Enlaces accesibilidad
ACTUALITAT

Resum de notícies destacades del 10 de novembre de 2023 | Junts reuneix el Consell Nacional abans de consultar la militància

  • Tota l'atenció en la data del debat d'investidura: podria ser el 15 o 16 de novembre
  • La fiscalia rebutja investigar Puigdemont i Marta Rovira en la causa del Tsunami
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Dirigents de Junts aplaudint a Puigdemont després d'una roda de premsa per a explicar l'acord d'investidura amb el PSOE a Brussel·les.
Dirigents de Junts aplaudint a Puigdemont després d'una roda de premsa per a explicar l'acord d'investidura amb el PSOE a Brussel·les.

L'actualitat d'aquest divendres està marcada per l'endemà de l'anunci de l'acord entre Junts i PSOE per a la investidura de Pedro Sánchez. Junts reuneix aquest vespre el seu Consell Nacional per donar el vistiplau al pacte i a partir de demà consultarà la militància.

A l'espera que es registri la llei d'amnistia al Congrés, el calendari de la investidura apunta als dies 15 i 16 de novembre. La llei ja compta amb la frontal oposició dels jutges, que ho veuen un atac a la separació de poders. Un centenar de policies i guàrdies civils protesten a la Ciutat Judicial contra l'amnistia amb el suport de PP, Vox i Cs.

La jutgessa de Tarragona obre judici oral contra els tres directius d'IQOXE per un delicte d'homicidi imprudent en l'explosió de gener de 2020.

Més de 18.000 persones estan en llista d'espera per accedir a una plaça d'un servei o recurs de l'àmbit social a Catalunya. Crit d'alarma dels empresaris gironins per la nova regulació dels pisos turístics. Asseguren que es perdran 5.000 llocs de feina i mig milió de visitants anuals.

Resum de notícies a Catalunya del 10 de novembre de 2023

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 19:40

    Un jutjat arxiva la querella per l'expropiació de la Casa Buenos Aires de Barcelona
     


    Segons el jutge, les acusacions de coacció i amenaces a la regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, "no estan fonamentades", i tampoc es pot sostenir que el patrimoni dels denunciants es veuria perjudicat, ja que una expropiació porta aparellada la corresponent indemnització, que compensa la pèrdua del ben expropiat, en les seves paraules. L'edifici, que estava a l'espera de rebre la catalogació patrimonial, va ser ocupat per veïns de Vallvidrera després que transcendís a la premsa que els nous propietaris que l'havien adquirit en 2019 volien derrocar-lo i fer un hotel de luxe.

  • 19:20

    Rebuig frontal de la judicatura a l'amnistia

     

    Crítica unànime d'associacions de jutges i fiscals, el Consell general del Poder Judicial, col·legis d'advocats i els jutges Degans d'Espanya. Creuen que el mer debat polític ja suposa un risc pel sistema democràtic. Remarquen que l'acceptació del concepte lawfare en un acord polític suposa també creuar una línia perillosa.

    Rebuig frontal de la judicatura a l'amnistia
    rtve Rebuig frontal de la judicatura a l'amnistia | Núria Alcalá
  • 19:00

    Els empresaris del polígon industrial de Lleida, on l'ajuntament cedirà un terreny municipal per la construcció d'una Mesquita, rebutgen aquest equipament de culte. 

     

    Argumenten que aquest centre de culte comportarà molts problemes al polígon 'els Frares', perquè no és el lloc idoni per la seva instal·lació. L'associació d'empresaris d'aquest polígon decidirà ara quines mesures empren. 

  • 18:40

    Els alcaldes de la futura àrea metropolitana del Camp de Tarragona demanen acabar amb la visió "Barcelona-centrista".

     

     

    L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha defensat el potencial del Camp de Tarragona i ha lamentat no tenir ni el reconeixement, ni la inversió, ni tot l'interès que hauria de tenir per part de la Generalitat. La demanda s'ha fet pública en la primera trobada amb els alcaldes de Cambrils, Salou, Constantí i la Canonja, que s'han unit al projecte. Segons apunten, un dels objectius del futur organisme és mancomunar serveis per millorar-ne tant la qualitat com el preu, com ara el transport o l'energia.
     

  • 18:20

    Pimec celebra que l'acord entre el PSOE i el PNB inclogui una reforma de l'Estatut de Treballadors

     

     

    L'objectiu és  donar prevalença als convenis col·lectius de les comunitats autònomes. La patronal ha assegurat que es tracta d'una "reivindicació històrica" de les petites i mitjanes empreses i espera que la mesura serveixi per "millorar" l'adaptació de les condicions laborals. 

  • 18:00

    PSC, Junts, ERC i El Comú porten a Fiscalia les amenaces d'un edil de Vox a Lleida



    El missatge en la xarxa social X del regidor de Vox Josep Roca -que ja l'ha eliminat del seu compte- amenaçava als activistes independentistes Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Anava acompanyat d'una imatge dels dos 'Jordis' pujats a un vehicle de la Guàrdia Civil en la concentració del 20 de setembre de 2017 a Barcelona.  Va ser publicat la nit del dimarts, en plenes negociacions entre JxCat i PSOE per a la investidura de Pedro Sánchez: "En un altre país haurien estat abatuts, amb Sánchez se'n van anar de rosetes... Però pagaran!", resava el text.

  • 17:43

    El Banc dels Aliments torna a fer una crida al voluntariat pel Gran Recapte

     

    L'edició d'enguany tindrà lloc el 24 i el 25 de novembre. Unes 7.000 persones ja s'han inscrit per fer de voluntàries, la meitat del que estimen necessari per assolir uns bons resultats. L'entitat recorda que es fan més donacions en els punts de recollida d'aliments amb voluntaris i demana que els interessats s'apuntin a través de la pàgina web de la campanya. En l'edició passada, més de 16.000 persones van participar-hi.

  • 17:32

    La jutgessa de Tarragona obre judici oral contra els tres directius d'IQOXE en el moment de l'explosió

     

    El Jutjat d'Instrucció número 1 de Tarragona ha dictat l'obertura del judici oral contra els tres directius d'IQOXE en el moment de l'explosió el 14 de gener de 2020. La jutgessa acusa els tres exresponsables de l'empresa de tres delictes d'homicidi imprudent, tres d'estralls, deu de lesions imprudents, tres de lesions lleus imprudents i un delicte de danys imprudents. També els atribueix els delictes de funcionament habitual de l'empresa en condicions inadequades de seguretat i un altre contra els drets dels treballadors. Paral·lelament, processa l'empresa, com a persona jurídica, per aquests dos últims delictes i el d'estralls. La instructora ha imposat als acusats una fiança de responsabilitat civil de 20 milions d'euros.

  • 17:00

    La Generalitat invertirà 400 milions d'euros que aniran destinats a més de 700 projectes socials. 

     

    Una de les grans inversions que es faran amb aquests diners provinents del fons europeus Next Generation és la construcció de 7 Barnahús. Aquests edificis tenen per objectiu atendre a infants i joves víctimes d’abusos sexuals i estaran repartits per tota Catalunya. Núria Valls, secretaria de la infància, adolescència i joventut de drets socials, explica que aquests espais posen els infants al centre.

  • 16:30

    La UPC inaugura el Laboratori d’Hidrogen i la planta pilot de producció d’hidrogen verd al campus Diagonal-Besòs.

     

    Es tracta d’una infraestructura única a l’Estat i que vol posicionar-se com a punt estratègic en recerca i innovació en hidrogen, clau per la transició energètica. Al nou laboratori s’hi investiga en producció, compressió, transport, emmagatzematge i usos diversos de l’hidrogen. Per exemple, com a fertilitzant, combustible per al transport marítim o piles d’hidrogen per vehicles elèctrics híbrids. A més de les activitats de formació per als estudiants del campus, el nou laboratori donarà suport tècnic a empreses perquè puguin explorar noves vies com la producció d'hidrogen amb energies renovables.
     

     

  • 16:15

    L'Informatiu 2 - 10/11/2023

     

    Pedro Sánchez es garanteix els suports necessaris per sortir investit en primera volta tancant un pacte amb PNB i Coalició Canària. El PP apuja el to en les seves crítiques contra Sánchez. Comprovem com afecta el canvi climàtic al fons marí amb uns bussejadors d'un centre de Tossa de Mar que fa 6 anys que analitzen la flora i la fauna. Aleix Garcia, el primer jugador del Girona convocat amb la selecció espanyola absoluta. Entrem a la Casa Sanià, a Palamós, convertida en residència literària per la Fundació Finestres. 

    L'Informatiu 2 - 10/11/2023
    rtve L'Informatiu 2 - 10/11/2023
  • 16:11

    El festival L'Alternativa celebra 30 anys consolidat com un gran aparador del cinema independent.

     

    Des d'avui i fins el 19 de novembre el certamen barceloní projecta 150 pel·lícules, destaquen les estrenes a Catalunya dels nous treballs d'Alice Rohrwacher (Alíche Rorbajer), Nicolas Philibert (Filibert), Elia Suleiman, Laura Ferrés o Aki Kauris-mäki, que inaugura avui la programació.
     

  • 15:45

    Detingut un lladre multireincident per robar joies i diners a cinc dones d'edat avançada a Tarragona.

     

    L'home accedia als domicilis de les víctimes fent-se passar per un operari de manteniment. Un cop al seu interior, aprofitava qualsevol distracció de les víctimes per sostreure joies o diners. Els Mossos li atribueixen l'autoria d'un delicte de robatori amb violència, quatre furts i cinc violacions de domicili. L'home té més d'una vintena d'antecedents policials.
     

  • 15:30

    La Xina ha destinat a Catalunya gairebé 1.200 milions d'euros en inversió els darrers quatre anys. 

     

    El projecte més recent és el centre de recerca i innovació que instal·larà la química Wanhua. Serà una del centenar de filials xineses que s'han instal·lat a Catalunya i que des de 2018 han deixat una inversió de 1.164 milions d'euros. Han creat dos mil nous llocs de feina. 

    El gegant asiàtic és el segon país que més ha invertit a Catalunya amb el 16% del total. Segons els analistes, les empreses xineses veuen a Catalunya un bon ecosistema tecnològic

    Inversió rècord xinesa a Catalunya
    rtve Inversió rècord xinesa a Catalunya | CLIMENT SABATER
  • 15:03

    La fiscalia rebutja investigar Puigdemont i Marta Rovira en la causa del Tsunami i descarta el terrorisme

     

    En el recurs que ha presentat contra la resolució de l’Audiència Nacional, el ministeri fiscal no veu acreditat que el Tsunami fos un grup criminal organitzat, ni tampoc el seu caràcter terrorista, motiu pel qual insta a enviar l’assumpte al jutjat de Barcelona. 

  • 14:29

    Crit d'alarma dels empresaris gironins per la nova regulació dels pisos turístics 

     

    Els empresaris gironins asseguren que es perdran 5.000 llocs de treball i mig milió de visitants per la nova regulació els pisos turístics. Calculen que l'aplicació del decret obligaria a suprimir fins a 17.000 llicències d'habitatges d'ús turístic. Els empresaris anuncien una ofensiva legal conjunta i demanen als municipis afectats que pressionin els partits per aturar la mesura.

    Crit d'alarma dels empresaris gironins per la nova regulació dels pisos turístics
    rtve Crit d'alarma dels empresaris gironins per la nova regulació dels pisos turístics | Joan Sisquella
  • 14:28

    L'Informatiu - 10/11/2023. 

     

     

    Pedro Sánchez ja té lligats els suports per sortir investit en primera volta després de tancar el pacte amb els independentistes de Junts i Sumar avui als nacionalistes bascos i a Coalició Canària. 

    L'Informatiu - 10/11/2023 - veure ara
    rtve L'Informatiu - 10/11/2023

    RTVE.es | Corporación radio televisión española | 2023

  • 13:00

    Més de 18.000 persones estan en llista d'espera per una plaça en un servei o recurs social segons el Tercer Sector

     

    De les 18.000 persones, la majoria es troben a les llistes de serveis per dependència i gent gran, seguides per discapacitat i violència masclista. Però tampoc es pot saber de manera oficial quin és el temps d'espera, per exemple, per accedir a un llit a una residència o rebre algun ajut per dependència. El tercer sector social reclama a la Generalitat que ofereixi totes aquestes dades, de la mateixa manera que ho fa amb les llistes d'espera de salut o d'educació, per poder començar a posar-hi solucions.

    Més de 18.000 persones estan en llista d'espera per una plaça en un servei o recurs social a Catalunya
    rtve Més de 18.000 persones estan en llista d'espera per una plaça en un servei o recurs social a Catalunya | Marga Esparza
  • 12:16

    Els sindicats policials es manifesten contra l'amnistia

     

    Consideren que l’acord d'investidura amb els independentistes comportarà la desaparició de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya i "suposa una autèntica humiliació" per als agents dels cossos i forces de seguretat de l'Estat que van intervenir a Catalunya l’1-O. A la protesta hi assisteixen dirigents del Partit Popular, com el regidor de l'Ajuntament de Barcelona Daniel Sirera, i el president del grup de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa.

  • 12:06

    La Fiscalia recorre la recerca contra Puigdemont en el cas Tsunami Democràtic i remarca que no aprecia terrorisme. 

     

     

    La Fiscalia ha recorregut contra l'acta del jutge de l'Audiència Nacional que acordava dirigir la recerca sobre Tsunami Democràtic contra l'expresident català Carles Puigdemont i la secretària general d'ERC, Marta Rovira, en considerar que els indicis contra el dirigent de Junts són "insuficients" i que aquest tribunal especial "no és competent" per a aquesta causa perquè no s'aprecien indicis de terrorisme, sinó de desordres públics.

     

  • 11:18

    Asens nega que el 'lawfare' estigui present a la llei d'amnistia. 

     

     

    El negociador de Sumar per la investidura de Sánchez, Jaume Asens, descarta que el concepte de "guerra judicial" s'inclogui a la llei d'amnistia: "El concepte de 'lawfare' no està a la norma, està en el comunicat".

  • 11:12

    El PNB tanca un acord amb el PSOE. 

     

     

    A aquesta hora el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez i el president del PNB, Andoni Ortuzar, signen l'acord al qual han arribat per garantir la investidura del president del govern espanyol en funcions.

    D'aquesta manera Sánchez ja té garantits els vots per superar amb majoria absoluta el ple d'investidura que s'espera que sigui la setmana vinent. Un acord que avança en l'autogovern basc i que contempla la culminació de transferències pendents.  

    Els detalls es coneixeran en una roda de premsa posterior d'Ortuzar. 

     
  • 10:50

    FGC invertirà 3,3 milions d'euros en treballs de millora a la línia Llobregat-Anoia entre Manresa i Olesa de Montserrat

     

    Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya realitzarà treballs de millora a la via en el tram entre les estacions de Manresa Viladordis i Olesa de Montserrat, a la línia Llobregat-Anoia. El gruix de l'actuació es farà durant dos caps de setmana, el del 18 i 19 de novembre i el del 2 i 3 de desembre, per minimitzar l'afectació als usuaris. El pressupost global de la intervenció és de 3,3 milions d'euros. Les obres consistiran en la substitució de les travesses de tres ponts i de diferents parts del traçat, i en la renovació de les subjeccions dels trams de via de dos túnels. Durant els dos caps de setmana en què s'efectuïn les obres es prestarà un servei alternatiu d'autobusos.

  • 10:40

    Dos tallers mecànics de Tortosa i Riudoms han estat denunciats per funcionament il·legal

     

    El Seprona de la Guàrdia Civil i cossos policials locals han localitzat i denunciat dos tallers mecànics, a Tortosa i Riudoms, que funcionaven de forma il·legal. En total, els dos operatius sumen 22 actes-denúncia per infraccions en matèria de residus, seguretat industrial, llicència d'activitat, seguretat social i tributs. Els agents hi van trobar diversos vehicles a motor en procés de reparació o manteniment, a més de ferralla i restes d'oli a terra. En el cas de Tortosa, l'establiment es trobava en una antiga granja de pollastres abandonada de Jesús i va ser objecte de tretze denúncies. A Riudoms, a banda de nou denúncies, els responsables estan sent investigats judicialment per suposada defraudació de fluid elèctric.

  • 10:30

    El SEPC convoca una vaga a secundària el 16 de novembre per condemnar "el genocidi que pateix el poble palestí''

     

    El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat una vaga a secundària pel 16 de novembre per condemnar "el genocidi que pateix el poble palestí". Els representants estudiantils han recordat que en els darrers 75 anys aquesta població "ha sigut víctima de la guerra de l'Apartheid i de l'ocupació militar". Han denunciat "la nova ofensiva engegada per l'Estat d'Israel amb la complicitat de l'OTAN i la UE", així com "l'increment brutal de la violència i la neteja ètnica en curs". 

  • 10:30

    Illa defensa l'acord i ha insistit en un missatge de confiança en la democràcia.

     

     

    El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha defensat l'acord i ha insistit en un missatge de confiança en la democràcia. Illa ha assegurat aquest divendres que els socialistes han pactat impulsar la llei d’amnistia amb els independentistes perquè “ara s’ha produït una conjuntura que feia propici, convenient i aconsellable fer un pas més, coherent amb el que s’ha fet fins ara, i posar el comptador a zero”. 

  • 10:10

    Joaquim Bosch veu inconstitucional fer comissions pels casos de 'lawfare'. 

     

     

    El magistrat Joaquim Bosch adverteix que si l'acord pel lawfare entre PSOE i Junts vol crear comissions d'investigació "seria obertament inconstitucional i fortament discutible", i podria suposar una "invasió de competències". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, defensa que el sistema judicial té garanties per recórrer a les decisions judicials, mentre el lawfare pot ser "comprensible en l'àmbit polític-partidista". I treu ferro a la petició d'informació sobre la llei d'amnistia que ha fet a Espanya el comissari de Justícia a la UE: "L'amnistia és una pràctica habitual de les democràcies europees".

    Joaquim Bosch veu inconstitucional fer comissions pels casos de 'lawfare'
    rtve Joaquim Bosch veu inconstitucional fer comissions pels casos de 'lawfare'
  • 09:55

    El transport en autobús urbà a Catalunya suma 26,4 milions de viatgers al setembre

     

    El transport en autobús urbà va sumar 26,4 milions de viatgers al setembre, xifra que representa un increment del 13,2% en comparació amb el mateix mes de l'any passat, segons les dades provisionals de l'Estadística de Transports de Viatgers de l'Institut Nacional d'Estadística. Si es compara amb el mateix mes del 2019, any anterior a la pandèmia, l'increment és de l'1,9%. Al conjunt de l'Estat, el transport urbà en bus va augmentar un 21,2%. D'altra banda, el metro a Barcelona va sumar 36,3 milions d'usuaris al setembre, un 10,2% en comparació al mateix mes del 2022, mentre que al bus urbà de la capital catalana en van ser 18,29 milions, un 13,2% més.

  • 09:50

    Ibón Domínguez, del sindicat policial JUPOL: "Els ultres estan identificats i es faran detencions". 

     

     

    El portaveu del sindicat Jupol assegura que tenen perfectament identificats els grups i persones ultres que s'infiltren en les manifestacions contra l'amnistia a Madrid: diu que els violents volen "rebentar-les" i "deslegitimar-les". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, nega absolutament que hagin rebut ordres il·legals i detalla que els aldarulls van ser més violents aquest dijous que dimarts. I confirma que treballen amb la hipòtesi que l'Iran pot estar darrere de l'atac a Aleix Vidal-Quadras.

  • 9:20

    Nacho Martín Blanco veu" vergonyós" l'acord PSOE-Junts: "És absolutament pornogràfic".

     

     

     

    El diputat del PP per Barcelona al Congrés, Nacho Martín Blanco, considera "absolutament vergonyós" i "obertament pornogràfic" l'acord entre el PSOE i Junts, assenyalant que Pedro Sánchez "s'empassa" el discurs de l'independentisme i l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. 

    "El partit socialista compra la propaganda hispanòfoba dels partits separatistes. Això no és democràcia", diu el diputat del PP per Barcelona al Congrés dels Diputats. 

    En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4 amb Gemma Nierga, creu que un retorn del president "només pot tenir afectes perversos". Considera que l'amnistia posa en dubte els fonaments de l'estat de dret i la democràcia, i creu que Espanya camina cap a una deriva "obertament totalitària". 

     
  • 8:30

    EL TEMPS | La previsió d'aquest divendres 10 de novembre d'El Temps de RTVE Catalunya amb el Sergi Loras.

  • 8:25

    Vidal-Quadras està estable sense risc vital després del tret que va rebre i creu que l'Iran pot estar darrere de l'atac.

     

     

    L'exdiputat català es troba fora de perill ingressat a l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid amb una doble fractura a la mandíbula.Vidal-Quadras ha explicat a la policia que l'atac podria estar relacionat amb els seus vincles amb l'oposició al règim iranià, vinculats al finançament de Vox als seus inicis. La investigació continua en marxa i, a hores d'ara, encara no s'ha detingut el responsable del tret.

  • 8:25

    Les associacions judicials s'oposen a l'acord entre PSOE i Junts.

     

     

    El concepte 'lawfare' o persecució judicial a polítics, que apareix en l'acord de PSOE i Junts, ha generat el rebuig de totes les associacions judicials. Alerten que les comissions d'investigació al Congrés suposarien el trencament de la separació de poders.

    Els magistrats diuen, de fet, que aquestes comissions podrien suposar la revisió de sentències i ho consideren una intromissió, diu el comunicat, a les decisions judicials. Un rebuig al qual també s'hi ha sumat el Consell General del Poder Judicial i les associacions de fiscals. Fonts socialistes, però, aclareixen que les comissions al Congrés només fan referència a l'Operació Catalunya i al cas Pegasus.

  • 8:20

    Zapatero defensa l'acord PSOE-Junts. 

     

     

    L'expresident del govern, José Luís Rodríguez Zapatero, en canvi, considera que l'amnistia servirà per recompondre la convivència política entre Catalunya i la resta d'Espanya. En una entrevista a la Vanguardia, Zapatero diu que l'acord PSOE-junts és un pacte d'estat, i que el PP hauria de sumar-s'hi.

  • 8:15

    Nova nit de protestes a Ferraz que acaba amb 24 detinguts.

     

     

    L'acord ha indignat el PP i Vox i ahir es produïa la nit més multitudinària de protestes davant la seu del PSOE a Ferraz. Ha estat la setena jornada i al final de la protesta hi ha hagut càrregues policials contra els grups violents que causaven destrosses. La nit deixa un balanç de 24 detinguts per enfrontar-se als agents, en alguns casos haver causat destrosses als carrers adjacents a la seu socialista, i 7 policies ferits sense gravetat.

    La manifestació convocada per Vox i a la que han acudit 8.000 persones s'ha desenvolupat majoritàriament de manera pacífica fins al final. Ha estat llavors quan grups d'encaputxats han anat a buscar l'enfrontament contra el dispositiu policial amb llançament de petards i objectes contundents. 

  • 8:10

    El calendari al Congrés: tota l'atenció en la data del debat d'investidura.

     

     

    A la cambra baixa i en la seva presidenta, Francina Armengol, podria anunciar la data del debat d'investidura que es mouria entre dimarts i dijous de la setmana vinent. Es donen totes les condicions. La llei d'amnistia pot registrar-se dilluns, dimarts la mesa l'admetria a tràmit, i convocaria el ple. Sánchez espera sortir-ne president en primera votació i divendres Armengol podria comunicar-li ja al Rei.

     
  • 8:05

    PSOE-Junts pacten per la investidura. 

     

     

    Un pacte de PSOE i Junts que avui avalarà el Consell Nacional de Junts i que se sotmetrà a la votació de la militància aquest cap de setmana. Poc ha transcendit dels detalls de la llei d'amnistia, però els socialistes s'obren a què en comissions d'investigació al congrés s'abordi el que junts anomena "lawfare", guerra bruta judicial. Un cop anunciat i signat a Brussel·les, ahir compareixien per separat el secretari d'organització del PSOE, Santos Cerdan, i Carles Puigdemont. I així valoraven l'acord. 
     

  • 8:00

    Bon dia. Segueix aquí l'actualitat d'aquest divendres 10 de novembre de 2023.

     

     

     

    Consulta aquí les notícies més destacades d'ahir.