Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Laura Vilagrà obre la porta a coordinar-se amb Junts i "treballar conjuntament" amb el verificador

  • La consellera de la Presidència avança que Aragonès es reunirà "en les pròximes setmanes" amb Pedro Sánchez
  • Vilagrà assegura que seran "exigents" per aprovar els pressupostos generals del 2024

Per
Cafè d'idees - Vilagrà obre la porta a coordinar-se amb Junts i "treballar conjuntament" amb el verificador

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, no descarta coordinar-se amb Junts per Catalunya per escollir la mateixa organització de verificació d'acords perquè no hi ha massa que treballin en aquest àmbit: "Podem arribar a treballar conjuntament amb Junts. Hauríem de fer-ho. Ens hem de coordinar". Vilagrà diu que aquestes organitzacions estan reconegudes pels seus estats i fan d'àrbitre: "És una bona eina, ens anirà molt bé. Acompanyarà el procés per resoldre el conflicte polític".

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Vilagrà reclama un reconeixement per la feina que ha fet ERC a la taula de diàleg: "Hem desbrossat el camí". I destaca que ara "per sort, Junts s'hi ha afegit". En aquest sentit, diu que no vol entrar en polèmiques amb Junts i explica que els han allargat la mà per treballar de forma conjunta: "En la mesura que Junts és a la negociació, és positiu. A sumar sempre ens hi trobaran".

Vilagrà: "La gran incògnita de l'amnistia és com s'aplicarà"

Laura Vilagrà admet que la "gran incògnita" de la llei d'amnistia és "com s'aplicarà" des dels tribunals, davant les "reserves" que han expressat alguns membres de la judicatura. Considera que l'extrema dreta i la dreta s'ha posat "molt nerviosa" amb l'amnistia i que Europa ja ha fet calmar les aigües.

Vilagrà defensa que el pacte d'ERC amb el PSOE contempla també un model de finançament fora del règim comú: "Tenim un infrafinançament. Fora de la LOFCA i del règim comú".

La consellera de presidència avança que Pere Aragonès es reunirà "en les pròximes setmanes" amb Pedro Sánchez i recepta discreció sobre les converses d'ERC amb el PSOE: "Ens hem emplaçat a treballar". Vilagrà adverteix però, que Pedro Sánchez no pot donar per fet el suport del republicans als pressupostos generals de l'Estat de 2024: "No hem començat la negociació. Serem exigents".

I assegura que el traspàs de Rodalies es farà "amb el màxim de rapidesa possible". Laura Vilagrà diu que el traspàs es farà per fases i una vegada s'hagin fet les inversions endarrerides i afegeix que la creació d'una empresa mixta amb l'Estat "garanteix que anirà bé".

La consellera de presidència explica que la consellera de Territori, Ester Capella s'ha reunit amb els sindicats de Renfe "per calmar i donar seguretat" que es mantindran les condicions de treball o les antiguitats: "No és la primera vegada que fem un traspàs que significa traspàs de treballadors".

Hard Rock s'aprovarà si rep llicència ambiental, segons Vilagrà

Amb relació a la negació del pressupost de la Generalitat pel 2024, Vilagrà diu que han començat a fer aproximacions a la resta de grups i compliran amb tots els acords del pressupost passat, com reclama el PSC: "El pressupost es va aprovar el març, no al gener. Tenim un cert marge i ho farem tot, estem dins del termini". En concret, detalla que el projecte de Hard Rock s'aprovarà si la llicència ambiental s'adequa als criteris "del moment": "La Generalitat complirà l'acord. Si compleix, hem de donar la llicència".