Enlaces accesibilidad
Agenda

Barcelona s'omple de Nadal: les principals novetats d'enguany

Per
Enllumenat de Nadal a Ciutat Vella a Barcelona
Enllumenat de Nadal a Ciutat Vella a Barcelona

Barcelona torna a ser l'epicentre per Nadal amb els seus carrers vestits de llums i una gran varietat d'activitats per gaudir en família i amics. Enguany, s'hi presenten moltes novetats, com el retorn a un pessebre més tradicional a la plaça Sant Jaume. La sequera marcarà sense dubte aquestes dates, sobretot perquè s'hi ha hagut de cancel·lar l'espectacle a la Font Màgica de Montjuïc.

Per a l’alcalde Jaume Collboni serà un Nadal "100% barceloní, únic". Porta com a lema ‘Ara ve Nadal, ara ve Barcelona’ i fa una crida a viure i redescobrir la ciutat sota les llums de Nadal. Les activitats característiques de la capital seguiran, com La Fira de Santa Llúcia i l’encesa de llums de Nadal, que es va celebrar el 23 de novembre al passeig de Gràcia.

Torna el tradicional pessebre de la plaça Sant Jaume

Després d'unes festes nadalenques on la innovació i la tecnologia van ser les protagonistes, el pessebre de la plaça Sant Jaume 2023 fa a un costat la realitat virtual i torna a la seva versió tradicional amb figures físiques. Enguany, l'escenari està format per grans lones amb fotografies impreses en què es poden veure escenes típiques de naixement traduïdes com a escenes d’avui en dia a Barcelona.

Un pessebre “100% barceloní”, segons l'Ajuntament, que s'inspira en la tradició napolitana. Està dissenyat per l’escenògraf Ignasi Cristià. Tot i que torna la representació física, no perdrà la part digital, ja que hi haurà una “mostra gràfica” que servirà per explicar la tradició “en una intervenció vinculada a la commemoració dels 800 anys de pessebrisme”.

Festival de la Infància a Montjuïc

Torna el Festival de la Infància a la Fira de Montjuïc durant aquestes festes, entre el 27 i el 31 de desembre. La novetat aquest any és un espai per als més petits, entre 0 i 4 mesos, amb jocs i entorns adaptats per a ells.

Barcelona Festival de Nadal

La plaça Catalunya i la plaça Universitat són punts de reunió per a molts barcelonins, i ara també pel Barcelona Festival de Nadal. Està programat entre el 16 i el 29 de desembre i acollirà diverses activitats per a tots els públics. Als matins, d’11 h a 14 h, hi haurà activitats familiars on el protagonista no serà Nadal, sinó el paper.

A les tardes, més enllà de les 16:30, el públic podrà gaudir d’una plaça plena d’arts de carrer i amb una àmplia oferta musical. A partir de les vuit del vespre, la Plaça Catalunya es convertirà en l’escenari del gran format 'Una Taula', un espectacle de música, teatre i arts visuals, realitzat per l’Agrupació Señor Serrano.

Analema, espectacle d’art digital

A la plaça Universitat s’instal·larà una peça artística digital titulada 'Analema', desenvolupada per Glasswork i amb espai sonor de Tarta Relena. L’espectacle commemora els 30 anys del Sónar, encarregats d’idear Analema.

L'encesa de llums, al passeig de Gràcia

El 23 de novembre ha tingut lloc la tradicional encesa de les llums de Nadal de la capital catalana. Enguany, s'ha fet al passeig de Gràcia amb motiu del seu bicentenari. Com a principal novetat, el passeig de Sant Joan és un dels nous escenaris de l’enllumenat, que s’inspira el manga i el còmic Kawaii. El tram que s’il·lumina va des de l’Arc del Triomf a la plaça Tetuan.

Una altra novetat és que enguany els veïns del barri de Torre Baró de Barcelona s'han unit i per fi els seus carrers també tindran il·luminació nadalenca. En canvi, una de les principals novetats és que La Font Màgica de Montjuïc queda fora de l’espectacle de Cap d’Any 2023-2024 a causa de la sequera.