Enlaces accesibilidad

Manifestació per demanar que s'aturi el "genocidi" a Palestina

  • Els manifestants demanen suport al poble palestí i que s’acabi el comerç d’armes amb Israel
  • Els organitzadors veuen com un avenç que les institucions tallin lligams amb el govern de Netanyahu

Per
Manifestació "Aturem el genocidi a Palestina"
Manifestació "Aturem el genocidi a Palestina"

La Coalició Prou Complicitat amb Israel, la Comunitat Palestina de Catalunya i les Organitzacions Contra el Pacte Europeu de Migracions i Asil han convocat una manifestació per donar suport al poble palestí i condemnar a l'ofensiva israeliana a la Franja de Gaza. La mobilització ha començat a passeig de Gràcia amb Diagonal on s'han aplegat milers de persones - 2.000 segons la Guàrdia Urbana i 10.000 segons els organitzadors - i ha acabat a plaça Catalunya amb crits com "Gaza no estàs sola" o "Palestina llibertat". Entre banderes i pancartes i sota el lema “Aturem el genocidi a Palestina, contra l’Europa racista i colonial”, els manifestants han demanat que s’aturi el genocidi a Palestina i que s’acabi el comerç d’armes de nombrosos països amb Israel.

Milers de persones reclamen que s'aturi el "genocidi" a Gaza | JUANFRA ÁLVAREZ

Els organitzadors de la protesta celebren que l'Ajuntament de Barcelona i el govern espanyol hagi "fet passes endavant" suspenent les relacions entre Barcelona - Israel i les declaracions de Pedro Sánchez sobre Palestina, però creuen que no és suficient. “Són uns primers passos, però no n’hi ha prou”, ha explicat Cèlia Cassanyes, de Prou Complicitat amb Israel. Ha reivindicat que una de les mesures que l’estat espanyol podria prendre davant la situació a Palestina seria la de “posar fi al comerç d’armes amb Israel”.

Clam a Barcelona per donar suport al poble palestí

La manifestació s'ha convocat el dia abans de la cimera d’Unió per la Mediterrània, un fòrum en el qual Israel ha declinat participar en desacord amb l'agenda de la trobada. Cassanyes creu que "no hi haurà mesures clares contra el genocidi a Palestina" però assegura que “la pressió social als carrers està funcionant i empenyent les administracions”.

Actualment, més de 20.000 persones han estat assassinades a les mans del conflicte bèl·lic entre Palestina i Israel, 8.000 dels quals eren menors.