Enlaces accesibilidad
Cosmètica

Recupera la brillantor del teu cabell amb aquest tònic fet amb ingredients naturals

Per

Va de Verd - Tònic capilar amb ingredients naturals

Vols recuperar la brillantor i la salut del teu cabell sense fer servir productes químics? Natalia Gurrera, especialista en cosmètica a @naturmentallers, explica a ‘Va de Verd’ com elaborar un tònic capil·lar amb ingredients naturals. A part d'aigua destil·lada o purificada , necessitaràs vinagre de poma, ortiga dioica seca i romaní. Aquestes plantes seborreguladores aporten força, brillantor i eviten la caiguda del pèl.

Pas a pas

Primer de tot, afegeix en un pot de vidre una cullerada d’ortiga dioica i una altra de romaní. Després de fer aquesta barreja, hauràs d’incloure el vinagre de poma fins que quedi coberta. La proporció és una part de plantes per tres de vinagre.

Barreja d'ortiga, romaní i vinagre per fer un tònic capil·lar

Barreja el vinagre amb l'ortiga i el romaní per fer un tònic capil·lar RTVE

Com que el vinagre és àcid, és important ficar a sobre del pot paper vegetal – també pots utilitzar el dels motlles de les magdalenes - perquè la tapa no s’oxidi quan la tanquis. Hauràs de deixar macerar la mescla en un lloc fosc entre set i deu dies.

Tònic capil·lar de vinagre, ortiga i romaní abans de macerar

Pot de vidre amb tònic capil·lar de vinagre, ortiga i romaní abans de macerar RTVE

Un cop ha passat aquest període de temps, hauràs de filtrar el líquid. Per fer això, Natalia Gurrera aconsella fer servir un filtre de cafè. Seguidament, en un recipient amb un esprai dosificador ficaràs 100 mil·límetres d'aigua destil·lada o purificada per una cullerada sopera del vinagre amb les plantes filtrat. Tanca el pot i barreja’l movent-lo per tal que es mescli tot bé.

Barreja del vinagre filtrat i aigua

Fica el vinagre filtrat dins d'un recipient amb aigua RTVE

Per recuperar la brillantor en el teu cabell i tenir un pH adequat, hauràs d’aplicar aquest tònic capil·lar després de rentar-te el cap. Amb el cabell mullat, però ben escorregut, te’l posaràs des de les arrels fins a les puntes.