Enlaces accesibilidad
Discussió mortal

Centenars de taxistes es concentren a Barcelona en memòria del company mort en una discussió de trànsit

  • El taxista tenia 53 anys i havia canviat el torn amb la seva neboda
  • La víctima va morir aquest diumenge a conseqüència dels cops que li va propinar un motorista

Per
Un taxi a l'aeroport del Prat a Barcelona
Un taxi a l'aeroport del Prat a Barcelona | ACN

Centenars de taxistes han ocupat la Gran Via de Barcelona, des del carrer Bailèn i fins a Entença, per exigir "justícia" pel conductor mort després d'una agressió. La concentració també s'ha estès pel passeig de Gràcia, entre els carrers Rosselló i Casp, i ha servit per homenatjar el taxista que va morir el passat diumenge, dos dies després d'una baralla amb un motorista. Un acte que ha organitzat Élite Taxi, entitat a la qual pertanyia la víctima.

El taxista mort aquest diumenge a conseqüència dels cops que li va propinar un motorista després d'una discussió de trànsit, tenia 53 anys i havia canviat el torn de treball amb la seva neboda. Tots dos compartien la llicència de taxi, segons ha explicat Élite Taxi, associació a la qual pertanyia la víctima i que ha convocat una marxa lenta pel centre de Barcelona per la mort del seu company.

El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, explica que el servei quedarà aturat entre les 10 i les 12 h. Els vehicles sortiran de Plaça Espanya i tenen previst recórrer la Gran Via des del carrer Bailèn fins a Entença, arribant fins a passeig de Gràcia. “La mort del nostre company és un homicidi, i demà demanarem justícia i que aquest succés no quedi a l’oblit”, ha reivindicat.

Una discussió de trànsit a Les Corts

Els Mossos van tenir coneixement de la baralla entre el taxista i un motorista a causa d'una discussió de trànsit la nit de dijous. L'home va ser traslladat a l'Hospital Clínic en estat crític després de patir l'agressió. Agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Les Corts van detenir al conductor de la motocicleta com a suposat autor d'un delicte de lesion,s pel que va quedar en llibertat després de passar a disposició judicial. Els Mossos ja han informat de la mort del taxista al jutjat.

Els fets van passar a l'altura del número 192 de la Travessera de Les Corts. Després d'una discussió entre la víctima i l'agressor, el taxista hauria baixat del vehicle i va ser aleshores quan el motorista li hauria propinat diversos cops, segons ha explicat el portaveu d'Élite Taxi. Un altre taxista que circulava darrere seu hauria enregistrat l'agressió, unes imatges que es troben a disposició dels Mossos d'Esquadra.

El portaveu de l'organització, Tito Álvarez, ha confirmat que l'agrupació es personarà com a acusació particular en la causa i ha avançat que reclamarà la presó provisional per al suposat agressor. Álvarez ha assenyalat també que demanarà pena per homicidi.