Enlaces accesibilidad
Violències masclistes

Formacions a centres comercials o botons liles al transport públic: el govern crea una 'xarxa lila'

Per
El primer Pla nacional de prevenció de les violències masclistes preveu més de 200 accions
El primer Pla nacional de prevenció de les violències masclistes preveu més de 200 accions

Formacions a centres comercials, botons liles al transport públic i més parades a demanda als autobusos. Són les mesures que el Govern té previst posar en marxa per prevenir les violències masclistes als espais públics. Es tracta d'una 'xarxa lila' que estarà integrada per comerços, mercats, transport, espais veïnals, culturals i esportius i forma part del primer Pla nacional de prevenció en aquest sentit.

Els transports públics comptaran amb 'botons lila'

El pla preveu més de 200 accions i un pressupost de 43 milions d'euros i, segons la consellera d'Igualtat i Feminismes, suposarà "un punt d'inflexió". "Hi ha hagut moltes actuacions de caràcter preventiu, però fragmentades, poc dotades de recursos i sense una estratègia de país", ha indicat Tània Verge. Segons la consellera, calia ordenar totes les accions per a "anar a una".

Un urbanisme més segur

Una de les accions incloses al pla de prevenció de les violències masclistes són les marxes exploratòries amb què es vol analitzar l'urbanisme municipal amb perspectiva de gènere. La directora general per a l'Erradicació de les Violències Masclistes de la Generalitat, Laia Rosich, defensa reforçar la prevenció amb accions comunitàries i d'urbanisme, com les marxes exploratòries.

L'objectiu d'aquestes marxes, que es fan amb veïnes i entitats dels municipis, és identificar què genera percepció d'inseguretat i què genera percepció de seguretat, per millorar la configuració urbana de la localitat des de l'administració pública. Alguns aspectes que s'avaluen són la il·luminació dels carrers i dels parcs i la gestió de l'espai públic a l'hora de col·locar contenidors, bancs i vegetació.viole