Enlaces accesibilidad
Harry Potter

Llançaments de Quidditch i pocions màgiques: el món Hogwarts aterra a Barcelona

  • Els visitants podran jugar al Quidditch, arrancar mandràgores o realitzar algunes de les pocions més icòniques
  • A partir d'aquest divendres i fins al 7 d'abril, el Port Vell acull 'Harry Potter: The Exhibition'

Per
Un dels escenaris de l'exposició de Harry Potter a Barcelona
Un dels escenaris de l'exposició de Harry Potter a Barcelona

Barcelona és una mica més màgica. El món de J. K. Rowling arriba al Port Vell de Barcelona amb una exposició interactiva de Harry Potter. En l'últim any i mig l'han visitat més d'un milió 700.000 persones en ciutats com París, Viena o Nova York. Ara, el món de Hogwarts aterra a la capital catalana a partir d'aquest divendres i fins al 7 d'abril. Més de 2000 metres quadrats per recrear tot l'univers màgic.

L'exposició de Harry Potter arriba a Barcelona

Les persones no màgiques o els muggles, poden pujar al tren amb destí al castell de Hogwarts. Els visitants poden passejar pels passadissos amb els quadres que demanen contrasenyes o practicar l'elaboració de pocions màgiques o els llançaments de Quidditch. Hi trobarem la famosa habitació sota les escales, a casa dels tiets, on va començar tot. També es poden arrencar mandràgores, i compte perquè criden molt!

El barret t'ajudarà a escollir casa

La narració interactiva comença només d’entrar per la porta amb un primer registre que permetrà al visitant escollir casa - Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw o Slytherin -, vareta màgica i patronus. Un cop passat aquest primer procés, es podrà accedir a les diferents sales, ambientades totes elles en diferents moments de la història de Harry Potter i també de la saga protagonitzada per Newt Scamander, d’Animals Fantastics.

“Si ets un fan normal, ho gaudiràs; si ets un expert, hi trobaràs sorpreses”, ha assegurat Tom Zaller, fundador i CEO d’Imagine Exhibitions, recordant que totes les activitats sumaran punts per la casa en què cada persona s’hagi inscrit, que es convertirà en una “competició real”, il·lustrada pels coneguts rellotges de sorra.

La cabanya d'en Hagrid i altres espais màgics

Entre els escenaris disponibles hi ha una gran diversitat d’espais, com per exemple el menjador del castell, les classes de les diferents assignatures, la cabanya d’en Hagrid, el bosc prohibit i també el Ministeri de Màgia, entre d’altres. Aquesta extensa quantitat de propostes permeten als assistents experimentar tot allò que va passar darrere de les càmeres. “No sabem què vol tothom, però és prou acurat per esdevenir un dia memorable per qualsevol fan”, ha apuntat.

L'habitació dels estudiants de Gryffindor

L'habitació dels estudiants de Gryffindor

La mostra es podrà veure cada dia a partir d'aquest divendres i fins al mes d’abril. Al ser itinerant, prèviament havia passat per ciutats com Viena o París, després de sortir dels Estats Units, on es va crear. En el cap de la capital francesa, Zaller admet que va ser d’allò més “popular”, aplegant més de 600.000 persones.