Enlaces accesibilidad
ACTUALITAT

Resum de notícies més destacades del 17 de novembre de 2023 | Pedro Sánchez promet el càrrec de president del Govern

  • Pere Aragonès aleta d'una sequera "sense precedents"
  • El Tribunal de Comptes celebra la vista per les despeses del procés
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Pedro Sánchez al Palau de la Zarzuela
Pedro Sánchez al Palau de la Zarzuela

L'actualitat d'aquest divendres passa de nou per Pedro Sánchez. El líder socialista ha promès el càrrec a les 10 al Palau de la Zarzuela davant el rei Felip VI després de ser investit com a president del Govern central al Congrés dels Diputats.

Una jornada en què s'ha celebrat el judici al Tribunal de Comptes contra ex alts càrrecs del Govern per l'1-O i l'acció del Diplocat per les despeses del procés.

En plena sequera històrica a Catalunya, l'aigua i la seva gestió continua sent la protagonista del dia a dia. Aquest divendres, el president de la Generalitat Pere Aragonès ha inaugurat l'ampliació de la depuradora de Rubí.

L'Hospital Sant Joan de Deu ha donat detalls de l'exitosa intervenció que va permetre separar les bessones siameses de Mauritània.

I en clau cultural, la xocolata és la protagonista d'una exposició temporal de figures inspirades en obres de Joan Miró al Museu de la Xocolata.

Resum de notícies a Catalunya del 17 de novembre de 2023

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 19:15

    Moody's augura efectes negatius per al 'rating' d'Espanya pels pactes d'investidura de Sánchez

     

    L'agència de qualificació del crèdit Moody's ha augurat  que el risc que veu per a Espanya serà positiu per a les Comunitats Autònomes, en especial per a Catalunya, per a la qual s'ha pactat una condonació de part del deute. En tot cas, l'entitat subratlla que l'abast final de l'impacte dependrà de la manera com s'implementin els acords, i espera que la legislatura sigui estable.

  • 18:54

    El Departament de Justícia vol potenciar la mediació com a via per resoldre conflictes.

     
    La Generalitat ha encarregat un anunci per visibilitzar aquest servei. L'any passat el Centre de Mediació de Catalunya va gestionar més de 3.500 sol·licituds per activar processos de mediació. Ara es vol anar un pas més enllà amb l'impuls d'un pla nacional de mediació que podria estar llest a meitats del 2024.

     

  • 18:45

    El periodista Saül Gordillo, exdirector de Catalunya Ràdio, haurà d'anar a judici acusat d'una presumpta agressió sexual.

     

    El magistrat del Jutjat d'Instrucció número 6 de Barcelona l'envia a judici  acusat d'agredir una redactora que treballava al diari digital El Principal, on ell era director. La defensa de Gordillo ha anunciat en declaracions a aquests micròfons que recorrerà contra la decisió judicial. 

  • 18:35

    Detingut l'home que s'ha atrinxerat en una casa a Lloret de Mar.

     

     Els fets han passat cap a les deu del matí quan la policia ha anat a executar d'una ordre judicial de desnonament. No obstant això, l'home, d'uns 75 anys, els ha rebut amb una arma llarga i, posteriorment, s'ha tancat dins la casa. Finalment després de diversos intents agents del grup de mediació, amb l'ajuda d'un veí, han aconseguit dissuadir-lo  i arrestar-lo.
     

  • 18:20

    Cauen les exportacions catalanes al setembre

     

    Retrocedeixen un 5% fins els 7.800 milions d'euros, pel descens en les vendes a l'estranger del sector de l'automoció i l'alimentació. En l'acumulat de l'any, en canvi, les exportacions sumen 76.000 milions d'euros, gairebé un 10% més que en els nou primers mesos de l'any passat.

  • 18:05

    El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs de Laura Borràs contra l'acord de la JEC per deixar sense efecte la seva credencial de diputada del Parlament.

     

    La defensa de Borràs va argumentar que la seva condemna en el TSJC pel cas de la Institució de les Lletres Catalanes no era ferma encara, però el Suprem ho rebutja i creu que està per damunt la protecció de les institucions públiques i creu que la decisió de la JEC és adequada i proporcionada. L'expresidenta del Parlament va ser condemnada a 4 anys i 6 mesos de presó per falsedat documental i a 9 anys d'inhabilitació per prevaricació administrativa.
     

  • 17:45

    El Govern sotmetrà a informació pública la llei del Conservatori del Litoral el primer trimestre de l'any que ve

     

    L'anunci arriba després que la federació ecologista reclamés constituir-lo “immediatament” i critiqués que s'anava amb "dos anys de retard". L'instrument permetrà protegir la part del litoral més amenaçada per la urbanització amb l'adquisició pública del sòl

     

  • 17:20

    El sindicat majoritari de Mossos, Sap Fepol, denuncia les condicions precàries de treball dels efectius de les Àrees Regionals de Recursos Operatius.

     

    En concret, es queixen de la manca d'eines de moltes unitats per l'accés ràpid a domicilis o immobles. Lamenten que sovint han de ser ells mateixos els que creen les eines.

    Jupol denuncia "ordres polítiques" en les protestes: "No es va deixar intervenir"
    rtve Jupol denuncia "ordres polítiques" en les protestes: "No es va deixar intervenir"
  • 17:00

    El Tribunal de comptes ha celebrat la vista del judici contra una trentena d'excàrrecs dels govern d'Artur Mas i Carles Puigdemont per les despeses de l'1-O i l'acció exterior de la Generalitat. 

     

    El Tribunal ha descartat suspendre la vista, malgrat que ho havien demanat algunes defenses en base a la futura llei d'amnistia. Com estava previst, els demandats, que no estaven obligats a comparèixer, no hi han assistit. 
     

    El Tribunal de Comptes celebra la vista per les despeses del procés
    rtve El Tribunal de Comptes celebra la vista per les despeses del procés
  • 17:00

    L'Informatiu 2 - 17/11/2023

     

    Pedro Sánchez ja ha promès el càrrec de president davant el rei. Ara el proper pas és la formació del nou govern de coalició amb Sumar. Un executiu, del que de moment només sabem que tindria menys carteres i un marcat perfil polític. L'ampliació de les depuradores és una de les apostes per fer front a l'extrema sequera. L'objectiu del Govern és passar de reutilitzar el 45% de l'aigua que es tracta a Catalunya al 70% en els anys vinents. Són la Khadija i la Cherive, dues germanes siameses de Mauritania que només néixer ja han fet història. Tenen 2 mesos i estaven unides per l'abdomen. L'Hospital Sant Joan de Deú les ha separat quirúrgicament amb èxit. El TAD sanciona amb tres anys d'inhabilitació Luis Rubiales per la seva conducta a la final del Mundial.

    L'Informatiu 2 - 17/11/2023
    rtve L'Informatiu 2 - 17/11/2023
  • 16:50

    El comerç local gironí engega una campanya per lluitar contra el Black Friday

     

    Recepcions especials als clients en una botiga de roba o 2x1 en figuretes d'animals. Són algunes de les promocions que ofereixen els 600 establiments gironins que participen a la "Comerçiada", una campanya que es posa en marxa per primer cop per reivindicar la feina del comerç local. Han volgut fer tot això just una setmana abans del Black Friday. Fins a 11 localitats gironines participen avui i el cap de setmana en aquesta iniciativa, que pretén ser el tret de sortida de la campanya de Nadal. 

    Campanya dels establiments gironins per reivindicar el comerç de proximitat
    rtve Campanya dels establiments gironins per reivindicar el comerç de proximitat
  • 16:46

    JxCat i PNB demanen crear comissions sobre l'Operació Catalunya i els atemptats del 17A



    Tots dos grups proposen la creació de nou de la comissió parlamentària sobre l'"Operació Catalunya" i sobre les actuacions d'Interior durant els governs del PP en relació amb les presumptes irregularitats que vinculen a alts càrrecs i comandaments policials amb l'existència d'una trama parapolicial.

  • 16:45

    Barcelona obre la porta als nous hotels al centre de la ciutat

     

    Després dels 8 anys d'alcaldia dels comuns en què s'havia restringit el creixement dels allotjaments turístics, ara el consistori està disposat a fer-hi excepcions. Per això caldria modificar el Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics, per poder obrir hotels en edificis singulars del centre. El gremi hoteler celebra la notícia. L'objectiu del gremi és atraure, diuen, un turisme d'elit. L'acord aprovat també planteja permetre el lloguer d'habitacions a turistes, un negoci fins ara vetat a la capital catalana. Pel Sindicat de Llogateres, és una barbaritat.

    Barcelona obre la porta als nous hotels al centre de la ciutat
    rtve Barcelona obre la porta als nous hotels al centre de la ciutat
  • 16:34

    Rubí amplia la seva depuradora

     

    És una de les 547 depuradores que hi ha Catalunya. Aquesta saneja les aigües residuals de Rubí i Sant Cugat del Vallès i tracta 27.000 metres cúbics al dia. Amb la remodelació ha incrementat la seva capacitat en un 50%. Unes obres que s'emmarquen en l'aposta del Govern per reutilitzar més aigua. Fins al 2040, està prevista una inversió total de 407 milions d'euros en infraestructures com aquesta, per fer front a la greu sequera. De fet, i davant la imminent entrada en emergència a l'àrea metropolitana de Barcelona, el Govern estudia noves restriccions.

    Rubí amplia la seva depuradora
    rtve Rubí amplia la seva depuradora
  • 16:17

    El 60% de la població a Catalunya dona suport a l'amnistia

     

    Segons el darrer baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) només un 31% per cent de la població a Catalunya rebutja la llei d'amnistia. L'enquesta preveu que el PSC guanyaria amb claredat les eleccions al Parlament amb una forquilla d'entre 39 i 45 escons, per davant d'Esquerra Republicana i de Junts per Catalunya, que quedarien en segona i tercera posició respectivament. L'independentisme consolida la tendència a la baixa i perdria, d'aquesta manera, la majoria a la cambra.

    La majoria dels catalans, a favor de l'amnistia | Imma Morant
    rtve La majoria dels catalans, a favor de l'amnistia | Imma Morant
  • 15:50

    Mor un motorista en un accident amb un cotxe a la C-32 a Argentona

     

    Un motorista ha mort en un accident amb un cotxe a la C-32 a Argentona. Per causes que s’estan investigant, al quilòmetre 99 de la carretera s’ha produït una col·lisió entre un turisme i una moto. El motorista ha caigut a terra i ha estat atropellat per un altre cotxe. Amb aquesta són 133 les persones que han mort en accident a les carreteres interurbanes de Catalunya el 2023. Per la incidència s’han activat sis patrulles dels Mossos d’Esquadra, tres dotacions dels Bombers i tres unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques.

  • 15:05

    Els Mossos detenen un home que s'havia atrinxerat a casa seva quan estava a punt de ser desnonat

     

    Els Mossos d'Esquadra han detingut l'home que s'ha atrinxerat en una casa a Lloret de Mar. La detenció s'ha produït quan passaven pocs minuts de dos quarts de tres de la tarda. Els agents del grup de mediació, amb l'ajuda del veí, han aconseguit dissuadir-lo i l'home, un suís d'uns 75 anys, ha sortit pel seu propi peu. No ha calgut la intervenció del Grup Especial d'Intervenció, que s'havia activat. La finca està ubicada al carrer Alzines de la urbanització Serra Brava-Rivera. Cap a les deu del matí la policia ha anat a fer-lo fora, en execució d'una ordre judicial, però l'home els ha rebut amb una arma llarga i, posteriorment, s'ha tancat dins de casa.

  • 14:20

    Acabada la instrucció contra Saül Gordillo per agressió sexual

     

    El jutjat número 6 de Barcelona ha acabat la instrucció de la causa contra Saül Gordillo per agressió sexual a una treballadora del ‘Principal’, la primera que va presentar denúncia, i dona 10 dies a les parts perquè presentin els seus escrits on demanin l’obertura de judici oral o el sobreseïment de les actuacions. En la seva resolució, el jutjat rebutja arxivar les actuacions, com demanava la defensa, que argumentava que tot el que va poder ocórrer era consentit, almenys “tàcitament”, per la denunciant, i citava com a prova la gravació dels fets i el comportament dels implicats. El jutge constata que no li correspon valorar-ho en aquesta fase processal.

  • 14:15

    L'Informatiu - 17/11/2023

     

    Pedro Sánchez ja ha promès el càrrec de president davant el Rei. Ara el proper pas és configurar el nou govern de coalició amb Sumar. El president i Yolanda Díaz hauran de tancar un acord. Sánchez tindrà per endavant una legislatura complicada, amb una oposició dura per part del PP i VOX i amb les exigències dels partits independentistes que fien el seu suport als avenços en la negociació. El Tribunal de Comptes ha celebrat avui la vista per les despeses de l'1 d'octubre i la promoció del procés a l'exterior. Hi ha 35 demandats, entre els quals Puigdemont i Junqueras.  

    L'Informatiu - 17/11/2023
    rtve L'Informatiu - 17/11/2023
  • 13:20

    El Govern central negocia amb França subvencions per als cànons en el transport de mercaderies al túnel del Pertús

     

    El secretari general d'Infraestructures del Ministeri de Transports, Xavier Flores, ha explicat aquest divendres que el govern espanyol negocia amb el francès establir subvencions per als cànons que els operadors han d'abonar per creuar el túnel del Pertús. En la seva intervenció en la X edició de la trobada sobre el Corredor Mediterrani organitzada per 'Expansión', Flores ha comentat que l'objectiu és que aquest tram pugui estar subvencionat com ho estan d'altres, tant per l'executiu francès com espanyol, per al transport de mercaderies. D'altra banda, Flores també ha comentat que aquesta setmana s'ha licitat la redacció del projecte constructiu dels accessos viaris al Port de Barcelona.

    El Govern central negocia amb França una subvenció als trens de mercaderies que passen pel Pertús
    rtve El Govern central negocia amb França una subvenció als trens de mercaderies que passen pel Pertús | Climent Sabater
  • 12:45

    Justícia impulsa un pla per potenciar la mediació com a via per resoldre conflictes

     

    El Departament de Justícia vol potenciar la mediació com a via per resoldre conflictes. Actualment, ja es compta amb el Centre de Mediació de Catalunya, que va gestionar l'any passat un total de 3.543 sol·licituds per activar processos de mediació. El que es vol, però, és visibilitzar aquest servei i anar un pas més enllà amb l'impuls d'un pla nacional de mediació que podria estar llest a meitats del 2024. "A més punitivisme responem amb més empatia; a més polarització, més diàleg; i a més radicalització, cultura de la pau", ha dit la consellera de Justícia, Gemma Ubasart. La consellera ha indicat que ho fan convençuts de "l'eficàcia" del model, que alhora pot contribuir a descongestionar els tribunals.

  • 13:10

    L'Ajuntament de Barcelona instal·larà plaques fotovoltaiques en set centres esportius municipals

     

    L'Ajuntament de Barcelona instal·larà plaques fotovoltaiques en set centres esportius municipals. Es tracta d'una mesura impulsada pel consistori per continuar accelerant la generació d'energia verda a la ciutat, i que s'aplicarà als centres d'Horta, Bac de Roda, Júpiter, Can Dragó, Piscines Bernat Picornell, Perill i Vintró Joan Alentorn. En total, es col·locaran 2.267 panells que s'estima que generaran més d'1,69 milions de kWh anuals, una xifra equivalent al consum energètic de 541 llars durant tot un any. La instal·lació de les plaques, segons el regidor d'esports, David Escudé, "dona exemple" i exemplifica que "hi ha altres maneres de nodrir-nos d'energia i reduir el cost de les instal·lacions".

  • 13:00

    El brot que va afectar 44 infants de Calafell va ser pel menjar en mal estat servit a les escoles bressol

     

    L'Agència de Protecció de la Salut de Catalunya conclou que el brot lleu que van patir 44 infants de Calafell va ser causat pel menjar en mal estat que els havien servit a les quatre escoles bressol municipals. Els fets van passar el 2 de novembre, quan hores després de dinar un grup d'infants de menys d'un any d'edat van presentar erupcions als llavis i en zones de la cara properes a la boca. L'estudi ha determinat que en les mostres del menjar d'aquell dia analitzades s'han identificat traces d'un compost orgànic que pot provocar reaccions al·lèrgiques. L'Ajuntament de Calafell ha obert un expedient a l'empresa prestadora del servei, Àgora Càtering, i des d'aquest divendres el menjar el porta una altra companyia.

  • 12:00

    Aragonès alerta d'una sequera "sense precedents" i exigeix estalviar aigua en les pròximes setmanes

     

    El president de la Generalitat ha cridat a la conscienciació de la ciutadania i dels sectors productius per estalviar tota l'aigua que sigui possible en les pròximes setmanes. Ho ha dit després d'inaugurar l'ampliació i la remodelació de l'estació depuradora de Rubí. Unes obres que han comptat amb una aportació de 7,1 milions d'euros del Govern a través de l'ACA.
     

  • 11:48

    El Suprem rebutja el recurs de Laura Borràs contra l’acord de la JEC que la va deixar sense escó

     

     El Tribunal Suprem ha rebutjat el recurs de Laura Borràs contra la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) que va deixar sense efecte la seva credencial de diputada al Parlament després de la condemna penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pel cas de la Institució de les Lletres Catalanes. El Suprem rebutja tots els motius del recurs de Borràs i subratllat que la condemna penal és incompatible amb el desenvolupament del càrrec representatiu que exercia, d’acord amb la LOREG. La incompatibilitat, continua, es pot apreciar en el moment d’accedir a l’escó o bé de forma sobrevinguda, com ha passat en aquest cas.

  • 11:41

    Un 60% de catalans està a favor de l'amnistia

     

    Un 60% de catalans està a favor de la llei d'amnistia, segons el tercer baròmetre de l'any del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), presentat aquest divendres. Per contra, un 31% dels enquestats està en contra d'impedir que les causes judicials relacionades amb el procés decaiguin. L'estudi, que es va elaborar entre el 9 d'octubre i el 7 de novembre, és a dir, abans de l'acord sobre la llei, reflecteix que la majoria de simpatitzants de tots els partits menys PP, Vox i Cs estan a favor de la mesura. D'altra banda, el 31% dels enquestats creu que la independència és el millor tipus de relació entre Catalunya i Espanya, la xifra més baixa des del febrer del 2012. Els partidaris de continuar com a Comunitat Autònoma també sumen el 31%.

  • 11:37

    El PSC guanyaria les eleccions al Parlament de Catalunya

     

    El PSC guanyaria les eleccions al Parlament amb 39-45 escons per davant d'ERC que es quedaria amb entre 29-34, segons el baròmetre d'opinió política del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO). Junts seria la tercera força a la cambra catalana amb 19-24 mentre que el PPC, que ara en té 3, se situaria com a quart partit amb una forquilla d'entre 12 i 17 diputats. Els comuns pujarien una mica amb entre 10 i 14 escons, Vox se situaria darrere amb 6-9 diputats i la CUP seria el partit amb menys representació amb 4-8. Ciutadans, que ara té 6 diputats, es quedaria fora del Parlament. La suma dels diputats independentistes, amb una forquilla d'entre 52 i 66 escons, no arribaria a la majoria absoluta dels 68 diputats.

  • 10:45

    La nova campanya de Trànsit avisa que les imprudències greus en la conducció "maten i envien a la presó"

     

    El Servei Català de Trànsit (SCT) ha impulsat una nova campanya per conscienciar la ciutadania que les infraccions i les conductes imprudents en la conducció poden causar la mort i acabar amb penes de presó. Amb l'eslògan 'Seràs tu el següent?' l'acció inclou anuncis que recullen sis casos basats en fets reals de persones que han comès delictes contra la seguretat viària i que han estat condemnades a presó.

  • 10:30

    Registrat un terratrèmol de magnitud 2,5 al mar Mediterrani amb epicentre a les Illes Balears
     

    Ha informat l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. El sisme s'ha detectat a les 09:17, ha estat molt superficial i l'epicentre s'ha localitzat a les Illes Balears. El terratrèmol no ha estat percebut ni ha causat danys materials. 

  • 10:00

    Aragonès avisa Sánchez que no retardi el compliment dels acords firmats perquè no té majoria alternativa

     

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha advertit al recent investit president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que no tingui la temptació de retardar el compliment dels acords firmats.  Aragonès ha explicat que ERC no va signar d'entrada la llei d'amnistia perquè vol tenir "llibertat" per poder presentar esmenes. Tot i això, s'ha mostrat convençut que s'acabarà aprovant amb els mateixos vots que la investidura. Preguntat per si la presidenta de Junts, Laura Borràs, es pot beneficar de l'amnistia, ha insistit que el seu cas no està dins dels supòsits.

  • 10:05

    Pedro Sánchez promet el càrrec davant el rei Felip VI

     

    Pedro Sánchez ha promès el càrrec de president del Govern davant el rei Felip VI al palau de la Zarzuela. Ho ha fet després d'assolir la confiança de 179 diputats del Congrés. Està previst que aquest cap de setmana doni a conèixer els noms del seu futur executiu.

  • 09:40

    El 17 de novembre es commemora el Dia Mundial del Càncer de Pulmó, la primera causa de mort per càncer a Catalunya.

     

    Cada any moren més de 3500 persones, en part perquè la detecció es fa massa tard. Per aquest motiu, els pneumòlegs catalans reclamen que s'implementi el cribratge de càncer de pulmó per poder fer un diagnòstic precoç i reduir les taxes de mortalitat. Davant la negativa de la sanitat espanyola d'aplicar el programa de cribratge de càncer de pulmó en pacients de risc, com es fa en càncer de mama o de còlon, per manca d'evidència real sobre els beneficis, el Dr. Antoni Rosell, afirma que s'ha demostrat en dos estudis científics molt nombrosos que detectar a temps, té múltiples avantatges. Remarquen que la detecció precoç del càncer de pulmó suposa un estalvi en anys de vida i també en costos econòmics per a l'administració.

     

  • 09:30

    Clara Ponsatí carrega contra ERC i la seva estratègia independentista

     

    L'eurodiputada de Junts carrega contra el president d'ERC. Afirma que ''el debat intern ha desaparegut, té un gran control del partit''. Creu que els republicans han renunciat a la independència i que l'afany de sortir de la presó va condicionar moltíssim.

  • 9:20

    Clara Ponsatí admet el trencament polític amb Carles Puigdemont

     

    L'eurodiputada de Junts i exconsellera d'Educació admet el trencament polític amb l'expresident de la Generalitat. Afirma que ''cadascú fa el que pot'' i que és ''evident que no es veu amb cor de defensar el que defensa ara''.

  • 9:10

    Clara Ponsatí considera que ''ha mancat intel·ligència'' en l'independentisme

     

    L'eurodiputada de Junts Per Catalunya ha afirmat que ''ha mancat intel·ligència'' en l'independentisme. També ha admès que ''Junts està alineat al lideratge de Carles Puigdemont.

     

  • 9:05

    Clara Ponsatí creu que fer Sánchez president "és un error". 

     

     

    L'eurodiputada de Junts per Catalunya, Clara Ponsatí, considera que el suport dels partits catalans independentistes han donat al PSOE per fer Pedro Sánchez president del govern "és un error". "Els que havien mantingut l'estàndard de la resistència han donat els vots", ha assegurat.

    En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, l'eurodiputada creu que ja des de l'octubre del 2017 a l'espai de Junts hi ha gent que "vol fer una política més conciliadora amb l'Estat". "Acceptar la submissió que ens intenta imposar Espanya, ens allunya de la independència", ha dit Ponsatí. 

     
  • 8:30

    EL TEMPS | La previsió d'aquest divendres 17 de novembre d'El Temps de RTVE Catalunya amb el Sergi Loras.

  • 8:20

    Jupol denuncia "ordres polítiques" en les protestes a Ferraz: "No es va deixar intervenir".

     

     

     
  • 8:15

    Nova nit d'aldarulls davant la seu del PSOE a Ferraz. 

     

     

    Una altra nit, i ja en van catorze, grups de radicals han causat aldarulls a tocar de la seu nacional del PSOE, al carrer Ferraz. La convocatòria, la primera després que Sánchez hagi estat investit ha aplegat 4.000 persones. 

    Com a mínim deu persones han estat detingudes i set han patit ferides lleus. Les càrregues dels antidisturbis han començat després que grups radicals amb la cara tapada llencessin bombes de fum i pintura contra els antidisturbis de la policia que protegien la seu socialista. A més de cremar estelades alguns dels concentrats han mostrat també banderes i símbols franquistes. 

     
  • 8:10

    Comença el ball de noms per ocupar els ministeris del nou executiu. 

     

     

    Un anunci que podria arribar aquest cap de setmana. Yolanda Díaz serà vicepresidenta. Félix Bolaños, María Jesús Montero i Teresa Rivera apunten a continuar en l'executiu, al que podrien sumar-s'hi Ximo Puig o Patxi López. El president podria reduir carteres i envoltar-se de perfils més polítics. No se sap encara quants ministeris tindrà Sumar, però tot apunta que Podemos es quedarà sense representació al Govern.

     
  • 8:05

    Pedro Sánchez prendrà possessió del càrrec aquest matí a la Sarsuela.

     

     

    Totes les mirades estan posades avui al palau de la Zarzuela; on a les 10 del matí Pedro Sánchez prendrà possessió del càrrec davant de Felip VI.  Ahir, la presidenta del Congrés, Francina Armengol va comunicar-li oficialment al Rei que el candidat havia aconseguit la confiança de la Cambra. Sánchez acatarà la Constitució al Saló d'Audiències i després haurà de configurar el seu nou govern. Ahir, la presidenta del Congrés, Francina Armengol va comunicar-li oficialment al Rei que el candidat havia aconseguit la confiança de la Cambra. Sánchez acatarà la Constitució al Saló d'Audiències i després haurà de configurar el seu nou govern

     

     

     

     
  • 8:00

    Bon dia. Segueix aquí les notícies més destacades d'avui divendres 17 de novembre de 2023.

     

     

    Aquestes són les notícies destacades d'ahir.