Enlaces accesibilidad
ACTUALITAT

Notícies més destacades del 30 de novembre de 2023 | Pere Aragonès i Pedro Sánchez es reuniran a Palau el 21 de desembre

  • Pedro Sánchez creu que els partits que s'oposen a l'amnistia l'acabaran acceptant
  • Consum multa divuit companyies aèries amb 700.000 euros per pràctiques abusives
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Pere Aragonès es reunirà amb Pedro Sánchez el 21 de desembre
Pere Aragonès es reunirà amb Pedro Sánchez el 21 de desembre

L'actualitat d'aquest dijous passa pel desallotjament de les cases ocupades de la Bonanova de Barcelona, Kubo i Ruïna. A Santa Coloma de Gramenet també s'ha efectuat el desallotjament de la casa 'Estudi 9'.

En clau política continua l'hermetisme sobre la primera reunió entre Junts i el PSOE a Suïssa amb la participació d'un verificador internacional. Pedro Sánchez també evita concretar i defensa a TVE l'amnistia per normalitzar la situació a Catalunya. El president espanyol es reunirà amb Pere Aragonès el 21 de desembre en la primera trobada oficial després de la investidura.

Les 11 estacions d’esquí del Pirineu de Lleida preveuen encetar la temporada el 5 de desembre. FGC i el CSIC presenten el Laboratori de la Neu, un sistema pioner per produir neu de manera més sostenible i eficient.

A Tarragona, nou simulacre de Plaseqta. Consum sanciona amb 700.000 euros 18 aerolínies, per cobrar un recàrrec per l'equipatge de mà.

Resum notícies a Catalunya: 30 de novembre de 2023

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 20:04

    Unes 200 persones es manifesten a Santa Coloma contra els desallotjaments

     

    Unes 200 persones es manifesten al centre de Santa Coloma de Gramenet per protestar contra els desallotjaments, en concret contra els que s'han viscut avui als edificis de la Bonanova de Barcelona, La Ruïna i El Kubo, i el del mateix municipi 'Estudi 9'. 

  • 19:47

    L'Ajuntament lliura les Medalles d'Honor de Barcelona 2023

     

    L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha lliurat aquest dijous les Medalles d'Honor de la ciutat corresponents a l'any 2023, en un acte que s'ha celebrat al Saló de Cent de l'Ajuntament. Les cinc Medalles d'Honor de l'àmbit de ciutat s'han atorgat a Elena Carreras, Julia Otero, Marina Subirats, Aura Fundació i la Federació d'Ateneus de Catalunya. El guardó, creat l'any 1997, distingeix persones o entitats que amb la pràctica professional o social han contribuït a desenvolupar la consciència ciutadana i les virtuts dels valors cívics.

  • 19:44

    Una de les noies que ha posat les mans en formigó al desallotjament d'Estudi 9, hospitalitzada

     

    Una de les dues noies que ha posat les mans en formigó durant el desallotjament d'Estudi 9 a Santa Coloma es troba hospitalitzada i es tem que pugui perdre el braç. L'operatiu s'ha allargat més del previst, ja que dues persones havien introduït el seu braç en bidons amb guix. No hi ha detinguts.

  • 19:20

    Principi d'acord entre el hub que ha de substituir Nissan i els sindicats per a 600 contractes a partir de l'1 de febrer

     

    l D-hub que ha de substituir Nissan i els sindicats han arribat a un acord per a contractar 606 persones a partir de l'1 de febrer del 2024. El pacte arriba després de setmanes buscant una solució per als empleats que es quedarien sense ingressos quan se'ls acabés l'atur i mentre el hub encara no ha concretat exactament quina càrrega de feina tindrà la nova fàbrica multimarca. El hub impulsat per QEV i Btech, que havia plantejat pagar l'SMI, ha acceptat abonar 1.575 euros bruts al mes en 12 pagues. Els contractes es dividiran entre els ordinaris i els de formació. A partir de l'1 d'octubre, tota la plantilla passarà a cobrar el que es va pactar a l'acord de l'ERO, el salari que marca el conveni del metall més el 20%, segons CCOO.

  • 18:08

    Infermeres de Catalunya crida a la vaga indefinida per la situació "límit" al SISCAT

     

    El sindicat Infermeres de Catalunya ha convocat una vaga indefinida a partir del 12 de desembre davant la situació "límit" que viu el personal del Sistema Sanitari Integral d'Utilització Pública de Catalunya (SISCAT). En un comunicat la formació denuncia el "menyspreu" cap a la professió "reflectit" al III Conveni Col·lectiu dels hospitals d'aguts, centres d'atenció primària, centres sociosanitaris i centres de salut mental concertats amb el Servei Català de la Salut, un text que es va signar el gener passat, i al preacord del III Acord de Condicions de Treball del personal estatutari de l'Institut Català de la Salut (ICS) signat el 22 de novembre.

  • 17:45

    El 60% de les persones que es troben en situació de pobresa extrema no reben cap prestació

     

    El 60% de les persones que es troben en situació de pobresa extrema no reben cap prestació. Segons les dades de l'informe INSOCAT, presentat per les Entitats Catalanes d'Acció Social, cal millorar l'accés a l'Ingrés Mínim Vital i la Renda Garantida de Ciutadania.

  • 17:25

    566 detencions en una macrooperació policial internacional amb participació dels Mossos

     

    Una macrooperació internacional que ha comptat amb la participació dels Mossos d'Esquadra ha acabat amb 566 detencions, segons han informat els Mossos. Entre el 13 i el 18 de novembre s'han fet els Dies d'Acció Conjunta amb la participació de 26 països d'arreu d'Europa, alguns de fora de la Unió Europea com Albània, Moldàvia, Sèrbia o Ucraïna, i en el marc de la Plataforma Multidisciplinària Europea Contra les Amenaces Criminals, impulsada per Europol. La plataforma està focalitzada en la lluita contra les armes de foc, la immigració il·legal, el cànnabis, la cocaïna i l'heroïna. Aquesta vegada s'han comissat 310 armes i prop d'una tona de diversos tipus d'estupefaents.

  • 17:00

    Retards de més de mitja hora a les línies R2 Nord i R8 de Rodalies de Renfe per l'atropellament d'una persona a Mollet

     

    Les línies R2 Nord i R8 de Rodalies de Renfe presenten retards de més de mitja hora aquest dijous a la tarda a causa de l'atropellament d'una persona a l'estació de Mollet – Sant Fost. Segons informa Adif, la persona afectada es trobava en un punt no autoritzat de pas. La gestora pública de la infraestructura ferroviària ha informat de l'incident a dos quarts de cinc de la tarda.

  • 16:46

    La Sareb desplega un dispositiu de seguretat per evitar una nova ocupació del Kubo i la Ruïna

     

    La Sareb ha informat aquest dijous de la recuperació dels edificis del Kubo i la Ruïna a l’entorn de la plaça Bonanova i ha indicat que ha desplegat un dispositiu de seguretat per evitar una nova ocupació. L’entitat ha recordat que el Pla General Metropolità contempla una gran zona verda en el lloc on s’ubica l’antic edifici d’oficines conegut com el Kubo, mentre que la Ruïna podrà ser rehabilitada, tot i que no pot créixer en metres d’edificació. La Sareb ha agraït als Mossos i a les autoritats municipals la feina feta per executar aquest desallotjament i li desitja una ràpida recuperació al mosso d’Esquadra ferit lleu. 

  • 16:35

    Les estacions d'esquí de Lleida confien a millorar les dades turístiques del 2022

     

     

    Les 11 estacions d'esquí alpí i nòrdic del Pirineu de la demarcació de Lleida confien poder arrencar la temporada 2023-2024 el dia 5 de desembre, abans del pont de la Puríssima. L'objectiu és igualar les xifres rècord de fa 2 anys amb 1,3 milions d'esquiadors. Tot i això, estan pendents de les nevades que es preveuen els pròxims dies; fins al moment, no poden garantir condicions per a la pràctica de l'esquí; només Baqueira Beret té obertes les pistes.

  • 16:36

    Simulacre de risc químic en una empresa de residus especials a Constantí

     

    Els Bombers han controlat un núvol tòxic aquest matí a Santa Eulàlia de Ronçana, al Vallès Oriental. Un accident que s'ha produït justament mentre es feia un simulacre de risc químic en una empresa de residus especials del polígon industrial de Constantí, al Tarragonès. S'ha simulat un incendi i la formació d'un núvol tòxic, posant a prova el PLASEQTA.

  • 16:19

    La Mushkaa, The Tyets, Alba Careta i Love of Lesbian entre els premis ARC Catalunya

     

    Els premis ARC de la indústria musical catalana premien la Mushkaa com a artista revelació i The Tyets, Alba Careta i Love of Lesbian com les millors gires d'autoria pròpia, de jazz i internacional. En el 21è aniversari reivindiquen el suport i la promoció a la creació musical feta a Catalunya.

  • 16:17

    Pressupost rècord a la Diputació de Barcelona amb més de 1.200 milions d'euros

     

    És un 14% més que l'any passat. Els comptes han tirat endavant pràcticament per unanimitat amb el vot favorable de tots els grups polítics excepte del diputat de Vox. L'ens assegura que 8 de cada 10 euros aniran destinats directament als ajuntaments. Destaca també una partida de 25 milions d'euros per fer front a la sequera

  • 15:50

    La Molina: l'estació de prova de la neu artificial sostenible de la Generalitat

     

    Els Ferrocarrils de la Generalitat i el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) han impulsat un nou sistema que consisteix a imitar la mineralització de l'aigua per poder seguir el procés natural de la neu, sense dependre de les condicions climatològiques. Insisteixen que reduirà prop d'un 40% de l'energia que s'utilitza per fer neu artificial i l'estació d'esquí de La Molina serà la primera a provar-la a les seves pistes, durant un període de tres anys.

  • 15:37

    Acaba sense detinguts el desallotjament d’’Estudi 9’ a Santa Coloma de Gramenet després de nou hores

     

    Els últims dos okupes han sortit de l’espai passades les dues de la tarda. Eren dues noies que havien introduït els seus braços a bidons de grans dimensions plens de ferralla i ciment amb l’objectiu de dificultar la tasca policial. De fet, han fet falta prop de sis hores per poder-les alliberar. Dins l’immoble hi havia quatre persones més: dues que no han ofert resistència i han marxat i dues més que s’havien amagat en un pati de llums inaccessible. Per treure-les ha estat necessari tirar a terra una paret. 

  • 15:20

    Pere Aragonès i Pedro Sánchez es reuniran el dijous 21 de desembre al Palau de la Generalitat.

     

    Aquesta serà la primera trobada institucional entre els dos caps dels executius des que Sánchez ha estat investit de nou president del govern espanyol. La intenció de la Generalitat és que aquesta trobada sigui ja una reunió de treball entre les dues administracions. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha avançat que els temes que ha situat el Govern com a prioritaris: "La carpeta del conflicte polític", el finançament singular per a Catalunya i el traspàs de Rodalies.

  • 15:10

    El Port de Barcelona comença els treballs per convertir la ZAL en el parc fotovoltaic sobre coberta més gran d’Europa

     

    El projecte es desenvoluparà per fases amb una previsió de finalització l’any 2026 i amb un pressupost total de 24 milions d’euros. Una vegada estiguin en funcionament totes les instal·lacions, la potència serà de 40MWp generant l’energia equivalent al consum de 41.250 persones. És a dir, la necessària per proveir durant tot l’any a ciutats de la mida de Vilafranca del Penedès o Igualada. "Som la infraestructura del país que més esforços i inversió està portant a terme en el procés de descarbonització", ha assenyalat el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó.

  • 14:26

    L'Informatiu - 30/11/2023

     

    Pedro Sánchez justifica la llei d'amnistia en la primera entrevista després de la investidura. El ministre de Justícia es reuneix amb màxims representants de la Comissió Europea per explicar-los el projecte de llei d'amnistia. Primera reunió del nou comitè de direcció del PP7 detinguts en el desallotjament dels edificis ocupats del Kubo i la Ruïna. Aquesta mitjanit acaba el termini perquè els socis del Barça es registrin al cens.

    L'Informatiu - 30/11/2023
    rtve L'Informatiu - 30/11/2023
  • 14:12

    L'Euríbor tanca novembre en el 4,022%, el nivell més baix des de juny

     

    El principal indicador per les hipoteques variables ha caigut en 13,8 punts bàsics en comparació amb el mes d'octubre. En canvi, respecte a fa un any s'ha enfilat en 1,19 punts percentuals. En el darrer any només havia caigut a l'agost, quan havia passat del 4,15% al 4,07%. 

     

  • 13:56

    Prop de 300.000 joves pateixen algun trastorn alimentari

     

    El diagnòstic d'anorèxia, bulímia, trastorn per afartament i altres trastorns de la conducta alimentària ha augmentat fins a un 40% des de la pandèmia.  Per tractar-ho fa anys que molts centres han incorporat els hospitals de dia, però només amb torn de matí, i l'experiència ha demostrat que l'aïllament del seu entorn no els ajuda. Per aquest motiu, El Consorci Sanitari del Maresme ha creat una unitat de tarda, què ja s'ha confirmat molt eficaç.

    Prop de 300.000 joves pateixen algun trastorn alimentari
    rtve Prop de 300.000 joves pateixen algun trastorn alimentari | Ana Bañeres
  • 13:30

    Invertiran 7,5 MEUR per connectar vuit municipis de l'Anoia a la xarxa Ter-Llobregat i acabar amb els problemes d'aigua

     

    Vuit municipis de l'Anoia (Copons, Sant Martí Sesgueioles, Jorba, Prats de Rei, Rubió, Sant Pere Sallavinera, Veciana i Calonge de Segarra) es connectaran a la xarxa d'abastament d'aigua Ter-Llobregat. Segons ha detallat aquest dijous el director de l'Ens d'Abastament d'Aigua Ter-Llobregat (ATL), David Vila, als alcaldes implicats, els projectes es licitaran durant el 2024 i les primeres connexions estaran llestes a finals del 2025.

  • 12:54

    Consum multa divuit companyies aèries amb 700.000 euros per pràctiques abusives els últims tres anys

     

    L’Agència Catalana del Consum ha multat divuit companyies aèries amb un import global de 700.000 euros per haver vulnerat els drets dels passatgers els últims tres anys. En concret, ha imposat 30 multes d’entre 10.000 i 100.000 euros, totes per infraccions greus. El director de l’ens, Albert Melià, ha fet una crida als passatgers a “empoderar-se” per presentar reclamacions quan hagin patit alguna pràctica abusiva. L’incompliment de les devolucions durant la covid, l’obstrucció de les inspeccions i els recàrrecs en l’equipatge de mà han liderat les queixes.

  • 12:31

    '20.000 especies de abejas' i 'La sociedad de la nieve' lideren les nominacions als premis Goya

     

    La coproducció catalana ’20.000 especies de abejas’, d’Estíbaliz Urresola, parteix com la favorita als premis Goya amb 15 nominacions, seguida de molt a prop per ‘La sociedad de la nieve’ de J.A. Bayona amb 13, en una edició dels guardons que tindrà un fort accent català. Les segueixen les pel·lícules ‘Cerrar los ojos’, de Víctor Erice, i ‘Saben aquell’, de David Trueba amb 11 nominacions i ‘Un amor’, d’Isabel Coixet amb 7. Aquestes cinc pel·lícules, les més nominades, aspiren al Goya a la millor pel·lícula. També destaquen les cinc nominacions per ‘El mestre que va prometre el mar’ o les quatre per ‘Robot dreams’.

  • 12:30

    Activen en situació d'alerta el Plaseqcat per un núvol tòxic a Santa Eulàlia de Ronçana

     

    Protecció Civil ha activat en situació d'alerta el Plaseqcat per un núvol tòxic fruit de la barreja de diversos productes químics en un dipòsit a l'empresa Quimiprox, al polígon Can Magre de Santa Eulàlia de Ronçana (Vallès Oriental). Tot i que el núvol ja es troba dispers, s'ha recomanat el confinament de les empreses de la zona i s'ha demanat a la població que no s'apropi a aquesta àrea. El 112 ha rebut la primera trucada a les 10:23 hores i fins al lloc s'hi han desplaçat nou dotacions dels Bombers que han treballat per neutralitzar amb aigua la fuita, controlar el flux i ventilar la nau. El SEM ha atès cinc persones que han patit una afectació lleu.

  • 12:12

    Dues persones fiquen el seu braç en un material sòlid per a evitar el seu desallotjament en Santa Coloma.

     

    Els Mossos han trobat a sis persones a l'interior del local okupa Estudi9, dues d'elles amagades darrere d'una paret i altres dues embidonades. Els Mossos d'Esquadra treballen ara per a separar a les dues persones del material sòlid.El desallotjament ha començat amb la instal·lació de barricades a la porta de l'immoble i el llançament de pedres contra els agents per part d'okupes, que ha provocat que dos policies hagin resultat ferits lleus.
     

  • 11:53

    Set persones identificades en el desallotjament de La Ruïna i El Kubo de Barcelona

     

    Els Mossos d'Esquadra han acabat aquest dijous a les 11.09 hores el desallotjament dels edificis ocupats de La Ruïna i El Kubo de Barcelona després de cinc hores d'operatiu, i han identificat set persones. La policia catalana ha actuat a requeriment del jutjat de primera instància 3 i, abans d'entrar als edificis, cap a les 6 hores, han avisat per megafonia que hi accedirien -i ho han fet amb una gàbia per protegir-se-, a la qual cosa els ocupants han respost amb petards i llançament d'objectes.

      

  • 11:43

    Els Mossos donen per desallotjades les cases ocupades de 'El Kubo' i 'La Ruïna'

     

    Els Mossos d’Esquadra han donat per desallotjades les cases ocupades del Kubo i la Ruïna a l’entorn de la plaça Bonanova de Barcelona. Els agents han baixat ja l’última persona que quedava penjada de la façana del Kubo. N’han baixat tres més del terrat de la Ruïna amb una grua dels Bombers de Barcelona. Els agents han trobat set ocupes a l’interior dels immobles.

  • 11:35

    Catalunya registra dos de cada cinc okupacions
     

    Catalunya continua liderant les comunitats autònomes que anoten més casos d'okupacions d'habitatges segons el registre del Ministeri de l'Interior fins a agost de 2023, en sumar el 40% dels 10.345 casos comptabilitzats en el conjunt d'Espanya. Entre gener i agost hi ha hagut un total de 4.218, la qual cosa suposa una caiguda del 14% respecte al mateix mes de 2022.

     

  • 11:15

    El Govern impulsa una campanya per explicar l'abast de la "presència internacional" de Catalunya

     

     

    El Govern ha llançat una campanya de comunicació que, amb el nom 'Som al món', vol explicar "l'abast i l'ambició de la presència internacional" de Catalunya, que compta amb 21 delegacions a l'exterior que cobreixen 72 països. "No hi ha cap altre govern que no sigui estat que tingui aquesta xarxa de representació institucional", ha recalcat la consellera d'Acció Exterior i UE, Meritxell Serret, que reivindica que estan presents al món com mai abans.
     

  • 10:55

    El Govern vol que el projecte de Lotte Energy Materials generi un "efecte taca d'oli" i atragui més inversions coreanes

     

    Ho ha dit aquest dijous en una atenció a mitjans des de Seül, després de reunir-se amb els directius de la companyia coreana que està invertint en una planta per fabricar làmines de coure a Mont-roig del Camp. Aragonès diu que és una "primera passa" i garanteix que la fàbrica no suposarà un impacte mediambiental negatiu.

  • 10:35

    Continua tallada l’AP-7 a Freginals després d’un xoc entre dos camions

     

    L’AP-7 continua tallada a Freginals, al Montsià en direcció Barcelona, després que aquest dimecres al vespre es produís un xoc entre dos camions, un que transportava cotxes i l’altre que duia plàstics. Un dels dos camions va acabar bolcant. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, la via ha estat tallada durant tota la nit i encara es mantenen els desviaments per la sortida 42 a Vinaròs cap a l’N-340. 

  • 10:15

    Baixen amb una grua tres persones de la teulada de la Ruïna

     

    Mossos i Bombers de Barcelona han baixat tres persones de la teulada de la Ruïna amb una grua amb gàbia. Una altra persona continua penjada de la façana del Kubo, on ja no queda ningú al terrat. Després de baixar-los, els Mossos els han fet entrar a les cases de nou. El desallotjament de les dues cases a l’entorn de la plaça Bonanova està arribant al seu final un cop els Mossos d’Esquadra han pres el control dels dos immobles. 

  • 10:00

    Pedro Sánchez creu que els partits que s'oposen a l'amnistia l'acabaran acceptant. 

     

    El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, admet que l'amnistia no estava dins del seu pla per Catalunya, però que va haver de negociar després de la distribució de forces després del 23 de juliol, en declaracions a TVE assegura, però, que és un pas que contribuirà a la normalització de les relacions amb Catalunya. 

  • 09:45

    Joan Ignasi Elena, Pere Ferrer i Eduard Sallent es desplacen a la Bonanova per felicitar els Mossos

     

     El conseller d’Interior, el director general de la Policia, i el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, s’han desplaçat a la Bonanova per felicitar els Mossos que intervenen en el dispositiu de desallotjament de les cases ocupades el Kubo i la Ruïna. Els agents continuen amb l’operatiu. Després d’accedir a l’interior de les dues cases ocupades, han pujat a les plantes superiors i han anat retirant tots els obstacles que havien col·locats els ocupes. 

  • 09:35

    Quatre dels ocupes d''Estudi 9' de Santa Coloma de Gramenet s'atrinxeren 

     

    Les tasques per desallotjar els ocupes del centre social 'Estudi 9' de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) s'han complicat després que diverses persones s'hagin atrinxerat a l'interior de l'espai. En concret, dos individus han posat el braç a dintre de bidons amb guix i els Mossos hauran d'utilitzar una radial per poder-los treure. A banda, dues persones més s'han ocultat en un pati de llums inaccessible que hi ha entre l'immoble ocupat i un edifici adjacent. 

  • 09:04

    Camil Ros demana no despistar amb el debat de la prestació d'atur

     

     

    En una entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4, el líder de l'UGT a Catalunya s'ha mostrat molt crític amb la recent disputa entre Economia i Treball per la reforma del subsidi d'atur. Camil Ros es pregunta si "ens preocupa el pressupost o les persones?". Ha advertit que "la prestació d'atur és un dret que t'has guanyat treballant" i ha reclamat "no despistar" i posar el focus el frau fiscal.

  • 8:20

    Els Mossos aconsegueixen entrar als edificis ocupats la Ruïna i el Kubo. 

     

    S'estan inspeccionant les plantes subterrànies de l'edifici. 

  • 8:16

     139 persones han mort i gairebé 700 han resultat ferides greus a les carreteres catalanes en el que portem d'any.

     

    Després d'un accident, supervivents i familiars se senten poc acompanyats. El Servei Català de Trànsit s’ha reunit aquest dimecres amb víctimes d’accidents per tal de trobar millores en els serveis d’ajuda i suport.  Reclamen més empatia i calidesa. Les propostes s’inclouran en el nou pla de Seguretat Viària que s’aprovarà l’any vinent. L’Andreu Sánchez es va quedar en cadira de rodes ara fa 5 anys. Lamenta que la seva filla i la seva dona no ha rebut suport psicològic

  • 8:12

    La presumpta víctima de Dani Alves demana cobrar la indemnització en cas que l’exfutbolista sigui condemnat. Fins ara, havia renunciat als diners.

     

    L’advocada de la dona l’ha convençut perquè ara pateix unes seqüeles no previstes i la llei l’empara. La jove de 23 anys continua de baixa i en tractament psicològic. El jugador ja ha abonat la indemnització de 150.000 euros. La Fiscalia sol·licita per Dani Alves  9 anys de presó i 10 de llibertat vigilada.

  • 8:10

    A Barcelona, diverses entitats, sindicats i representants de partits polítics han demanat posar fi al comerç d'armes amb Israel.

     

    La plaça del Rei s'ha omplert de sacs per simbolitzar els morts que està deixant la Guerra, i en un manifest conjunt han exigit a Pedro Sánchez que no compri ni vengui cap mena d'armament a l'estat d'Israel al que han acusat de genocidi.

  • 8:07

    Al Parlament Esquerra i els comuns han començat a explorar el suport als pressupostos. 

     

    En Comú Podem demana a l'executiu més informació sobre l'aplicació dels comptes al territori i els emplacen a moure fitxa.  El govern no té per ara tampoc el suport dels socialistes. En una entrevista aquí, al cafè d'idees, la portaveu del PSC, Alícia Romero, recordava a Aragonès que primer cal complir amb els compromisos del 2023, com el hard rock o la B40. I acusava el president de no teixir aliances

  • 8:05

    El ministre de la presidència, Fèlix Bolaños, es reuneix a Brussel·les amb el comissari de justícia  per explicar la llei d'amnistia a la comissió europea.

     

    Didier Reynders diu que s'alegra d'haver obert un diàleg amb el govern i insisteix que no es pronunciaran sobre la norma fins que l'hagi aprovada el Congrés dels diputats. El primer tràmit serà el 12 de desembre amb el debat de les esmenes a la totalitat.

  • 08:02

    Els Mossos d'Esquadra ha blindat aquesta matinada la plaça Bonanova de Barcelona en previsió dels enfrontaments durant el desallotjament del Kubo i la Ruïna.

     

    Un fort dispositiu policial controlarà els accessos a la plaça mentre dura el desallotjament. L'escola La Salle Bonanova tancarà accessos i suspendrà activitats. Els okupes de la Bonanova, de la seva banda, ja han advertit que respondran "amb fúria" a l'intent de desallotjament. El col·legi Surt-li Bonanova, que està al costat d'aquestes cases, ha comunicat als pares que hi haurà modificacions en els accessos i les activitats.

  • 08:00

    Bon dia. Segueix aquí les notícies més destacades d'avui dijous 30 de novembre de 2023.

    Aquí pots consultar els continguts més destacats d'ahir.