Calonge, el primer booktown de Catalunya
A Catalunya ja hi ha arribat el primer booktown. Però… què és un booktown? Un booktown és un poble petit i rural on es concentren nombroses empreses relacionades amb el comerç de llibres. És a dir, llibreries. Aquests pobles són destins populars pels amants de la lectura i els bibliòfils, ja que ofereixen una àmplia varietat de llibres nous, antics, estranys… En els booktowns si respira un ambient intel·lectual i literari, i fomenten el turisme cultural.
Doncs resulta que Catalunya ja té una localitat que es considera booktown i és Calonge, un poblet de Girona. A Calonge es pot passejar pel “barri de les lletres”. Es tracta d’un encreuament de carrerons amb noms d’escriptors il·lustres com Àngel Guimerà o Mossèn Cinto Verdaguer. Ambdós encreuaments estan plens de llibreries. Així han convertit Calonge en un dels epicentres culturals de Catalunya i punt de trobada d’escriptors i intel·lectuals.
I on podem trobar més booktowns? Altres racons del món considerats booktowns i on s’organitzen festivals i trobades intel·lectuals són Hay-on-Wye a Gales, Mundal a Noruega, Óbidos a Portugal, Clunes a Australia o el més antic Jinbocho a Japó.
Recupera el programa ‘Déu n’hi do’ amb la Shalana a RTVE Play Catalunya.