Enlaces accesibilidad
ACTUALITAT

Resum del més destacat del 28 de novembre de 2023 | Es publica al DOG el decret de preemergència a les comarques de Barcelona i Girona afectades per la sequera

  • Renfe recorrerà la sanció imposada per les incidències de maig a Rodalies
  • Comencen a expedir-se les targetes de cartró de la T-Mobilitat
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Una usuària ensenya la T-Mobilitat
Una usuària ensenya la T-Mobilitat

L'actualitat d'aquest dimarts passa per la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de la fase de preemergència per sequera a les comarques de Barcelona i Girona que s'abasteixen d'aigua dels embassaments del Ter-Llobregat.

En clau política, el ple del Congrés podria debatre la presa en consideració de la llei d'amnistia finalment el 12 de desembre.

Renfe ha anunciat que recorrerà la proposta de sanció de fins a 700.000 euros de la Generalitat per deficiències en la informació als viatgers en l'avaria de Gavà. La nova T-mobilitat de cartró es comença a vendre gradualment a les màquines de la xarxa enmig de nous problemes en el sistema de pagament. El personal d'Atenció Primària atendrà directament els pacients a les residències de gent gran.

Les VTC es manifesta a Barcelona davant el temor de la pèrdua de gairebé 3.000 ocupacions per les mesures de l'administració i les sancions als conductors. Concentració per a protestar contra l'impagament de nòmines de l'adjudicatària de la neteja de Correus.

La Guia Michelin Espanya dona a conèixer els nous restaurants estrellats en una gala a Barcelona.

Notícies a Catalunya del 28 de novembre de 2023

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 19:40

    Salvador Illa afirma que el PSC està ''disposat'' a "treballar" per arribar a un Pacte Nacional pel Català

     

    Salvador Illa ha traslladat al Govern de Pere Aragonès la "disposició" del PSC per "treballar" amb la conselleria i "arribar a un Pacte Nacional pel Català". Així ho ha assegurat aquest dimarts el primer secretari socialista, que ha reivindicat el paper del seu partit en l'aprovació de la llei per blindar la llengua a l'ensenyament obligatori, en l'ús de les llengües oficials al Congrés dels Diputats i en el debat sobre la seva oficialitat a la Unió Europea. En la seva intervenció a la jornada 'Enfortir el català', organitzada per la Fundació Rafael Campalans, Illa ha demanat que els acords en aquesta matèria siguin "el més amplis possibles" i que "fugi de la ideologització" i de la "imposició" per a "caminar cap a la facilitació".

  • 18:55

    Aquesta nit es reobre el trànsit descendent a la Rambla entre el carrer del Portal de Santa Madrona i Colom

     

    Aquest dimarts a la nit es farà l'obertura de la circulació descendent de la Rambla (calçada lateral Llobregat), en el tram comprès entre el carrer del Portal de Santa Madrona i el monument a Colom, al districte de Ciutat Vella, segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona. Es tracta d'un àmbit afectat per les obres de transformació d'aquesta via que estava tallat al trànsit des del maig. Es recupera, així, la configuració habitual de la Rambla, que permetrà que els vehicles puguin baixar des de la plaça de Catalunya fins al monument de Colom sense haver-se de desviar per l'avinguda de les Drassanes. Les línies d'autobús afectades (59, V13 i N9) també recuperaran el traçat habitual.

  • 18:34

    El 32,4% dels catalans afirma haver patit un delicte el 2022

     

    El 32,4% dels catalans diu haver patit un delicte el 2022, gairebé cinc punts més que el 2020, sobretot per l’augment de les estafes, segons l’Enquesta de Seguretat Pública de Catalunya (ESPC) del 2022. Ho ha anunciat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, aquest dimarts en el marc de la presentació de l’estudi, que ha comptat amb una mostra de 7.995 persones. D’aquestes, el 25,8% diuen haver patit un fet delictiu, sense comptar les estafes, tres punts més que el 2020. L’enquesta assenyala que la percepció de seguretat als municipis ha baixat 0,2 punts sobre 10, i més de mig punt en 5 anys. Malgrat tot, només el 25,2% dels fets considerats delictius són denunciats, un 1,8% menys que el 2020.

  • 18:23

    Quatre detinguts per l'ocupació d'una recepció d'hotel de Barcelona durant una protesta pro Palestina

     

    Quatre persones han estat detingudes aquest dimarts pels Mossos d'Esquadra per l'ocupació de la recepció d'un hotel de Barcelona durant una protesta de denúncia per l'acció militar d'Israel a la franja de Gaza, en una acció que va tenir lloc el 21 d'octubre. A banda de les quatre persones detingudes, la policia catalana també ha denunciat quatre activistes més. Alerta Solidària ha difós la notícia de les detencions a les xarxes socials. L'entitat ha convocat una concentració de protesta per les detencions davant la comissaria de les Corts.

  • 17:51

    Un conductor d’un tractor mor en un accident a l’L-200 a Puiggròs (Les Garrigues)

     

    Per causes que encara s’estan investigant, s’ha produït un col·lisió per envestida d’un camió a un tractor i, a conseqüència del xoc, el conductor del tractor ha mort. Es tracta d’un home, J.B.V., de 70 anys d’edat i veí de Puiggròs. Amb aquesta víctima, són 139 les persones que han mort en accident de trànsit enguany a la xarxa viària interurbana de Catalunya, 51 de les quals motoristes.

  • 17:30

    L'aeroport de Reus oferirà un 16% més de places el 2024 amb 26 connexions diferents

     

    L'aeroport de Reus oferirà un 16% més de places el 2024 i connectarà el Camp de Tarragona amb 26 destinacions diferents, segons les previsions de la infraestructura. D'aquestes connexions, dues seran noves, Londres-Luton i Manchester, ambdues operades per EasyJet. Alhora es mantindran els enllaços de Vueling a París o els vols d'Air Nostrum a Palma de Mallorca, a més de les noves operatives xàrter des de Belfast, i Praga i Pardubice. Aquest dimarts s'han commemorat els 20 anys de la signatura del Pacte de la Boella, un acord a partir del qual es va crear la Taula Estratègica de l'Aeroport de Reus, formada per ens públics i privats de la demarcació que té per objectiu impulsar l'equipament.

  • 16:45

    Obre el mercat provisional d'Horta

     

    El mercat provisional d'Horta, a Barcelona, ha començat aquest dimarts la seva activitat. L’edifici, instal·lat en un espai verd a la confluència dels carrers de Porto i Lisboa, és una estructura de fusta d’uns 1.400 metres quadrats, proposta dels arquitectes Pere Joan Ravetllat i Carles Enrich. El govern municipal preveu que, un cop acabin les obres del mercat definitiu i els paradistes s'hi tornin a instal·lar, part de l'estructura del mercat provisional es quedi de manera permanent en aquesta ubicació per formar part del nou parc del districte. 

  • 16:30

    Cauen els casos de bronquiolitis en menors

     

    En una temporada normal, en l'Hospital Parc Taulí ingressen entre 150 i 200 menors per bronquiolitis. Factors com la pandèmia i que la temporada de bronquiolitis ha començat més tard, distorsionen la comparació. Tot i això, sí que hi ha un motiu clau en la disminució de casos: la immunització dels nadons. Des de l'octubre s'administra un anticòs per prevenir la infecció pel Virus que provoca la bronquiolitis. És una sola dosi perquè el període més greu són els primers mesos. De moment la resposta a la immunització està sent molt bona. Tot i la disminució d'ingressos, els pediatres recorden que estem a l'inici de diferents onades de malalties respiratòries que comencen a tensionar els centres sanitaris.

    Cauen els casos de bronquiolitis en menors
    rtve Cauen els casos de bronquiolitis en menors
  • 16:18

    El 40% de les famílies que viuen de lloguer a Barcelona fan un esforç superior a la meitat de la seva renda.

     

    Segons l'informe de la immobiliària Culmia, l'esforç al conjunt de Catalunya per pagar el lloguer se situa en el 30% dels ingressos. En el cas de rendes per sota dels 2.000 euros al mes el percentatge es dispara fins a més del 50%. Els autors de l'informe destaca la manca d'oferta. Estimen que Catalunya necessita construir 225.000 noves llars de lloguer assequible a curt termini, tot i que a la regió metropolitana només hi ha sol per construir-ne 30.000 i a Barcelona 3.000.

    Pagar el lloguer a Barcelona es menja la meitat dels ingressos
    rtve Pagar el lloguer a Barcelona es menja la meitat dels ingressos
  • 16:00

    L'Hospital de Bellvitge inaugura una nova unitat de Son i Ventilació preparada per a la telemedicina

     

    L'Hospital Universitari de Bellvitge ha inaugurat a la primera planta del centre la seva nova Unitat de Son i Ventilació, equipada amb tecnologia que la deixa preparada per a la telemedicina i que permet atendre de manera integral al pacient complex. Les obres han tingut una durada de set mesos i han permès generar habitacions més àmplies i ben insonoritzades que les existents fins ara. La nova unitat disposa d'una sala terapèutica i ambulatòria diferenciada de l'àrea d’habitacions on es practicaran les proves ambulatòries, s'administraran les teràpies, i s'hi faran les visites d’adaptació als tractaments i sessions individuals i grupals d'educació als pacients.

  • 15:20

    La Policia Local de La Bisbal de l'Empordà deté dos lladres d'un grup actiu que es dedica als furts en diversos pobles

     

    La Policia Local de la Bisbal d'Empordà ha detingut dos joves de 17 i 19 anys que pertanyen a un grup que es dedica a robar a la capital del Baix Empordà i a pobles del voltant. Els arrestats, que van quedar en llibertat, van entrar a robar en diferents establiments i domicilis. Un dels joves compta amb setze detencions per fets similars, mentre que l'altre sospitós també ha estat detingut diverses vegades per haver comès robatoris a la Bisbal i a d'altres pobles de la zona del Baix Empordà. De fet, la policia sospita que es tracta d'un grup itinerant que es desplaça per la zona cometent actes delictius.

  • 14:25

    L'AMB aprova de manera inicial l'increment de la tarifa de l'aigua als municipis abastits per Aigües de Barcelona

     

    El Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha aprovat inicialment l'increment de les tarifes de l'aigua per als clients dels 23 municipis abastits per Aigües de Barcelona, un fet que implicarà un augment de 5 euros de mitjana a partir de març. L'ens ja va justificar la setmana passada la decisió per la pujada de tarifes d'Aigües Ter-Llobregat en el subministrament per l'impacte de la sequera. La proposta ha prosperat amb els vots a favor de PSC, Junts i ERC, i els vots en contra de Vox i ViviMiR i Junts per Tiana. PP, En comú podem - Confluències, i Compromís i Acord per Torrelles s'hi han abstingut. Ara el text se sotmetrà a exposició pública durant 30 dies per procedir a la seva aprovació definitiva.

  • 14:14

    Recupera l'Informatiu

     

    Més d'un miler de menors han passat per l'Equip d'Atenció al Maltractament de l'Hospital Vall d'Hebron en només 3 anys. La majoria de les màquines de l'ATM deixen de vendre els tradicionals bitllets de bus, metro i Rodalies blancs amb una banda magnètica al darrere per donar pas a la T-Mobilitat. La Generalitat vol sancionar Renfe amb 700.000 euros per afectacions derivades de l'avaria del mes de maig a l'estació de Gavà. Ter Stegen és baixa pel partit contra el Porto per problemes lumbars i Sergi Roberto ha rebut l'alta mèdica.  

    L'Informatiu - 28/11/2023
    rtve L'Informatiu - 28/11/2023
  • 13:55

    El Manga Barcelona preveu superar els 163.000 visitants en una nova edició que creix en espais i activitats

     

    La 29a edició del saló Manga Barcelona se celebrarà del 7 al 10 de desembre a la Fira de Barcelona Gran Via. La nova edició creix en espais, sales i oferirà una zona d'activitats més gran. El saló ocuparà 85.000 metres quadrats i reunirà 272 expositors. A banda de créixer en nombre de parades, ja s'han esgotat les entrades de divendres i dissabte. L'organització preveu superar els 163.000 visitants de l'edició de 2022. Entre els noms més destacats de la nova edició hi haurà la visita de l'equip liderat per Brian Lee O'Malley, Abel Góngora i Kohei Sakita o Tokyo Genso. El llistat de convidats es completa amb el músic basc Fermin Muguruza, el compositor de 'Digimon' Ayumi Miyazaki o la de 'Sailor Moon R' Yoko Ishida.

  • 13:50

    Resolta la incidència que impedia pagar amb targeta bancària a la xarxa de metro de Barcelona

     

    Els usuaris de metro ja poden tornar a fer els seus pagaments amb targeta bancària a les màquines autovenda després de la incidència d'aquest dimarts al matí, segons ha informat Transports Metropolitans de Barcelona. Tot i així, l'operadora avisa que durant una estona és possible que continuïn havent-hi algunes afectacions ja que el servei es restablirà progressivament. La incidència, a més, també ha afectat altres operadors. Al juliol passat, el sistema de pagament per targeta va patir una incidència similar. Segons TMB, l'avaria ha estat relacionada amb el proveïdor del sistema de distribució de bitllets.

  • 13:40

    La Fira de l'Avet d'Espinelves preveu rebre més de 9.000 visitants i vendre 3.000 arbres de Nadal

     

    El certamen tindrà lloc del 2 al 10 de desembre i preveu rebre més de 9.000 visitants. Per evitar problemes de mobilitat, l'Ajuntament ha creat unes 200 noves places d'aparcament. Tot i això, el seu alcalde, Antoni Tanyà, recomana visitar la fira els primers dies perquè és quan hi ha menys afluència de gent. De cara a la propera edició, s'està valorant oferir un servei de bus que comuniqui Espinelves amb Vic. El certamen tindrà un centenar de parades, 10 més que l'any passat. La meitat s'han construït de nou amb fusta. A més, hi haurà set parades d'avets, totes de veïns del poble. En total, es preveuen vendre uns 3.000 arbres.

  • 13:35

    El Govern dóna llum verda a l'operació per licitar els treballs per modernitzar la potabilitzadora del Ter

     

    El Govern autoritza l'operació per impulsar les obres de modernització de l'Estació de Tractament d'Aigües Potables (ETAP) del Ter, la planta potabilitzadora més gran de Catalunya. Així, ha aprovat autoritzar un préstec per valor de 130 milions d'euros entre l'ACA i Aigües Ter Llobregat (ATL) per licitar els treballs. Les obres es podrien iniciar la tardor de 2024 i preveuen fer un nou dipòsit i una estació de bombament, així com la posada en marxa d'una unitat de desinfecció per ozonització i una nova instal·lació de desinfecció amb hipoclorit sòdic. També inclouen rehabilitar els filtres de sorra existents i posar filtres de carbó actiu en gra. Els treballs tindran un període d'execució de 48 mesos i podrien acabar a finals de 2028.

  • 13:27

    L'oci nocturn del Front Marítim de Barcelona genera un impacte de 165 milions


    Segons Fecasarm, els establiments d'oci nocturn del Front Marítim de Barcelona generen un impacte de 165 milions d'euros al PIB de Catalunya. En un comunicat conjunt d'aquest dimarts, Spain Nightlife i Fecasarm han explicat que aquests locals generen 32,7 milions de recaptació fiscal i generen 3.143 llocs de treball.

  • 13:15

    El MACBA presenta un programa ''crític, participatiu i ecofeminista'' per a l'any 2024

     

    El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) ha presentat aquest dimarts el programa del 2024, que pretén ser "crític, participatiu i ecofeminista". L'equipament comptarà amb exposicions monogràfiques dedicades a Mari Chordà, Teresa Solar i Jordi Colomer. També destaca el projecte fotogràfic 'Arxipèlag. Noves imatges de la Barcelona dels barris' i la mostra dedicada a la desapareguda revista 'Visual'. Pel que fa als canvis curatorials, els principals arribaran a partir del juny amb propostes d'Adrián Balseca, Katia Kameli, Younès Rahmoun, Dora García o Antoni Tàpies. La inauguració anirà a càrrec de Lydia Ourahmane i el seu projecte '108 dies', que convida més d'un centenar de persones i col·lectius a ocupar la torre de l'edifici Meier.

  • 13:10

    Comença el canvi a la T-Mobilitat: les màquines del metro de Barcelona deixen d'expedir targetes magnètiques

     

    Les targetes magnètiques desapareixeran del metro de Barcelona i només es podran comprar bitllets amb la T-Mobilitat, un suport que permet carregar qualsevol títol de transport. Aquest canvi comença a produir-se a partir d'aquest 28 de novembre, quan algunes màquines expenedores ja no emetran les targetes tradicionals i els usuaris ja podran comprar la T-Mobilitat recarregable en format cartró. El canvi definitiu, però, es produirà el 15 de gener.

  • 13:02

    La Mesa del Congrés rebutja demanar informes al CGPJ i al Consell Fiscal sobre l'amnistia



    Així ho havia sol·licitat el PP, que insisteix a frenar la tramitació de la llei en el Parlament. Quan queden poques setmanes perquè el ple del Congrés debati la presa en consideració de la proposició de llei de l'amnistia, els populars segueixen en la seva ofensiva d'intentar paralitzar la norma abans d'aquest debat, tant sol·licitant informes dels poders judicials que puguin "buidar dubtes o aclarir termes" com sol·licitant la reconsideració de la iniciativa

  • 12:40

    Els equips d’atenció primària atendran directament les persones de les residències de gent gran

     

    El desplegament del nou model es realitzarà en el termini d’un any i començarà pels equips que ja tenen un grau de coordinació elevat amb les residències i que representen el 72% del total. Això obliga a reforçar els EAP que tenen un major volum de places residencials a càrrec seu, amb un cost addicional d’uns 15 milions d’euros (equivalent a 117 metges i 130 infermeres més).

  • 12:44

    Tendència ascendent del conjunt de les infeccions respiratòries agudes.

     

     

    El refredat comú és el més freqüent per davant del SARS-CoV-2, la grip i el virus respiratori sincicial. Amb relació a la covid, el nombre de persones ingressades registra un lleu ascens amb 342 persones, 28 més que la setmana passada, i 9 persones ingressades a les UCI.

    El 48 % de les persones majors de 80 anys i el 33 % de la franja de 70 a 79 anys han estat inoculats de covid. Una cobertura inferior respecte de la grip, què en aquests grups se situa en el 55 i el 40% respectivament, tot i que la incidència més grossa de grip es focalitza en els grups menors de 45 anys, indici de les onades epidèmiques de la tardor-hivern-.

    En aquest sentit, també es detecta un augment per sobre de l’esperable de les pneumònies diagnosticades a l’atenció primària.

    Actualment, s’han registrat 4.360 casos de faringitis estreptocòccica, el 39% del total de faringitis, i 444 d’escarlatina, que en aquest cas constitueix la primera onada epidèmica d'aquesta infecció.

  • 12:30

    El Govern ha aprovat aquest matí el nou Codi d’Accessibilitat de Catalunya

     

    El reglament va més enllà de les barreres arquitectòniques i té en compte també l’accessibilitat comunicativa i cognitiva dels productes i serveis o d’activitats culturals, esportives i de lleure.  El nou Codi d’Accessibilitat té l’objectiu d’afrontar el repte demogràfic de l’envelliment i d’incidir en la qualitat de vida de les persones amb discapacitat o amb dificultats d’interacció amb l’entorn, per garantir l’exercici dels seus drets i evitar les desigualtats que generen les barreres existents.

  • 11:50

    Josep Maria Miró guanya el 32è Premi SGAE de Teatre Jardiel Poncela 2023
     

     

    El dramaturg català Josep Maria Miró és el guanyador del 32è Premi SGAE de Teatre Jardiel Poncela 2023, amb l’obra El monstre. El Premi Nacional de Literatura Dramàtica 2022, Josep Maria Miró, expressa que «un guardó sempre és una alegria, perquè és un reconeixement al teu treball, però en el cas de premis literaris com el Jardiel Poncela es posa especialment en valor. 

  • 11:30

    Desenes d’universitaris tallen la Diagonal per exigir canvis als protocols contra la violència masclista dels professors

     

    Desenes d’estudiants universitaris tallen l’avinguda Diagonal de Barcelona per reclamar canvis profunds en els protocols contra la violència masclista d’alguns professors. Ha estat el primer acte preparatori de la vaga que el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha anunciat per al pròxim 14 de desembre a totes les universitats públiques del país. Segons ells, els protocols no funcionen i en els últims mesos s’ha demostrat que les denúncies de les estudiants triguen molt a generar efectes reals.

  • 11:25

    Comença la manifestació de les VTC a Barcelona

     

    El sector de les VTC es manifesta pel centre de Barcelona davant la por a perdre gairebé 3.000 llocs de feina per les mesures de l'administració i les sancions a conductors.

  • 11:15

    Arrels avisa que el 43% de les persones que viuen al carrer a Barcelona no tenen ningú amb qui comptar

     

    Així es desprèn de l'enquesta a ciutadans que es troben en aquesta situació que ha dut a terme Arrels Fundació. El treball ha revelat que aquesta problemàtica s'intensifica entre els individus d'origen extracomunitari. Amb tot, ha mostrat que com més temps fa que una persona viu al ras, més habitual és que obtingui el suport i l'empatia de botiguers o veïns i veïnes. Així, ha mostrat que un 67% de dones i un 54% d'homes sense llar tenen alguna persona que els ajuda. Amb l'objectiu de sensibilitzar la població, la fundació ha impulsat la campanya #AlgúAmbQuiComptar.

  • 10:50

    El pagament amb targeta al metro de Barcelona no funciona per una incidència 

     

    Els usuaris del metro de Barcelona no poden pagar amb targeta a les màquines expenedores per una incidència tècnica. Els bitllets només es poden adquirir amb efectiu, tot just el mateix dia que comença el canvi progressiu a la T-Mobilitat, que implica que algunes màquines ja no expedeixen títols magnètics.

  • 11:00

    Renfe recorrerà la sanció que la Generalitat vol imposar-los per l'avaria de l'R2 Sud a Gavà.

    La Generalitat estudia imposar una sanció de 700.000 euros a Renfe per les incidències al servei de Rodalies al maig, amb l'avaria que es va produir a Gavà. L'Agència Catalana de Consum considera fets greus la desconfiança envers els usuaris i veu molt greu la gestió de l'avaria que es va allargar tres setmanes.

     

    El mes de maig, l'Agència Catalana de Consum va iniciar tres expedients sancionadors a Barcelona, Tarragona i les Terres de l'Ebre La proposta de sanció de 700.000 euros només fa referència al primer dels expedients, mentre la resta encara continuen en tràmit. Això podria fer pujar encara més l'import total.

  • 10:16

    El nombre d'hipoteques constituïdes sobre habitatges es desploma prop d'un 32% al setembre

     

    En concret, es van signar 5.291 hipoteques, la xifra més baixa des del 2020 però per sobre el 2019 (3.734). El capital subscrit va ser de 871 milions d'euros, un 32,8% anual menys, i l'import mitjà per hipoteca es va situar en els 164.619 euros, un 1,5% menys. Al conjunt de l'Estat, també es va produir un descens, del 29,6%.

  • 10:00

    Renfe prohibeix l’accés de patinets elèctrics en tots els seus trens de passatgers. 

     

     

    Des del pròxim 12 de desembre la prohibició d’accés de patinets elèctrics per evitar les situacions de perill per incendis de bateries a tots els trens de Renfe Viajeros, tant de Rodalies i Regionals com d’Alta Velocitat i Llarga Distància. Es a dir, en tots els trens d'AVE, Avlo, Alvia, Avant, Euromed i Intercity. 

    D'aquesta manera, una vegada entri en vigor la mesura, Renfe podrà obligar un viatger a abandonar el tren si porta un patinet que atempti contra la seguretat i el bon funcionament del transport. 

     

     
  • 10:00

    Renfe recorrerà la sanció imposada per les incidències de maig en Rodalies
     

     

    La companyia manté que l'avaria "es va produir de forma totalment sobrevinguda" i afirma que les mesures en l'R2 van ser consensuades amb la Generalitat. La sanció de fins a 700.000 euros proposada per l'Agència Catalana del Consum es refereix a les incidències en el servei de l'R2 Sud de Rodalies aquest maig per suposades infraccions "molt greus" en la gestió de l'avaria.
     

  • 9:20

    Toni Comín: "Mentre es negocia, no s'està exercint la via unilateral". 

     

     

    L'eurodiputat de Junts per Catalunya, Toni Comín, assenyala "mentre es negocia, no s'està exercint la via unilateral", tot i que ha assegurat que Junts "no es renuncia a la via unilateral".  

    En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Comín diu que Junts només es plantejarà negociar conjuntament amb ERC quan l'objectiu no respon a "un interès partidista". 

    En aquesta línia, Comín acusa el president Aragonès de "dificultar" que hi hagués membres de Junts  a la taula de diàleg i el titlla de perseguir només el protagonisme d'ERC: "Dissimula malament que el que li preocupa no és l'èxit de la negociació". 

     
  • 8:30

    EL TEMPS | La previsió d'aquest dimarts 28 de novembre d'El Temps de RTVE Catalunya amb el Sergi Loras.

  • 8:15

    Aragonès s'indigna amb les paraules del jutge del Tsunami. 

     

     

    Les noves actuacions del jutge que investiga a Marta Rovira i Carles Puigdemont en la causa de Tsunami Democràtic han indignat el president Aragonès des de Corea on està en visita oficial al país. 

  • 8:05

    Estat de preemergència a Barcelona i Girona. 

     

     

    Des d'avui les comarques de Barcelona i Girona que s'abasteixen d'aigua dels embassaments del Ter-Llobregat estan ja en situació de preemergència per sequera. Avui s'ha publicat al diari oficial de la Generalitat la resolució de l'agència catalana de l'aigua que estableix un límit màxim de consum de 210 litres per habitant i dia. Es tracta d'una mesura d'estalvi, però sobretot de conscienciació de la ciutadania per intentar retardar el màxim possible el passi a la situació d'emergència.

  • 8:00

    Bon dia. Segueix aquí les notícies més destacades d'avui dimarts 28 de novembre de 2023.

     

     

    Aquí pots veure les notícies destacades d'ahir.