Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Vox acatarà el que digui el TC sobre l'amnistia

  • El portaveu de Vox acusa el PSC d'haver traït els treballadors
  • Joan Garriga anuncia que denunciarà les meses del Congrés i el Senat si admeten a tràmit la llei d'amnistia

Per
Cafè d'idees - Vox acatarà el que digui el TC sobre l'amnistia

El portaveu de Vox Catalunya al Parlament, Joan Garriga, defensa que els jutges elevin la llei d'amnistia a una qüestió d'inconstitucionalitat i assegura que Vox acatarà el que digui el Tribunal Constitucional sobre l'amnistia: "Sempre acatem". Joan Garriga demana a les meses del Congrés i el Senat que "siguin valents" i no admetin la llei d'amnistia i els avisa que si no ho fan tindran una querella per prevaricació.

Garriga argumenta que l'admissió a tràmit de la llei al Congrés i al Senat és inconstitucional i afegeix que també es querellen contra Pedro Sánchez per suborn.

Joan Garriga no està preocupat per les referències franquistes de les manifestacions a Ferraz: "Ni em preocupa ni m'ocupa"

En una entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4, Joan Garriga acusa al PSC d'haver "traït els treballadors" perquè l'amnistia dona un missatge a la població que "només es perdona als polítics que han fet un cop d'estat". El portaveu de Vox assenyala com a "problema de fons" el separatisme que diu, afecta el dia a dia i posa d'exemple les 4.000 empreses que van marxar durant el Procés: "Estan malbaratant els diners de tots. Tenim un 32% de despesa que és política innecessària que va en perjudici dels treballadors".

Combatre l'amnistia "amb tots els mitjans"

Joan Garriga considera "molt doloroses" el cessions de PP i PSOE al separatisme. Reitera que es tracta d'un cop d'estat i adverteix que el seu partit el combatrà "per tots els mitjans, al carrer i a través de la justícia". Garriga adverteix que "ens trobem amb uns polítics que indulten a polítics i ara, a més amb una amnistia que és totalment injusta". Joan Garriga afegeix que es posa en qüestió la separació de poders: "El legislatiu es permet dir al judicial que està tot malament i desapareixen els delictes. Només pels colpistes separatistes".

Acusa Pedro Sánchez de "mentider"

El portaveu de Vox també demana als jutges que elevin una qüestió d'inconstitucionalitat quan els arribin els casos d'amnistia. Avança que "veurem com en les esmenes s'afegeix a l'amnistia els casos de Jordi Pujol i Laura Borràs "perquè sempre és en benefici propi". Garriga acusa Pedro Sánchez de "mentider" després de reconèixer que no s'havia plantejat l'amnistia: "El Sr. Illa negava l'amnistia, que no cabia a la Constitució, són uns estafadors. És tremendo".

Tem que Puigdemont torni en "olor de multitud"

Joan Garriga considera que Carles Puigdemont "ha fet molt mal": "A part de covard, no el podem tractar bé. És un traïdor, un incitador a la violència, mereix condemna política i judicial". El portaveu de Vox Catalunya diu que quan torni serà un dia trist perquè "no tornarà amb humilitat, sinó en olor de multituds, ho temo".