Enlaces accesibilidad
ACTUALITAT

Notícies més destacades del 14 de novembre de 2023 | L'Audiència de Barcelona envia Dani Alves a judici per agressió sexual

  • El Govern prepara l'aplicació del decret d'emergència per sequera
  • La inflació s'estanca en el 3,4% tot i la moderació del preu dels aliments a l'octubre
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Dani Alvès serà jutjat per una presumpta agressió sexual a la discoteca Sutton de Barcelona
Dani Alvès serà jutjat per una presumpta agressió sexual a la discoteca Sutton de Barcelona

L'actualitat d'aquest dimarts passa per la reunió del Consell Executiu de la Generalitat l'endemà del registre al Congrés de la llei d'amnistia per part del PSOE en solitari. PP i Vox han aprovat una reforma del reglament del Senat per dilatar l'aprovació de la llei.

L'Audiència de Barcelona acorda enviar a judici el futbolista Dani Alves per presumptament agredir sexualment una jove a la discoteca Sutton.

Els Mossos duen a terme un dispositiu policial contra una organització criminal especialitzada en robatoris amb força a domicilis. A Girona, jutgen el presumpte violador d'una dona de noranta anys al 2022 a casa seva. A Badalona han detingut 3 persones relacionades amb la mort violenta d'un home.

El Govern anuncia l'avançament a fase d'emergència per sequera a Catalunya per la manca de pluges dels darrers 36 mesos. L'endurimet de les restriccions afectarà 5 milions de catalans. La CHE mostra la prova pilot de mobilització de sediments a Mequinensa, a la cua del pantà de Riba-roja.

La inflació s'estanca en el 3,4% a Catalunya després que a l'octubre l'encariment dels aliments (8,3%) s'hagi compensat amb el descens dels carburants.

Resum notícies a Catalunya: 14 de novembre de 2023

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 20:10

    Es manté el tall de l'L3 del metro de Barcelona entre Lesseps i Vall d'Hebron per una caiguda de tensió a la catenària

     

    La circulació de combois de l'L3 del metro de Barcelona segueix tallada entre Lesseps i Vall d'Hebron per una caiguda de tensió a la catenària als volts de les vuit del matí. En el moment de la incidència, un comboi amb passatgers ha quedat aturat entre aquestes dues parades. Els viatgers han pogut sortir sense problemes. Inicialment, s'ha tallat la circulació entre Lesseps i Vall d'Hebron, de forma que han quedat afectades les estacions de Vallcarca i Penitents. Poc després, s'ha ampliat el tall per poder retirar el comboi de les vies i posteriorment s'ha tornat al tall inicial. TMB ha habilitat un servei alternatiu de bus.

  • 20:05

    Jordi Nieva, catedràtic de Dret processal, sobre l'amnistia: "Un jutge no es pot pronunciar sobre matèries polítiques"

     

    Jordi Nieva, catedràtic de Dret processal, analitza la llei d'amnistia i considera que els pronunciaments del Consell General del Poder Judicial i altres associacions de magistrats "estan fora de lloc". En una entrevista a El Vespre amb Quim Barnola, Nieva afirma que "un jutge no es pot pronunciar sobre matèries polítiques". Nieva defensa que la funció d'un jutge és molt "delicada" en un Estat i que és "l'únic poder que ha de ser completament independent i imparcial". 

  • 19:30

    La Comissió Europea rep l'avantprojecte de llei d'amnistia i en comença "l'anàlisi"

     

     

    La Comissió Europea ha rebut aquest dimarts l'avantprojecte de llei d'amnistia registrat ahir pel PSOE al Congrés dels Diputats, segons ha anunciat a través de la xarxa social X el portaveu de l'organisme europeu, Eric Mamer. El mateix portaveu ha indicat que un cop rebut l'esborrany, ara la Comissió Europea n'ha començat "l'anàlisi". Mamer també ha volgut deixar clar que "contràriament a allò publicat", la Comissió no té cap postura preliminar davant del projecte de llei d'amnistia presentat a la cambra baixa espanyola.

  • 19:07

    Una parella de bessons torturada a Via Laietana presenta una querella per delictes de lesa humanitat

     

    Una parella de bessons que va ser torturada a la comissaria de la Policia Nacional de Via Laietana a les acaballes del franquisme ha presentat aquest dimarts a la tarda davant dels jutjats una querella per delictes de lesa humanitat. Les dues víctimes compten amb l'assistència jurídica del col·lectiu d'advocats Irídia i amb el suport d'Òmnium Cultural, l'Organització Mundial Contra la Tortura i les entitats de la campanya 'Via Laietana 43'. Pepus i Maribel Ferrándiz van ser detinguts el 1971, quan tenien 17 anys, per militar a la Jove Guàrdia Roja, referent juvenil del Partit del Treball d'Espanya.

  • 18:12

    El festival Loop obre la seva 21a edició marcada per la mirada social

     

    L'artista Fito Conesa obre el Loop amb "Anòxia. Un preludi constant", un relat polític i poètic en forma d'òpera en tres actes que explora la degeneració del Mediterrani. No és l'únic creador que reflexiona sobre la crisi climàtica. Un vídeo-assaig d'Anna Dot defensa que el riu Ter sigui declarat persona jurídica i es reconeguin els seus drets. Són treballs amb una forta càrrega social, que marca aquesta edició del Loop, sota la direcció artística de Victoria Sacco.

    El festival Loop obre la seva 21a edició marcada per la mirada social
    rtve El festival Loop obre la seva 21a edició marcada per la mirada social | Marta Orquín
  • 18:13

    El 34,52% dels catalans no saben què és la inflació

     

     

    El 34,52% dels catalans no saben què és la inflació o responen malament a la pregunta sobre aquest concepte, segons l’Enquesta de Competències Financeres del Banc d’Espanya, publicada aquest dimarts. La xifra és lleugerament superior a la del conjunt d’Espanya, que se situa en el 33,7%, però està per sota de l'última enquesta, el 2016, quan era del 43%. D’acord amb aquest document, un 29,77% dels catalans creu que té uns coneixements bastant baixos de finances, i només un 10,3% pensa que els seus coneixements són bastant o molt alts. 

  • 18:03

    Estabilitzat l'incendi d'una nau industrial que crema des de dilluns a Vilobí d’Onyar

     

     

    Els Bombers han donat per estabilitzat passat dos quarts de cinc de la tarda d'aquest dimarts l'incendi d’una nau industrial que crema des de dilluns al migdia a Vilobí d’Onyar (Selva), a la GI-534. Sis dotacions protegeixen les naus properes i deixen que cremi l'àrea afectada de la nau fins que no pugui fer-ho més. A dintre hi ha caixes de fruita i un tractor. Els Bombers no poden entrar a treballar des de dintre perquè ha col·lapsat part de la coberta i és perillós accedir-hi. Així doncs, treballen des de fora i deixaran que cremi tot el material que pugui cremar, evitant que el foc es propagui.

  • 17:50

    Borrell diu que l'amnistia busca "posar punt i final a una fase de conflicte"

     

    L'alt representant per a la Política Exterior de la UE, Josep Borrell, ha assegurat que la llei d'amnistia busca "posar punt i final a una fase de conflicte" i "començar de cap i de nou". "Naturalment, aquesta (llei d'amnistia) també ho té", ha remarcat Borrell, un dia després de dir que els acords del PSOE amb Junts i ERC li provocaven "moltes preocupacions".

  • 17:45

    La Fundació Mona i la UPC presenten un sistema per fer electrocardiogrames no invasius a animals

     

    La Fundació Mona i la UPC han presentat un sistema per fer electrocardiogrames no invasius a animals. El Grup d'instrumentació ha mostrat uns sensors integrats a uns guants a partir dels quals els cuidadors toquen dos punts de l'animal i poden obtenir els resultats. En el cas dels ximpanzés de la fundació, els cuidadors només han de tocar un dit de cada mà per fer la prova correctament. Amb això s'estalvien anestesiar-los, com havien de fer fins ara. La Fundació Mona ha mostrat el nou sistema en les jornades de l'Associació Europea de Centres de Rescat d'Animals (EARS) que es fan des d'aquest dilluns a les instal·lacions de l'entitat gironina a Riudellots de la Selva (Selva).

  • 17:35

    Una desena de ferits lleus en un incident entre un bus urbà i un cotxe que s'havia saltat un semàfor a Lleida

     

    Un incident entre un autobús urbà i un cotxe ha deixat aquest dimarts 11 ferits lleus a Lleida. Els fets han passat a l'encreuament de l'avinguda Prat de la Riba i el carrer Príncep de Viana quan el conductor del turisme, que pujava per Príncep de Viana a l'alçada de Sant Ruf, s'ha saltat el semàfor en vermell. En aquell moment, l'autobús baixava per Prat de la Riba direcció a Pardinyes i per evitar xocar amb el cotxe el conductor s'ha vist obligat a fer una frenada brusca. A conseqüència de l'aturada sobtada, 11 passatgers han resultat ferits lleus. El conductor del turisme ha estat denunciat per un delicte de lesions per imprudència i un per abandonament del lloc de l'accident.

  • 17:34

    Els paquets turístics s'encareixen un 20% respecte a l'any 2022

     

    La causa principal és l'increment del preu del transport, a més dels conflictes geopolítics. Les guerres han provocat cancel·lacions, fet que afavoreix a Espanya. Tot i l'alça de preus, la demanda es preveu un rècord de reserves de paquets turístics per al pont de desembre i Nadal. 

     

     

    Els paquets turístics s'encareixen un 20% respecte a l'any 2022
    rtve Els paquets turístics s'encareixen un 20% respecte a l'any 2022 | Àlex Cabrera
  • 17:30

    L'Ajuntament de Reus inicia la tramitació per construir la primera escola bressol municipal després de 13 anys

     

    L'Ajuntament de Reus aprovarà la construcció d'una nova escola bressol municipal dins del recinte del centre educatiu Eduard Toda en el plenari d'aquest divendres. Serà la primera des que es va inaugurar l'EBM El Lligabosc l'any 2009. L'acord de ple permetrà iniciar els tràmits per fer realitat aquest projecte, el qual ja té adjudicada una partida del Pla d'Inversions 2024, xifrada en 1 milió d'euros. La previsió inicial del pressupost de la redacció del projecte, execució i direcció de l'obra és d'uns 2,7 milions d'euros, tot i que el cost definitiu es definirà en el projecte executiu, segons el consistori. Es preveu que els treballs s'executin en 14 mesos amb la voluntat que el nou centre comenci a funcionar el curs 2026-2027. 

  • 17:20

    Borrell insta els 27 a incrementar les comandes a la indústria per poder enviar un milió de míssils a Ucraïna

     

    L'alt representant de la UE, Josep Borrell, ha instat aquest dimarts els estats membre a incrementar les comandes a la indústria de la defensa per poder assolir l'objectiu d'enviar un milió de míssils a Ucraïna, la xifra que els 27 s'havien marcat com a objectiu a aconseguir fins al pròxim mes de març. Borrell ha apuntat que la indústria europea té capacitat per produir míssils suficients per assolir l'objectiu, però ha remarcat que són els estats els qui han de fer les comandes a les empreses. La UE ha fet arribar a Kíiv 300.000 míssils, encara lluny de l'objectiu del milió. "És ambiciós, però segueix sent el nostre objectiu polític", ha apuntat Borrell.

  • 17:12

    Descobreixen les cicatrius epigenètiques que la covid-19 causa al pulmó

     

    Un estudi de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras ha trobat un perfil epigenètic associat a les conseqüències letals de la covid-19. Es tracta d’unes alteracions epigenètiques que afavoreixen un estat hiperinflamatori dels pulmons després de la infecció pel virus SARS-CoV2, i que poden causar mal pulmonar, insuficiència respiratòria i la mort. La recerca, liderada per Manel Esteller, pretén millorar el tractament clínic dels pacients i ajudar els metges a predir la progressió amb més seguretat. 

  • 17:01

    Bonet espera que els treballadors del Bicing i l'empresa concessionària arribin a un acord "al més aviat possible"

     

    La primera tinent d'alcaldia, Laia Bonet, espera que els treballadors del Bicing i l'empresa concessionària del servei, Pedalem, arribin a un acord "al més aviat possible" que permeti desconvocar la vaga. Bonet, que ha comparegut com a membre del govern a la comissió de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona a petició de BComú, ha destacat que és l'empresa concessionària la responsable de prestar un bon servei. Un servei que també inclou, ha dit, "els sous dels treballadors i millores en els sous". 

  • 16:30

    L'Informatiu 2 - 14/11/2023

     

    El PSOE defensa que la llei d'amnistia és constitucional i treu ferro al fet d'haver-la registrat sense la signatura dels socis d'investidura. El PP aprofita que té majoria absoluta al Senat per modificar el reglament que permetrà endarrerir fins a dos mesos la tramitació de la llei. La sequera extrema obliga a intensificar les restriccions d'aigua. La setmana vinent s'activarà la preemergència a l'àrea metropolitana de Barcelona i també a Girona. L'Audiència de Barcelona envia a judici per agressió sexual a Dani Alves30 detinguts en una operació policial internacional especialitzada en robatoris amb força a domicilis i al blanqueig de capitals. El Barça comença avui la defensa del títol de la Lliga de Campiones.

    L'Informatiu 2 - 14/11/2023
    rtve L'Informatiu 2 - 14/11/2023
  • 16:20

    Comencen les actuacions per reforçar l'escullera per protegir el passeig marítim a Altafulla.

     

    Després dels desperfectes del temporal d'octubre, les onades impacten amb tanta força contra l'estructura del passeig que s'ha hagut de tancar un tram d'uns 100 metres. Tenint en compte que les primeres cases són a menys de vint metres. Per això, l'Ajuntament demana la seva concessió. 
     

  • 16:00

    Detenen un ocupa per agredir tres agents de la Policia Local de Llançà

     

     

    La Policia Local de Llançà (Alt Empordà) ha detingut un ocupa per agredir tres agents. Un d'ells va patir una mossegada a la mà i els altres dos, cops i rascades. La policia estava fent un control divendres en aquest habitatge ocupat del carrer Colomer, on el detingut estava provocant aldarulls. Per reduir-lo, van haver de demanar reforços i van caldre sis agents per poder arrestar-lo. A més, la policia ha obert diligències contra ell per possibles abusos el mateix divendres a la tarda en una de les platges del municipi.

  • 15:48

    Temperatures d'estiu per un mes de novembre: es freguen els 30 graus a molts punts del litoral i prelitoral

     

  • 15:23

    Una trentena d'estudiants protesten contra l'amnistia a les portes de la Facultat de Dret de la UB

     

    Es tracta d'una concentració que han organitzat els col·lectius constitucionalistes com S'ha Acabat, Revuelta, Endavant, Españoles en pie o Estudiants pel Canvi i Los de Artós. Els joves han mostrat pancartes amb els lemes 'Espanya no es ven, el nostre futur tampoc' i 'Revolta contra el separatisme'. A més, han exhibit banderes a favor de la unitat d'Espanya i han pronunciat càntics com "Puigdemont, és espanyol" i "Puigdemont i Pedro Sánchez, de la mà a la presó".

  • 14:55

    Dia Mundial de la Diabetis | Proves gratuïtes a algunes farmàcies per diagnosticar la malaltia

     

    Aquest dimarts és el Dia Mundial de la Diabetis, una malaltia de la qual estan diagnosticades a Catalunya un total de 536.507 persones. Per poder diagnosticar-la, són molt útils iniciatives com la de la farmàcia Isern de Parets del Vallés, on aquest dimarts es fan proves gratuïtes per mesurar els nivells de glucosa, un dels indicadors de la malaltia.

  • 14:15

    Els socialistes reiteren que la llei d'amnistia és constitucional

     

    Des del Cafè d'Idees, el líder del PSC, Salvador Illa, defensa que l'han tirat endavant per convicció. Junts argumenta que no hi apareix el terme lawfare perquè no és un concepte jurídic sinó polític. Ningú s'atreveix a posar data al retorn de Carles Puigdemont. Però de moment, el que sí que sembla és que hi ha predisposició per part del Govern de Sánchez a facilitar-li escorta. L'equip de l'expresident justifica la petició per l'augment de la perillositat. Des de la Generalitat consideren que n'hauria d'haver tingut abans.

    L'amnistia entra la Congrés només amb la signatura del PSOE
    rtve L'amnistia entra la Congrés només amb la signatura del PSOE
  • 14:00

    Barcelona provarà tres prototips d'estructures per generar ombra en els mesos més calorosos

     

    Els prototipis són estructures d'ombra adaptables a diferents entorns i es testejaran en un carrer, una àrea de joc infantil i un gran espai de la ciutat, encara per definir. La mesura vol fer front a l'emergència climàtica i ha triat les tres propostes guanyadores del repte llançat per la Fundació BIT Hàbitat i l'Ajuntament. Els equips guanyadors fabricaran els prototips de les estructures, que han de contribuir a reduir la calor en zones o espais on no es pot plantar arbres o altre tipus d'infraestructura verda, que és la primera aposta del consistori.

     

  • 13:30

    El Senat aprova la reforma del Reglament per a dilatar la llei d'amnistia



    La reforma compta amb majoria absoluta del PP, el suport dels senadors de Vox i UPN i s'ha aprovt entre queixes de l'esquerra, que considera que aquest canvi reglamentari és inconstitucional. Ara, el Senat podrà decidir si una proposició de llei procedent del Congrés es tramita o no pel procediment d'urgència -un termini de 20 dies- o de manera ordinària. D'aquesta manera es demora la seva aprovació fins a un màxim de dos mesos, i fins i tot més temps si per mitjà hi ha "vacances parlamentàries" com és el cas del mes de gener.

  • 13:13

    Denuncien una nova agressió a dos treballadors de la presó del Puig de les Basses de Figueres

     

    La UGT denuncia que aquest diumenge dos treballadors de la presó del Puig de les Basses de Figueres van ser agredits per un intern "agressiu i amb antecedents" en altres centres. Segons relaten en un comunicat, cap al migdia "l'intern va fer sortir pels aires el cap d'unitat de servei interior del mòdul i va colpejar i mossegar un altre company que entrava al departament". El sindicat assegura que l'intern, a presó des del 2021, ha passat per sis centres diferents i que durant 36 mesos han estat en departaments especials per la seva "perillositat" i "inadaptació manifesta".

  • 13:12

    Dimiteixen 13 dirigents de Podemos Catalunya després de ser expedientats per defensar la "unitat" amb Sumar
     

     

    L'executiva de Podem va obrir el divendres un expedient d'expulsió cautelar.  Els 13 membres expliquen que han tingut coneixement de la "incoació d'un expedient i la suspensió cautelar de militància" per part de l'executiva del partit d'aquestes 13 persones que van subscriure el manifest. Han dimitit el portaveu de Podem i exdiputat dels comuns en el Parlament, Lucas Ferro; la diputada dels comuns en el Parlament Yolanda López, i els membres de l'executiva i la direcció Marcos Galante, Laura Alzamora, Raquel Vernedas, Sarai Martínez, Loren Rider, Xavier Navarro, Ramón Espejo, Marta Gómez, David Pequeño, Rosa Trenado i Gerard Bargalló.

  • 13:02

    El Govern impulsa un pla per garantir un turisme més sostenible

     

    El Govern ha acordat elaborar el Pla operatiu del Compromís Nacional per un Turisme Responsable, una iniciativa per dotar de més sostenibilitat ambiental, social i econòmica al sector turístic. La mesura, que es va presentar aquest març davant institucions i empreses, compta amb el suport de més de 180 adhesions d'entitats públiques i privades. En concret, l'executiu català planteja 67 reptes que tenen com a objectius principals la lluita contra el canvi climàtic, la preservació de la biodiversitat, l'accés universal a les destinacions, la millora de la qualitat de l'ocupació i la descarbonització de l'economia.

  • 13:00

    L'Audiència de Barcelona envia Dani Alves a judici per presumpta agressió sexual

     

    L'Audiència de Barcelona acorda enviar a judici el futbolista Dani Alves per presumptament agredir sexualment a una noia a la discoteca Sutton el 30 de desembre de 2022. El tribunal confirma l'acta que la instructora va dictar en finalitzar la investigació i ha decretat l'obertura de judici al futbolista. El tribunal rebutja anul·lar la causa, com demanava la defensa, i dona termini a les parts perquè presentin el seus escrits de conclusions provisionals. Un cop rebuts i s’aprovin les proves que es practicaran durant el judici, es fixarà data per al judici. Alves està en presó preventiva des del 20 de gener passat i ha canviat dos cops d’advocat.

  • 12:53

    El Govern decideix passar de fase d'excepcionalitat a preemergència els pròxims dies perquè no ha plogut suficient.

     

    La manca de pluja obligarà a avançar els pròxims dies la declaració de l'estat d'emergència als municipis que depenen de les conques internes. El director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Samuel Reyes, ha explicat que portem 36 mesos de sequera i fan falta 300 hectòmetres cúbics als embassaments. En un principi s'esperava passar a fase d'emergència el desembre, però també consideren avançar-ho. La propera fase humida de pluja no s'espera fins el febrer-març de 2024.

  • 12:50

    L'Ajuntament de Barcelona insta la Generalitat a prohibir els mòbils a Primària i Secundària

     

    L'Ajuntament de Barcelona insta la Generalitat a prohibir els mòbils per part dels joves i adolescents als centres educatius. Així ho recull una proposta de Barcelona En Comú aprovada a la Comissió de Drets Socials aquest dimarts amb el vot favorable de tots els grups i l'abstenció del PP. El text proposa que la no utilització es faci amb una normativa general per a tots els centres començant per la prohibició de l'ús dels mòbils a la primària i secundària i mitjançant un procés dialogat amb la comunitat educativa. A banda, també insta l'Estat i la Generalitat a regular l'ús dels mòbils per part d'infants i joves en totes les esferes socials, sobrepassant l'àmbit de l'escola.

  • 12:20

    Els treballadors del Bicing comencen la vaga indefinida i protesten a la plaça de Sant Jaume 

     

    Els treballadors del servei de lloguer de bicicletes públiques de Barcelona, Bicing, han començat aquest dimarts una vaga indefinida i han fet una protesta a la plaça de Sant Jaume. CGT i CCOO han mantingut l'aturada després que donin per fracassades les dues mediacions al Departament de Treball per la millora de les condicions econòmiques i laborals de la plantilla, formada per uns 155 treballadors.

  • 12:10

    Una trentena de detinguts en l'operatiu policial contra un grup criminal transnacional especialitzat en robatoris amb força a domicilis

     

    S'han dut a terme unes 30 entrades a Barcelona, Cornellà, Sitges, Castellbisbal, Badalona, El Masnou, Tarragona, Estepona, Marbella i Alacant. 17 d'elles han estat a Barcelona ciutat. Es tracta d'un operatiu conjunt amb la Policia Nacional, la Interpol i l'FBI. 350 efectius dels Mossos d'Esquadra participen en aquesta actuació entre investigadors, agents de l'ARRO, la Brimo, Tedax i membres de la Canina. 

  • 12:00

    Reparada l'avaria a la senyalització que afectava l'alta velocitat entre Barcelona, Saragossa i Madrid

     

    Adif ha reparat la incidència en el sistema de senyalització que ha tingut lloc a l'alçada de la població aragonesa de Ricla i els trens de l'alta velocitat entre Madrid, Saragossa i Barcelona recuperen els seus horaris habituals de forma progressiva. La incidència s'ha registrat a primera hora d'aquest dimarts i ha provocat retards de fins a 25 minuts en els combois en sentit Barcelona i de 15 minuts en els que viatjaven en direcció Madrid. Durant diverses hores els combois han hagut de circular per via única en el tram afectat.

  • 11:50

    La sequera obliga a tancar la central hidroelèctrica de Llanars per falta d'aigua al Ter

     

    El baix cabal que porta el riu Ter ha obligat l'empresa Bassols Energia a tancar la central hidroelèctrica que té a Llanars. Per poder produir, la central necessita un cabal mínim superior als 0,2 metres cúbics per segon, un fet que ara no es produeix. Es tracta d'una situació excepcional. Des que l'empresa té registres, als anys 90, que no havia ocorregut mai, però, en canvi, aquest any ja ha passat dues vegades. L'últim cop va ser el passat mes d'abril, que és quan precisament la central hauria de produir més perquè hi hauria d'haver la neu del desglaç. 

  • 11:40

    Bruce Springsteen ven 50.000 en només mitja hora i estudia fer un segon concert a Barcelona

     

    Bruce Springsteen i The E Street Band han venut 50.000 entrades en només mitja hora per al concert del 20 de juny a l'Estadi Olímpic de Barcelona. Als dos webs de venda oficial d'entrades només queden disponibles localitats de visibilitat lateral i les VIP. En un comunicat, la promotora i l'equip de Bruce Springsteen han informat que estudien la possibilitat d'oferir un segon concert a Barcelona, que es convertiria en el cinquè previst a Espanya el 2024, si s'hi afegeixen els tres de Madrid.

  • 11:10

    Junts per Catalunya porta al Consell de Garanties Estatutàries el decret aprovat per regular els pisos turístics

     

    El grup parlamentari vol saber si el text s'adequa a l'Estatut i la Constitució i no vulnera l'autonomia dels ajuntaments.
    Segons Junts, la nova norma vulnera el principi de seguretat jurídica sobre el règim que afecta els habitatges turístics. El procés de convalidar el decret al Parlament es podria allargar.
     

  • 11:00

    Dos policies ferits a les protestes de Tsunami demanen acusar de terrorisme

     

    Els fets van passar durant les protestes contra la condemna a la cúpula del procés. Han demanat exercir l'acusació particular a la causa de l'Audiència Nacional, que investiga la plataforma Tsunami Democràtic per terrorisme. El comunicat l'ha anunciat el despatx Fuster-Fabra Advocats, que ja exerceix l'acusació popular en investigacions judicials vinculades al procés.
     

  • 11:30

    Els deutors concursals augmenten un 44,6% en el tercer trimestre de 2023

     

    Els deutors concursals a Catalunya pugen un 44,6% en el tercer trimestre de l’any respecte al mateix període de 2022, segons el Col·legi de Registradors. En concret, s’han fet 1.355 concursos de creditors, respecte als 937 de l’any passat. D’aquests, 297 són d’empreses: 277 societats limitades, 14 societats anònimes i 6 d’altres tipus. Així, si bé augmenten respecte a l’any passat els concursos globals, baixen un 8,3% els de les persones jurídiques, ja que en el segon trimestre del 2022 van ser 324. Gairebé un terç de les empreses en concurs, 94, tenien menys de quatre anys d’antiguitat, mentre que l’altre gran gruix de companyies que han fet concurs són les que tenien 20 anys o més, amb un total de 67.

  • 10:40

    BSM informa que el Bicing continua a disposició dels usuaris, però amb afectacions


    Barcelona de Serveis Municipals (BSM) ha anunciat que segueix disponible encara que amb afectacions operatives causades per la vaga indefinida que es va iniciar el passat dimarts pel comitè d'empresa UTE Pedalem Barcelona. Les zones més afectades són, de 8 h a 10 h, la de World Trade Center, el passeig Joan de Borbó, el passeig Marítim, la zona de Pompeu Fabra, la del 22@ i la plaça Catalunya. A la tarda, de 17 a 22 hores, l'avinguda del Paral·lel, la de la Rambla del Raval, la d'Arc de Triomf, l'Estació de França i la Sagrada Família-Hospital de Sant Pau es preveuen que siguin les zones més afectades. 

  • 10:20

    La línia 3 del metro de Barcelona, sense servei entre passeig de Gràcia i Vall d'Hebron

     

    La circulació de la línia L3 de metro ha estat detinguda a causa d'una caiguda de tensió a la catenària entre Lesseps i Vall d'Hebron. TMB comunica que un comboi ple de passatgers ha quedat aturat entre les dues parades. Tot i que han pogut sortir, el tren segueix aturat a les vies. A causa d'aquesta avaria s'han vist afectades les estacions de Vallcarca i Penitents. 

     

  • 10:05

    Els preus es mantenen estables a l’octubre amb l’IPC al 3,4%

     

    Els aliments són un 8,3% més cars que l'any passat, però moderen les pujades respecte al setembre quan la pujada anual va ser del 9,6%, segons l'Institut Nacional d’Estadística (INE). El transport puja un 2,3% aquest mes pel descens dels preus dels carburants, que fa un any van incrementar-se més.

  • 10:00

    Tres detinguts relacionats amb la mort violenta d'un home a Badalona


    Uns Mossos d'Esquadra de paisà han detingut dos homes i una dona presumptament relacionats amb la mort violenta d'un altre home a Badalona per agredir-la amb una arma blanca. Els fets van passar la nit de dilluns, al voltant de les 22.00 hores, a la plaça Pep Ventura de la població. 

    Emergències va traslladar l'home a l'hospital on ha mort hores després a causa de les ferides. La Divisió d'Investigació Criminal investiga el cas.

  • 9:22

    25 minuts de retard en l'alta velocitat entre Madrid, Saragossa i Barcelona.

     

     

    L'alta velocitat entre Madrid, Saragossa i Barcelona està patint retards de 25 minuts de mitjana a causa d'una avaria de senyalització que ha tingut lloc a la població aragonesa de Ricla, segons han informat fonts d'Adif. 

    El tens circulen per una via.

     
  • 9:19

    Salvador Illa, sobre l'amnistia: "No es pren per criteris electorals".

     

     

    El primer secretari del PSC, Salvador Illa, diu que l'amnistia no es tira endavant amb criteris electorals i admet que té riscos: "Això és lideratge polític". 

  • 9:00

    Els preus es mantenen estables a l’octubre amb l’IPC al 3,4 %.

     

     

    La inflació a Catalunya s’ha mantingut estable a l’octubre, amb l’IPC al 3,4 %, el mateix nivell que el mes passat, segons les dades publicades aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística. Els aliments són un 8,3 % més cars que a l’octubre de l’any passat, però moderen la pujada respecte setembre.

    El transport puja un 2,3%, però 2,2 punts menys que al setembre, pel descens dels preus dels carburants. 

     
  • 8:40

    Interromput el servei de l'L3 del metro de Barcelona entre Lesseps i Vall d'Hebron.

     

     

    Han habilitat un servei alternatiu per autobús.

     
  • 8:15

    Onzè dia consecutiu de protestes davant la seu del PSOE a Madrid. 

     

     

    Més d'un miler de persones s'han manifestat a les portes de la seu del PSOE a Madrid. Una concentració que ha acabat sense incidents i que es produeix a poc més d'un dia que se celebri el debat d'investidura de Pedro Sánchez. 
     

     
  • 8:10

    Dispositiu policial en marxa contra un grup criminal transnacional especialitzat en robatoris amb força a domicilis. 

     

     

    Es tracta d'un operatiu conjunt amb la Policia Nacional, la Interpol i l'FBI. S'estan fent entrades i escorcolls a diversos punts de l'àrea metropolitana de Barcelona entre els quals, a la capital catalana, a Cornellà de Llobregat i a Badalona. Hi participen uns 350 efectius de la policia catalana.

  • 08:00

    Bon dia. Segueix aquí les notícies més destacades d'avui dimarts 14 de novembre de 2023.

     

    Aquestes són les notícies destacades d'ahir.