Enlaces accesibilidad
ACTUALITAT

Notícies més destacades a Catalunya, 8 de novembre de 2023 | Continuen encallades les negociacions per a la investidura de Sánchez

  • El sector del taxi protagonitza una marxa lenta pel centre de Barcelona
  • Pere Aragonès assenyala el PP per animar amb crits de "venjança" als carrers de Madrid
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Carles Puigdemont i Toni Comín assisteixen a un ple de la UE enmig de les negociacions per la investidura
Carles Puigdemont i Toni Comín assisteixen a un ple de la UE enmig de les negociacions per la investidura

L'actualitat d'aquest dimecres està marcada per la pressió sobre les negociacions entre PSOE i Junts sobre l'abast de la llei d'amnistia. La radicalització de les protestes davant la seu del PSOE també han marcat la sessió de control al Parlament. El president de la Generalitat ha retret el to amenaçador al dirigent de Vox, Ignacio Garriga, alhora que ha donat el seu suport als socialistes.

El debat sobre l'ús dels mòbils a les aules ha arribat al Parlament. Educació reitera que el Consell Escolar treballa amb la comunitat educativa. La fase d'emergència per sequera a l'Àrea Metropolitana de Barcelona s'acosta. Save the Children alerta que l'abús sexual online canvia el tipus d'agressor i víctima.

Èlite Taxi protagonitza una aturada de dues hores al centre de Barcelona per protestar per la mort d'un conductor després d'una agressió. El conseller d'Acció Climàtica s'ha reunit aquest dimecres amb les administracions locals i les diputacions per advertir que la fase d'emergència per sequera podria ser cosa d'unes setmanes.

El conseller de Salut presenta la primera reconstrucció d'abdomen al món que recupera totalment la seva funcionalitat, a l'Hospital de Sant Pau. Comença una nova edició del REC.0 a Igualada.

Resum notícies a Catalunya: 8 de novembre de 2023

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 20:00

    Centenars de persones es concentren per quart dia a la seu del PSOE a Madrid per protestar contra l'amnistia

     

    Uns 500 manifestants s'han concentrat novament aquest dimecres a pocs metres de la seu central del PSOE per protestar contra l'amnistia que Pedro Sánchez negocia amb l'independentisme. La cita, convocada a través de les xarxes socials i secundada per Vox, s'ha repetit després de les càrregues i aldarulls registrats els dos darrers dies. Avui la seu socialista estava de nou encapsulada entre tanques i protegida per una dotzena de furgons policials. La protesta d'ahir va acabar amb sis detinguts, destrosses al mobiliari urbà i desenes de policies ferits.

  • 17:51

    El Passeig Sant Joan se suma a l'enllumenat de Nadal de Barcelona

     

    El passeig de Sant Joan se suma enguany a l'enllumenat de Nadal de Barcelona i ho fa amb uns llums que representen una picada d'ullet al manga, el còmic Kawaii i la comunitat xinesa, que han inspirat el disseny. El tram que s'il·luminarà és el que va des de l'Avinguda Vilanova fins a la Gran Via, és a dir, de l'Arc de Triomf a la plaça Tetuan. Es tracta d'un disseny de l'estudi barceloní Brosmind, dels germans Juan i Alegandro Mingarro.

  • 17:40

    L'Hospital Sant Joan de Déu separa les dues bessones siameses de Mauritània

     

    L'Hospital Sant Joan de Déu ha separat aquest dimecres les dues bessones siameses procedents de Mauritània. L'operació, que s'ha desenvolupat segons el previst, ha durat cinc hores i hi ha participat un equip de 20 professionals, informen des del centre. Les nenes van néixer el 8 d'octubre i estaven unides per la part superior de l'abdomen, amb un cordó umbilical únic i un pes conjunt de 5,2 kg. Les pacients van arribar a Barcelona amb els seus pares el 27 d'octubre a través del programa solidari Cuida'm de l'hospital. 

  • 17:03

    El Gastronòmic Fòrum Barcelona tanca la seva 4a edició amb l’assistència de 18.500 professionals

     

    El Gastronòmic Fòrum Barcelona 2023 ha tancat aquest dimecres la seva quarta edició amb un increment del 20% del nombre d’empreses expositores respecte a la darrera edició, i l’assistència de 18.500 professionals, entre restauradors, compradors i distribuïdors del sector. Enguany la fira ha incidit en la importància de la biodiversitat a la cuina, oferint tota mena de propostes per als professionals de l’hostaleria, el comerç especialitzat i la gastronomia. 

  • 16:39

    A judici un home acusat de fer tocaments reiteradament a la seva filla de 10 anys entre el 2018 i 2020

     

    La fiscalia de Lleida demana una condemna de 6 anys de presó per a un home acusat d'abusar sexualment de la seva filla, de 10 anys, entre el 2018 i 2020. Segons el ministeri fiscal, l'home va fer tocaments de manera reiterada a la menor tant per dins com per sobre de la roba al domicili on vivien ambdós. Els fets s'ubiquen al partit judicial de Cervera. La fiscalia sol·licita per a l'home 6 anys de presó per un delicte continuat d'abús sexual a menor de 16 anys amb l'agreujant de parentiu i, a més, 7 anys de llibertat vigilada amb la prohibició d'acostar-se a menys de 300 metres de la víctima i comunicar-s'hi. El judici es preveu celebrar dimecres vinent, 15 de novembre, a l'Audiència de Lleida.

  • 16:10

    Investigadores catalanes desenvolupen un tractament experimental que ajuda a conèixer millor com funciona el càncer de mama triple negatiu

     

    Un dels reptes en el càncer de mama triple negatiu és reduir la resistència que mostra als tractaments. Una manera podria ser combinant diferents fàrmacs que estan en estudi. Han combinat dos fàrmacs que encara estan en fase d'assaig per a diferents proteïnes i els hi han administrat als ratolins. Ara cal fer molts assajos preclínics per comprovar la seva seguretat i eficàcia en el tractament del càncer.

  • 16:00

    L'Hospital de Sant Pau reconstrueix l'abdomen de pacients amb càncer o traumatisme i aconsegueix que recuperin la funcionalitat

     

    Al centre barceloní, no li consta cap referència mundial d'una intervenció com aquesta. Es tracta d'una reconstrucció per restituir no només l'estructura, sinó també la funció del múscul de la paret abdominal lesionat per un altre múscul del propi pacient que faci la mateixa funció que l'original. 

  • 15:50

    Mascort alerta que ens trobem en la pitjor situació de sequera dels últims 100 anys

     

    El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, ha assegurat que la situació de sequera que viu el país és "molt crítica", la pitjor dels últims 100 anys. Ho ha dit aquest dimecres en el marc d’una reunió amb el món municipal i els directors de l'Agència Catalana de l'Aigua i Aigües Ter-Llobregat per abordar conjuntament l'actual situació de sequera. El conseller també ha afirmat que l'àrea metropolitana de Barcelona es troba molt a prop de declarar la situació d'emergència per sequera.

  • 16:10

    Més de 177.000 persones del Camp de Tarragona podran adquirir productes menstruals reutilitzables

     

    Unes 177.400 persones menstruants del Camp de Tarragona podran adquirir productes menstruals reutilitzables a través d'un codi QR a l'aplicació La Meva Salut. En global, es calcula que hi tindrà accés una població potencial de 2,5 milions de dones a Catalunya. El Govern distribuirà gratuïtament la copa, calces menstruals o compreses de tela a les farmàcies a partir del primer trimestre de 2024.

  • 14:31

    L'oli continua pels núvols i la producció tornarà a ser inferior a la mitjana per la sequera

     

    L'oli continua pels núvols i a l'inici de la collita d'enguany no sembla que hagi de baixar. La producció tornarà a ser inferior a la mitjana per la manca de pluges, com ja ho va ser l'any passat. A la Denominació d'Origen Les Garrigues, la més antiga de l'estat, just han posat en marxa els molins. Segons la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, aquesta temporada la producció total d'oli serà d'unes 20.000 tones, un 38% inferior a les 32.000 de mitjana.

  • 13:52

    Save the Cildren alerta que l'abús sexual online canvia el tipus d'agressor i víctima

     

    Save the Cildren alerta de la nova forma de violència sexual contra menors, realitzada a través d'internet. Un mètode que ha fet canviar el tipus d'agressor, que passa a ser una persona desconeguda i també el de les víctimes, que s'igualen entre nens i nenes, mentre que l'agressió física afecta principalment a les nenes. A Catalunya, el 2022 es van presentar 72 denúncies per delictes cibernètics contra la llibertat sexual, que tenien com a víctimes menors d’edat.

  • 13:48

    El Parlament aprova el seu projecte de pressupostos per al 2024 amb un total de 59,9 milions


    El projecte de pressupostos preveu una reducció del 10,51% amb relació a l'any anterior, principalment per la decisió que el Govern assumeixi les subvencions als partits. Durant la sessió plenària d'aquest dimecres, la proposta ha rebut el 'sí' dels socialistes, ERC, Junts; la CUP, els comuns i Vox s'han mostrat en contra de la mesura, i Cs i el PP s'han abstingut. També dona llum verda als del Consell de Garanties Estatutàries, de la Sindicatura de Comptes i del Síndic de Greuges.

  • 13:43

    Puigdemont es reuneix amb la cúpula de Junts a Brussel·les per a analitzar l'estat de la negociació amb el PSOE


    Puigdemont s'ha vist amb el secretari general, Jordi Turull, la presidenta del partit, Laura Borrás, i la portaveu en el Congrés Miriam Nogueras i han acudit a menjar junts al menjador reservat per a eurodiputats. Allí han constatat que les parts continuen parlant, que són dies "molt intensos" i han avaluat l'estat de les negociacions. Fonts de la negociació diuen que ja hi hauria acord si no fos per la imputació per terrorisme de Tsunami Democràtic. 

  • 13:29

    Un acusat s’enfronta a 14 anys de presó per violar una menor a Olot

     

    El fiscal sosté que l’home, que aleshores tenia 25 anys, va perpetrar els fets durant les vacances de Setmana Santa quan va allotjar-se a casa d’una tia on hi havia la víctima. Segons recull la fiscalia, una de les nits l’acusat, aprofitant que la menor va entrar a l’habitació on dormia, amb “ànim de satisfer els seus desitjos sexuals” i "plenament conscient dels efectes perniciosos i nocius que els actes" provocarien en la nena, la va penetrar vaginalment.

  • 13:15

    Pacients amb càncer o traumatisme recuperen la funcionalitat de l'abdomen amb una reconstrucció pionera de Sant Pau

     

    L'Hospital de Sant Pau ha reconstruït l'abdomen de pacients amb càncer o traumatisme i ha aconseguit que en recuperin la funcionalitat. Al centre barceloní, no li consta cap referència mundial d'una intervenció com aquesta. Es tracta d'una reconstrucció per restituir no només l'estructura, sinó també la funció del múscul de la paret abdominal lesionat per un altre múscul del mateix pacient que faci la mateixa funció que l'original. 

  • 12:50

    Vist-i-plau de la CHE al nou sistema de gestió amb hidros per part dels regants del canal d'Urgell

     

    La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) veu amb bons ulls el nou plantejament de repartiment d'aigua entre els regants amb una nova mesura, els hidros, per part de la comunitat del canal d'Urgell. Ho ha dit la presidenta de l'ens, Maria Dolores Pascual, que tot i no conèixer el "detall" d'aquest protocol, pensa que serà un "avenç" davant una campanya de reg que novament tornarà a estar marcada per les restriccions d'aigua. Les reserves de la conca del Segre i el Noguera Ribagorçana han estat les menys afavorides pels fronts de pluja que en els darrers dies han escombrat bona part de la península.

  • 12:40

    Els sindicats de Renfe i Adif clamen contra el traspàs de Rodalies: "Un cop més l'ambició política ha passat per sobre"

     

    Els sindicats CCOO, UGT, CGT, Semaf, CGE i SF a Renfe i Adif han clamat contra el traspàs del servei de Rodalies a la Generalitat que preveu l'acord d'ERC i el PSOE per investir Pedro Sánchez. En una roda de premsa a Madrid, el president del comitè general, Andrés Rubio, ha alertat que "l'ambició política ha passat per sobre" i que el text suposa el "trencament" dels drets dels treballadors i la "ruptura" del Grup Renfe. Han convocat una vaga de cinc dies, el 24 i 30 de novembre, i l'1, 4 i 5 de desembre.

  • 12:22

    Rodalies posa en coneixement de l'empresa de seguretat el presumpte assetjament d'un vigilant a una passatgera

     

    La noia ha denunciat els fets a través de les xarxes socials. Ha assegurat que coincideix amb el treballador cada dia quan agafa el tren i ha explicat que se li apropa i se la queda mirant per "intimidar-la". El missatge que ha difós la jove va acompanyat d'un vídeo en què es pot veure l'home recolzat en un seient i mirant fixament cap a la zona on es troba la passatgera. La víctima també ha indicat que ha denunciat els fets a la policia.

  • 12:00

    PARLAMENT | Pere Aragonès reconeix la "satisfacció" per l'acord d'investidura

     

    El president de la Generalitat celebra el pacte d'investidura entre ERC i PSOE durant la sessió de control al Parlament. Pere Aragonès no amaga satisfacció pels acords assolits entre ERC i PSOE. Reconeix que estan "raonablement satisfets" tenint en compte que en unes negociacions "mai es guanya 10 a 0". La CUP ha definit l'acord com de "molles". També des de Junts, Albert Batet, ha advertit que "el pacte no soluciona" el dèficit fiscal. El líder dels socialistes, Salvador Illa avisa que abans de començar a negociar els nous pressupostos s'han de complir els de 2023.

  • 12:00

    Finalitza la concentració en record del taxista mort diumenge després de rebre una pallissa en una discussió de trànsit

     

    Amb un llençament de globus al cel ha finalitzat l'aturada de 2 hores del sector del taxi per recordar la figura del Carlos. Els taxistes han tallat la Gran Via entre els carrers d'Entença i Bailèn i el Passeig de Gràcia entre els carrers de Rosselló i la Gran Via. La protesta ha estat organitzada pel sindicat Élite Taxi.

  • 11:30

    L'acusat d'abusar de la seva fillastra reconeix els fets a l'Audiència de Lleida i accepta 2 anys de presó

     

    L'acusat d'abusar sexualment de la seva fillastra menor d'edat després de donar-li alcohol, el maig de l'any 2022, ha acceptat dos anys de presó. La fiscalia demanava inicialment una condemna de 5 anys, però finalment les parts han arribat a un acord aquest dimecres a l'Audiència de Lleida per rebaixar-li la pena tenint en compte els atenuants de reparació del dany, ja que l'home paga una indemnització de 5.000 euros, i també el d'intoxicació per alcohol. Un cop complerta la condemna, s'ha acordat per a l'acusat sis anys de llibertat vigilada amb la prohibició de comunicació i acostar-se a menys de 200 metres de la víctima. A més, no podrà desenvolupar activitats amb menors durant una dècada.

  • 11:40

    Netanyahu, Barbie, Elon Musk i Mbappé, entre els nous 'caganers' per a aquest Nadal


    El primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, la nina Barbie, el propietari de 'X', Elon Musk, i el futbolista Kylian Mbappé són algunes de les novetats de 'Caganer.com' per a aquestes festes nadalenques. S'uneixen a les figures del productor Bizarrap, el primer secretari del PSC, Salvador Illa i el golfista Jon Rahm. En el món de l'esport, també figuren com a novetats el pilot de Fórmula 1, Max Verstappen, l'estrella de l'NBA, Michel Jordan i Leo Messi s'actualitza amb la samarreta de l'Inter de Miami. 

  • 11:20

    Salvador Illa reivindica la solidesa de la democràcia


    El primer secretari del PSC ha defensat que és compatible la defensa de qualsevol projecte polític amb el "respecte i l'educació". "La nostra democràcia, la d'Espanya i Catalunya, és més sòlida del que molts pensen. Molt més sòlida del que molts es pensen", ha recalcat amb fermesa en la sessió de control en el ple del Parlament. "Davant unes certes situacions, tothom hauria de ser clar i explícit a l'hora de condemnar unes certes maneres de fer", ha sostingut Illa, que creu que traspassar unes certes línies afecta a tots els ciutadans perquè, al seu judici, es qüestiona el sistema de convivència.

  • 11:00

    Aragonès assenyala al PP per animar amb crits de repressió i "venjança" als carrers de Madrid


    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assenyalat aquest dimecres al PP per animar amb crits de repressió i "venjança" en les mobilitzacions als carrers de Madrid davant una futura llei d'amnistia. Ho ha dit en la sessió de control en el Parlament on ha mostrat el seu "suport" al partit socialista davant els atacs a les seus. En aquest sentit, ha demanat "fermesa" davant dels que volen condicionar les negociacions. Aragonès també ha denunciat el que qualifica de “banalització” del delicte de terrorisme per part de "l'extrema dreta judicial", en relació a les imputacions contra Puigdemont i Marta Rovira. 

  • 10:50

    El Consell Escolar farà un procés participatiu per pactar recomanacions per la regulació del mòbil abans d'acabar l'any

     

    La consellera d'Educació, Anna Simó, ha anunciat que el Consell Escolar de Catalunya engegarà un procés participatiu per consensuar un document amb recomanacions sobre la regulació dels usos del mòbil als centres abans d'acabar l'any. Així ho ha dit durant la sessió de control al Govern dies després que un nombrós grup de pares d'alumnes hagi decidit organitzar-se per promoure que els adolescents no tinguin mòbil fins als 16 anys. Simó ha subratllat que l'aposta del Departament és establir un marc general per "acompanyar" els centres en aquesta regulació.

  • 10:30

    Dos ferits greus en un accident entre un cotxe i una moto a l'avinguda Diagonal de Barcelona

     

    Dues persones han resultat ferides greus en un accident entre una moto i un turisme a l'avinguda Diagonal de Barcelona. Els fets han tingut lloc poc abans de les 8h a l'altura de l'avinguda Doctor Marañón, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona. Les dues víctimes han estat traslladades a l'Hospital Vall d'Hebron i a l'Hospital de Sant Pau.

  • 10:10

    El grup de K-pop IVE actuarà a Barcelona el 7 de juny de 2024

     

    El grup femení sudcoreà ha anunciat la seva primera gira mundial ‘Show what I have’ i passarà per Barcelona, l’única actuació a l’Estat, el 7 de juny de 2024 al Palau Sant Jordi. Les entrades per aquest concert surten a la venda el 17 de novembre al web de Live Nation i ticketmaster. El tour mundial té 24 dates on el grup passarà pel Sud-est asiàtic, Estats Units, Europa, Regne Unit, Sud-Amèrica, Àsia Oriental i Austràlia. IVE es va formar l’any 2021 i va aconseguir un gran èxit després de la publicació del seu primer single ‘IVE’, que va rebre diversos premis. Aquest any el grup ha publicat ‘I’ve IVE’.

  • 10:00

    Comença la marxa lenta de taxistes en record de l'home mort després d'una discussió de trànsit

     

    Els taxistes fan una aturada pel centre de Barcelona en record del seu company mort després d'una discussió de trànsit que va tenir lloc dijous de la setmana passada. L'inici de la concentració ha tingut lloc a la Gran Via de les Corts Catalanes amb la cantonada del carrer Bailèn i durarà fins a les 12h. El sindicat Élite Taxi ha convocat aquesta mobilització. 

  • 9:55

    Socorristes de Barcelona reclamen que els paguin les liquidacions corresponents a les hores extres de l'estiu

     

    El sindicat CGT de salvament i socorrisme de les platges de Barcelona ha reclamat a l'empresa que gestiona el servei, Aunar, que pagui a la plantilla els diners corresponents a l'extensió de contracte per compensació de les hores extres generades durant l'estiu. En un comunicat, ha recordat que aquest és un dels acords als quals la plantilla, l'empresa i l'Ajuntament van arribar el passat mes de juliol després de la vaga que el col·lectiu va protagonitzar. 

  • 9:10

    Els Mossos detenen 2 homes a Barcelona per robar a persones joves amb la tècnica del 'matalleó'

     

    Agents del cos de Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sants - Montjuïc de Barcelona van detenir el passat 19 d’octubre un home de 54 anys, i al cap de tres dies, un altre de 42, per sostreure objectes personals a persones joves utilitzant la tècnica del 'matalleó'. Mentre un d’ells abordava a la víctima i l’escanyava pel darrere, l’altre agafava les seves pertinences personals. Tots els robatoris els van cometre al barri de Sants i durant la nit. Els dos detinguts van passar a disposició judicial davant del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Barcelona el passat mes d'octubre.

  • 9:00

    Gerardo Pisarello: "Feijóo continua sent un titella en mans d'Aznar i Ayuso"

     

    En una entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4, Pisarello ha denunciat que "tenim unes dretes que s'estan comportant com a dretes trumpistes que intenten guanyar a través de jutges afins el que no poden guanyar a les urnes". Afegeix que "estan dient que si no manen faran servir els jutges per impedir que hi hagi amnistia".

    El diputat de Sumar ha estat molt contundent en les crítiques contra el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo: "Continua sent un titella en mans d'Aznar, Ayuso y Aguirre". Assegura que s'està mostrant com "un polític sense personalitat" incapaç de desmarcar-se de les protestes al carrers: "És incapaç de posar límits a Vox".

  • 8:30

    Ester Capella assegura que la nova regulació dels apartaments turístics "és fàcil d'aplicar"

     

    La consellera de territori, Ester Capella, ha defensat l'enduriment en la concessió de les llicències turístiques per donar cobertura a l'habitatge residencial després d'un procés en què s'ha imposat l'ús turístic de molts dels pisos. Capella ha explicat que la concessió de les llicències durarà 5 anys i els 262 municipis afectats tindran un topall de 5 apartaments per cada 100 habitants. 

  • 8:12

    Els taxistes de Barcelona s’aturaran dues hores aquest matí en protesta per la mort d’un company aquest cap de setmana després d’una discussió de trànsit amb un motorista.

     

    L’aturada està prevista entre les 10 del matí fins les 12 del migdia.  Els taxistes es concentraran al centre de Barcelona tallant el trànsit de la Gran Via i del Passeig de Gràcia. Élite Taxi ha demanat l’ingrés a presó del presumpte agressor i que el jutge l’imputi un delicte d’homicidi. 

  • 8:10

    Els treballadors de Renfe i Adif han anunciat una vaga de 5 dies a tot Espanya en protesta pel traspàs de Rodalies acordat entre el PSOE i Esquerra.

     

    La vaga serà de 24 hores i està anunciada per als dies 24 i 30 de novembre, i 1, 4 i 5 de desembre BETA Els sindicats exigeixen que es garanteixin els drets econòmics i també els de mobilitat. La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, assegura que aquests estan garantits.  La consellera de Territori, Ester Capella, ha insistit als empleats de Renfe i Adif que l'acord garanteix els drets laborals de la plantilla.

  • 8:06

    Acte unitari en defensa del dret a protesta.

     

    La concentració és la reacció a l'acusació de terrorisme que el jutge Garcia Castellón fa contra Carles Puigdemont, Marta Rovira i 8 altres persones a qui vincula amb Tsunami Democràtic. Òmnium, Esquerra, Junts, la CUP i els Comuns es manifestaven en contra amb una concentració davant el Tribunal superior de justícia de Catalunya. La defensa d'Oriol Solé, encausat pel cas tsunami considera que el magistrat hauria perdut la condició d'imparcialitat i per això s'hauria d'apartar de la causa. 

  • 8:04

    Les converses entre PSOE i Junts continuen a Brussel·les. 

     

    De forma discreta i amb intercanvi de documents, que ha estat constant les darreres hores. Encara que públicament els dos partits es treuen pressió deixant de parlar d'acord imminent les negociacions avancen. No es parla ja de dates, però si es tanqués un acord, avui encara seria possible fer la investidura entre demà i divendres, tal i com volia el PSOE. Fet significatiu és que el secretari d'organització socialista, Santos Cerdán, va decidir quedar-se una nit més a Brussel·les.

  • 8:01

    Una concentració que aplega més de 7.000 persones acabar amb aldarulls i càrregues policials a les portes de Ferraz, a Madrid

     

    Alguns manifestants han llançat ampolles de vidre i pedres a la policia. Els agents han respost amb gas lacrimogen i amb pilotes de goma per dispersar-los. En total hi ha 39 ferits, 29 d'ells policies, i 6 detinguts per desordres públics. A més un petit grup s'ha dirigit al Congrés dels Diputats, on els esperava un fort dispositiu policial.

  • 08:00

    Bon dia. Segueix aquí l'actualitat d'aquest dimecres 8 de novembre de 2023.

    Consulta aquí les notícies més destacades d'ahir.