Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Isabel Serra: "Yolanda Díaz no ha respectat l'acord"

  • La portaveu de Podemos considera que Sumar no ha complert l'acord entre formacions
  • Serra considera un "error polític" excloure Podemos del govern

Per
Cafè d'idees - Isa Serra: "Ha estat un error confiar en Díaz"

La portaveu de Podemos, Isabel Serra, considera que Yolanda Díaz no ha complert l'acord entre formacions per no incloure cap membre de la formació morada a dins de l'executiu de Pedro Sánchez: "Ha estat un error confiar que Díaz també compliria". La portaveu de Podemos, corresponsabilitza Yolanda Díaz de la sortida del govern dels membres de Podemos: "Díaz li ho ha posat fàcil a Sánchez. Des de fa temps".

Serra assenyala que és "una victòria dels poders reaccionaris" que el PSOE els hagi exclòs del nou executiu espanyol: "Sempre hi ha hagut intents que Podemos no formi part del govern. Ho han tornat a demostrar, és un error".

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, la portaveu de la formació morada considera que aquest no serà un "nou govern de coalició, sinó el govern de Pedro Sánchez" i qualifica "d'expulsió" la no renovació de ministres de la formació morada.

Serra: "Els poders reaccionaris no volen Podemos al govern"

Serra argumenta que els socialistes no s'han sentit mai còmodes amb un govern de coalició on hi fos Podemos i recorda les paraules del president Sánchez quan deia que no dormiria tranquil amb Pablo Iglesias a l'executiu: "Això de parlar de soroll, quan s'han fet els més grans avenços socials. Sánchez té la pressió dels poders reaccionaris, econòmics i mediàtics que no han volgut mai a Podemos dins del govern".

La portaveu de la formació morada considera "un teatre d'última hora" l'oferta de Yolanda Díaz a Nacho Álvarez, membre de Podemos, per ser ministre en el nou executiu i els retreu mostrar més serietat: "No han respectat Podemos. Ni tan sols ens han escoltat, hem estat sense resposta durant mesos".

Serra assegura que Podemos treballaran des del grup parlamentari de Sumar

Serra descarta abandonar el grup parlamentari de Sumar si bé considera que el nou executiu serà menys transformador i farà menys avenços: "Si no és al govern, que sigui des del grup parlamentari". La portaveu de Podemos defensa l'acció de govern de la formació morada i creu que "és una evidència que ho hem fet bé".

En aquest sentit, argumenta que la militància de Podemos ha avalat el full de ruta del partit després d'un procés de reflexió: "Han votat 31.000 persones per reforçar l'autonomia de Podem. Però vam concórrer amb Sumar, amb un acord que no va ser just, a més del veto a Irene Montero".

Serra defensa una esquerra transformadora i que la gent que vota a Podemos tingui veu des del grup parlamentari: "Hem adquirit l'autonomia de Podemos per tenir veu pròpia".