". El documental ho aconsegueix amb un ritme àgil i sense tecnicismes.

Per últim, el certamen ha premiat el curtmetratge 'Dol i fa sol' de Maria Besora y Pep Garrido per la manera com aborda el tema de la mort. "una realitat dura que és necessari visibilitzar perquè la societat acostuma a tractar-lo com un tabú".