Enlaces accesibilidad
Novetats culinàries

Croquetes de panettone, l'estrella de l'edició més gran del Gastronomic Forum

  • La cuina compromesa amb la biodiversitat centra l'edició d'enguany
  • Hi passen xefs de la talla de Joan Roca, Jesús Sánchez, Oriol Castro o Lucía Freitas

Per
Arrenca el Gastronomic Fòrum, el saló de les novetats i tendències del sector de la gastronomia

La gastronomia està en un bon estat de salut. I així ho tracta de demostrar el Gastronomic Forum Barcelona, que enguany celebra l'edició més gran que ha fet fins ara. Un certamen que aquesta vegada aposta per la "biodiversitat", segons el codirector Pep Palau, i on enguany podem trobar creacions sorprenents com les croquetes de panettone o els xurros de moniato.

El xurro de moniato o la croqueta de panettone, dues de les novetats del Gastronomic Forum | Climent Sabater

Des d'aquest dilluns i fins dimecres, al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona se celebren 120 activitats amb més de 350 ponents. Hi passen xefs de la talla de Joan Roca, Jesús Sánchez, Oriol Castro o Lucía Freitas, que faran showcooking i xerrades.

Les principals novetats

Un sorbet de piparra, cervesa blava o xurros de moniato. Són algunes de les novetats culinàries de la nova edició del Gastronomic Forum. Però, sense dubte, el producte més destacat i del qual més n'ha parlat el públic són les croquetes de panettone.

La cofundadora de COC, Imma Pardo, explica que la idea surt fa tot just un any per part del seu marit i que ara ha tingut èxit.

Afavorir la varietat

El codirector del Gastronomic Foreum, Pep Palau, assegura que el tema central d'enguany és la "biodiversitat" perquè tracta de mantenir la varietat de productes i afavorir els productors de proximitat. Els 350 expositors "representen tota la cadena de valor des de la gran empresa fins als petits productors", ha afirmat el codirector en una entrevista al Cafè d'Idees.